28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Yeni Auris Touring Sports Toyota Borovalı'da



 

Kapasite ve verimlilikten ödün vermeyen şık tasarımı,

ileri seviyede fonksiyonelliği, 1,658 litrelik bagaj kapasitesi ile sınıfının lideri olan Yeni Auris Touring Sports Türkiye yollarına çıkıyor. Yeni Auris Touring Sports, mükemmel aerodinamik performansı, geniş ve konforlu iç mekanı, üstün teknolojik donanımı, benzinli ve dizel motor seçenekleri ile Şubat ayından itibaren 72 bin 600 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

 Yeni Auris Touring Sports, station-wagon otomobiller arasında fonksiyonel yükleme alanı ve dinamik tasarımı ile C segmentine yeni bir soluk getiriyor. Yeni Auris Touring Sports, 2,047 mm. uzunluğa ve 1,658 litreye varan bagaj kapasitesi ile ailelerin ideal otomobili olmaya aday. Toyota'nın Easy Flat teknolojisine sahip tek hareketle katlanabilir arka koltukları, segmentinin en genişlerinden biri olan skyview panoramik cam tavanı ve sınıfının en geniş bagaj alanı gibi avantajlar sunan Yeni Auris Touring Sports, bu özellikleri ile C segmentinde tek olma özelliğini de taşıyor. Toyota’nın Avrupa için tasarladığı Yeni Auris Touring Sports İngiltere’de üretilecek.

 

Mükemmel aerodinamik performans

Auris Touring Sports'un yeni dış tasarımı mükemmel aerodinamik bir performans sunuyor. Auris hatchback’te olduğu gibi, Auris Touring Sports'un cesur ve dinamik dış tasarımında, modelin genel yüksekliğindeki azalma ile doğru orantılı olarak aerodinamik avantajlar da en üst düzeye çıkıyor. Buna paralel olarak 0,28 Cd’lik sürtünme katsayısı da yakıt tüketimini azaltmaya katkıda bulunuyor.

Yeni Auris Touring Sports’da, Toyota’nın “KeenLook–Keskin Bakış” gündüz yanan LED farları ile ön üst ızgaraya ve “Under Priority-Öncelikli” dizaynıyla da ön alt ızgaraya güçlü ama zarif bir tasarım anlayışı yansıtılıyor. Opsiyonel olarak sunulan1,553 mm. uzunluk ve 960 mm. Genişlikteki skyview panoramik cam tavan sınıfının en genişlerinden biri olarak öne çıkarken, aynı zamanda araç içinde çok daha ferah bir ortam yaratıyor. Yeni Auris Touring Sports, aralarında Granit Gri, Avangard Bronz ve Ufuk Mavisi yeni olmak üzere 9 dış renk seçenekleriyle sunuluyor. Auris Touring Sports, 16 inç alüminyum alaşımlı jantlara sahip bulunuyor.

 


Geniş ve konforlu iç mekan

Advance ve Premium olmak üzere iki farklı donanım paketi ile sunulan Auris Touring Sports’un yolcular için en konforlu ortamı sunan yeni iç mekanında yüksek kaliteli malzemeler kullanıldı. Ön koltuklarda sportif bir sürüş pozisyonu yaratmak için koltuk yüksekliği 40 mm. azaltıldı ve direksiyon eğim açısı da 2 derece düşürüldü. Auris Touring Sports’un arka koltuk diz mesafesi de 20 mm. artırılarak arkada oturan yolcular için konfor sağlandı.

 

Yüksek düzeyde donanım

Auris Touring Sports araç içindeki multimedya uygulamalarıyla eğlenceli bir sürüş için de ideal bir otomobil. Toyota’nın “eğlenceli sürüş” anlayışının ürünü Toyota Touch teknolojisi sayesinde AurisTouring Sports ile yolculuklar çok daha keyifli bir hale geliyor. 6.1 inçlik renkli dokunmatik ekran sistemiyle araç içi multimedya sistemi olan “Toyota Touch”, AM/FM radyo, CD/ MP3 çalar, Bluetooth® ile cep telefonundan görüşme yapma, cep telefonu adres defteri ile senkronizasyon ve yine cep telefonundan müzik dinlemeve geri görüş kamerası özelliklerini içeriyor. USB ve AUX ile de mobil cihazlara bağlantı imkanı da Toyota Touch ile birlikte sunuluyor. Ayrıca, Kolay Akıllı Park sistemi ile çok daha dar alanlara otomatik olarak paralel park edilebiliyor.

 

Bagaj kapasitesi 1,658 litre

Auris HB modelinden 285mm. daha uzun olan Auris Touring Sports, 530 litrelik bagaj hacmi sunarken, bu kapasite Toyota Easy Flat teknolojisine sahip arka koltuklar yatırıldığında 2,047mm’lik uzunluk, 890mm’lik yükseklik ile 1,658 litrelik sınıf lideri hacme ulaşıyor.


Geliştirilmiş sürüş dinamikleri ve güvenlik

Auris Touring Sports modeli aerodinamik özellikleri, düşük sürtünme katsayısı, geliştirilmiş süspansiyon sistemi, direksiyon ve sürüş pozisyonu ile dinamik bir sürüş keyfi sunuyor.

 

2013 Euro NCAP testlerinden 5 yıldız alan Auris Touring Sports modelinin tüm versiyonlarında, EBD, ABS, BA fren sistemleri, Yokuşta Kalkış Destek Sistemine (HAC), Araç Denge Kontrol Sistemi (VSC), sürücü ve ön yolcu için diz ve yan SRS hava yastıkları ile birlikte 7 hava yastığı standart olarak sunuluyor. Enerji absorbe edici ve sağlamlaştırılmış kabini sayesinde ön arka ve yan çarpma performansı da Auris Touring Sports’u çok daha güvenli kılıyor.

 

Benzinli ve dizel motor seçeneği

Türkiye’de 1.6 litre Valvematic benzinli motor ve güçlendirilmiş 1.4 litre dizel motor seçenekleri ile sunulan Auris Touring Sports, CO2 emisyonları ile de çevreciliğini kanıtlıyor. 1.6 litre Valvematic motor MultiDrive S versiyonunda 100 km’de 6.0 litre yakıt tüketimi ve 139 g/km CO2emisyon oranı gerçekleşiyor.

 

 

Auris Touring Sports’un dizel 1.4 litre D-4D versiyonunda sınıfının en iyilerinden 4.3 lt/100 km yakıt tüketimi ve 113 gr/km COsalım değerleri ortaya çıkıyor.

27 Ocak 2014
Etiket; yeni auris borovalı Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
HİSSELİ HARİKALAR MUĞLA'DAN GEÇTİ
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
Akran zorbalığını hafife almayın
Şiddet tüm canlılar için hak ihlalidir
Bilgisayar oyunlarının tadı kaçıyor
İZMİR BASININDA HAZİN BİR SAYFA
İLK KURŞUN MUAMMASI
İSTATİSTİKTEN İBARET BİR VAHŞET
MAZHAR ALONSON SENFONİ YAYINDA
GENÇ YÖNETMENİN DİZİSİ DÜNYAYA AÇILDI
9 EYLÜL'DE ANLAŞMA SAĞLANDI
BU YAŞTA MI DİYENLERE KULAK ASMADI
436 YILLIK ÜNİVERSİTEDE DERS VERECEK
HASAN TAHSİN GAZETECİLİK YARIŞMASI SONUÇLANDI
ENGELSİZ ERİŞİME DESTEK
BANKACILIK SEKTÖRÜ VE MOBBİNG ANKETİ
Sanal alışveriş rekora gidiyor
Eliz Mira için bir araya geldiler
Çalışmak bizi tüketiyor mu
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir