19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Yeniçeri’den 'Gezi Parkı' açıklaması



    MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Gezi Parkı olayları ile ilgili olarak, “Hükümet sorunu çözmek yerine sorunun görünen aktörlerini dövmek gibi bir yol izliyor. Bu yol sorunu geçici bir süre bastırır ama ortadan kaldırmaz” dedi. Yeniçeri, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. TOMA’lar, biber gazları ve tazyikli su ile sivil ve sosyal tepkilerin bastırılmaya çalışıldığını söyleyen Yeniçeri, "Sorunun çözümü, halk tepkisini alanlara taşıyan nedenleri ortadan kaldırmaktan geçiyor.

   Ortaya konan tepkiyi polis şiddeti kullanarak bastırmak sorunu azaltmaz, artırır. Hükümet sorunu çözmek yerine sorunun görünen aktörlerini dövmek gibi bir yol izliyor. Bu yol sorunu geçici bir süre bastırır ama ortadan kaldırmaz. Freud ’ten bu yana ‘Bastırılan her şeyin bir gün geri döneceği’ biliniyor. Tazyikli su, biber gazı, Çarşı, duran adam derken Türkiye’de iktidara karşı protestolar kurumsallaşmıştır" dedi. Çözüm sürecine de değinen Yeniçeri, "Türkiye süratle bir felakete sürükleniyor. Terör örgütü çekildi, çekiliyor, çekilecek derken yaşanan şantiye baskını, askeri helikopter saldırısı, hükümeti elinde oynatan kitle katliamcısı Öcalan ve medyaya yansımayan terörist aktiviteler yaşanacakların habercisi niteliğindedir. Yaklaşık iki aydır çekildi, çekiliyor, çekilmek üzere denilen terör örgütü mensupları nasıl oluyor da askeri araçlara saldırabiliyor, şantiye basabiliyor.

   Askeri helikoptere PKK’nın ateş açması, ’eylem kapasitemiz yerli yerinde duruyor. İstediğimiz an vurabiliriz’ mesajıdır. Teröristler istemiş olsalar roket atar ya da daha etkili silahlarla içinde generallerin de bulunduğu bu helikopteri düşürebilirlerdi. Bu olayı ‘münferit’ olay olarak görenler saflar ve gafillerdir. Başbakan ’terör bitti, dağlarda çiçek açtı’ havasında, terör örgütü ise şartlarını dayatıyor ve gereğinin yerine getirilmemesi halinde ‘yeniden eylemlere başlayacağız’ mesajı veriyor" diye konuştu. Hükümetin Gezi Parkı olayları ile ilgili yangına körükle gittiğini savunan Yeniçeri, şunları söyledi: "Hükümet, Gezi Parkı olayları dolaysıyla ortaya çıkan krizi, berbat bir biçimde yöneterek krizi bütün Türkiye’ye yaymıştır. Şimdi de mitinglerle felaketi zafere çevirmeye çalışmaktadır.

   İktidar sorunu marjinalleştirecek, hedef küçültecek yerde kendisini marjinalleştirmiş, işin içine iş adamlarını ve sanatçıları da katarak hedef büyütmüştür. AKP’nin hesaba katmadığı şey, bu defa toplumun uyuyan bütün unsurlarının uyandığı, ekonominin olan bitenden olumsuz biçimde etkilendiği ve dış şartların da hükümetin istediği biçimde şekillenmediğidir."

24 Haziran 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir