29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Yoga aşk acısını bitiriyor



Dünyaca ünlü Yoga Academy'nin kurucusu Prof.Dr. Akif Manaf, yoganın etkili bir kişisel gelişim sistemi olduğunu bunu yapmaya başlayan binlerce kadının yaşamının kısa sürede değiştiğini söyledi.

Türkiye genelinde 70'ten fazla, Avrupa ve Amerika'da da merkezleri bulunan dünyaca ünlü Yoga Academy'nin kurucusu Prof.Dr. Akif Manaf, yoga yapan kadınların aşk acılarının sona erdiğini, evliliklerinin düzene girdiğini anlattı.

Uyguladıkları Orijinal yoga sisteminin, insana gerçek mutluluğu kendi içinde bulma sanatını öğrettiğini belirten Manaf, şöyle dedi:

"Yoga sistemi sahip olduğumuz bedeni kullanma kılavuzudur. Çoğu kimse bu muhteşem makineyi doğru kullanmayı bilmiyor. Yoga teknikleriyle kendini geliştiren, forma sokan kadınlar zihinsel, fiziksel ve duygusal olarak değişime uğruyor. Kadınların aşk acıları yok oluyor. Çalışma ve aile hayatları düzene giriyor ve kadınlar doyuma ve mutluluğa ulaşıyor."

Yoganın sırlarını paylaşan Akif Manaf, şunları anlattı;

"Bu nesnel dünyada sahip olduğunuz herşey geçicidir ve çoğu zaman düş kırıklığı ve acılara neden olur. Oysa bunun ötesinde hiçbir zaman sizi hayal kırıklığına uğratmayan, size sınırsız özgürlük ve mutluluk veren, evrensel gerçekler var. O evrensel gerçeklere yönelince hayatınız daha dengeli olur. Orjinal Yoga Sistemi bu dengeyi sağlamaya yardımcı oluyor.

Yani bazı kişiler dini inançlara aşırı bağlanmaya başlar ve bu konuda aşırılık yaşar ve bu konuda acı çekmeye başlar. Çoğu insan ise nesnel dünyaya daha çok bağlı olur. Kariyer, zenginlik gibi nesnel amaçlara daha bağlı olur, onları hedefler işte o zaman orada acı çeker. Oysa bunu dengeli hale getirmek gerekiyor. Nesnellik ve spirütüellik dengeli hale gelmeli ki kişi her ikisinden de zevk alabilsin. Bunu yapabilmek için bilgilenme önemli.

İnsanlar Orjinal Yoga Sistemi'nden uygulamalar yaparak, teknikler uygulayarak kendini keşfetmeye başlıyor. Kendini keşfetme ve tekamül etme; kesinlikle emek vermeyle ve uygulamayla ilgili. Yani teknikler hiç düşünmediğimiz nefes alıp verme işleminden başlayarak, nefesi bir sanata çevirerek...oldukça basit... hiç farkında olmadan bir sanata dönüşmeye başlıyor. Ve bedeni tanıyarak, 'vücut çalıştırma sanatı'nı öğrenmek ve bu şekilde git gide kendini keşfetmek; nefes, beden sonrada bio enerji ve çakralarla daha derine özüne inerek, kendini keşfetmek."

Yoganın konsantrasyon, meditasyon, derin gevşeme gibi tekniklerle zihni, aklı ve duyguları başka yerde olan kişileri bütünleştirdiğini söyleyen Akif Manaf, doğru nefes alarak, kardiyovasküler sistemin dinginleşi, kalbin rahatladığını ve kişinin mutlu hissettiğini söyledi.

Programlarına daha çok kadınların ilgi gösterdiğini belirten Manaf, şunları söyledi:

"Kadınlar daha çok kitaplarımdan buluyorlar beni. Son çıkan 'Sevgi Nedir, Koşulsuz nasıl sevilir?' adlı kitabım çok beğenildi. Kitapları okuyarak, araştırarak ya da televizyon programlarından görerek ilgilerini çekiyor. Soru sormaya başlıyorlar. Çoğu zaman kadınlar aşk acıları çekerler, başka türlü hayal kırıklığına uğrarlar; işinde yıpranır, patronu ezer ve bu hayati soruları sormaya başlar. Ben bu acılardan nasıl korunabilirim, nasıl dengeleyebilirim? İlişkilerimi nasıl daha olumluya çevirebilirim? gibi sorular soruyorlar. Bende bu konularda konuşuyor ve cevaplar veriyorum. Pratikte ne yapabilirim diye sorduklarındaysa o zaman 'siz kendinizi geliştirmeniz gerekiyor. Forma sokmanız gerekiyor. Hem zihinsel hem fiziksel hem duygusal olarak. Bunun için de Orijinal Yoga sisteminde teknikler var. Gelin misafirimiz olun. Deneyin bir kere. Beğenirseniz devam edebilirsiniz' diyoruz. Tabii deneyen herkes devam eder ve kısa bir sürede yani birkaç hafta içinde o acılar, hayal kırıklıkları ve o negatif duygular, hisler kaybolmaya başlar."

"KADIN DUYGUSAL, ERKEK ZİHİNSELDİR"

"Kadın duygusaldır. Erkek zihinseldir. O yüzden kadının yogayı hemen algılayıp daha fazla fayda görmesi duygusallıkla ilgili" diyen Manaf, " Yoganın verdiği o ince enerjisel duygusal değişim, kadını etkisi altına alabilir. Kadınlar için doğal. Erkekler daha fazla mantıksal ve zihinsel olduğu için o mantığını kullanıyor" dedi.

"BENCİLLİKTEN KURTULUN"

Bencil sevenlerin o oranda acı çektiğini ifade edern Manaf, "Tavsiyemiz bencillikten kurtulun. Bu sahiplenmeden, yapışmadan bağlanmadan kurtulun.Kurtulmak için Yoga tekniklerini uygulayarak kişiliğini dönüştürmesi gerekiyor. Kurtulma evrenselleşmeyle ilgili. Bencillikten evrenselliğe geçiş yapması gerekiyor. Kişi karşıdaki kişinin sadece bir beden, bir kadın, erkek değil onun dışında ruhi bir varlık olduğunu görmeye başlaması gerekiyor. Sürekli kendisini düşünmek değil başkasını daha çok düşünmesi gerekiyor. Ama teknikler ve bilgi önemli. Yoga tekniklerin etkisi var. Kişi daha evrensel olmaya başlıyor bencillikten uzaklaşıyor" dedi.

Mutlu bir ilişki için karşıdaki kişiyi olduğu gibi görmek gerektiğini söyleyen Manaf, "Bazı yönlerini beğenirsin diğe yönlerini de kabul edip fedarkarlık yapacaksın. Bu olgun yaklaşım ama çoçuksu yaklaşım şöyle, kişiler evlenirken şöyle düşünüyor: 'Şimdi evleneyim sonra değişir' diyerek kişiyi değiştirmeye çalışıyor . Bu en büyük hata. Kişi kolay değişmez. Kendi çabalamazsa değişmez. Kimseyi değiştiremezsiniz . Kişi kendi değişecek. İstemezse bunun için çaba gerekiyor. Değişmez ama herkesin kafasındaki budur 'Evleniriz değişir, benim istediğim gibi olur' Sonra ne olur? Kavgalar başlar. Balayında kavgalar başlıyor. Kişi değişmez. O yüzden gerçekçi olmak gerekiyor. O yüzden beğendiğin yönleri seveceksin, beğenmediğin yönlerinde de fedakarlık edeceksin. Çünkü ilişki fedakarlık demek, ama uymuyorsa uymuyor. O zaman da güle güle diyeceksin" dedi.

"Doğru erkek fedakar bir erkektir. Kendi isteklerini kendi egosunu benciliğini feda etmeye hazır edebilen erkekle ilişki yürür ve devam eder. Ama aşırı bencil ve kontrolcü erkekle ilişki yürümez" diyen Manaf, şöyle devam etti:

"Kadın da fedakarlık yapacak ama her zaman benzer benzeri çeker. O kişi fedakarsa sizde fedakarlık yaparsınız ama biri kadın üzerine kontrol sağlamaya çalışırsa, kadın da kontrol etmek ister ya da kaçar. Sonuçta ezilince kaçar. Çoğu zaman şöyle görüyoruz; kadın fiziksel olarak toplumda kültürel olarak biraz daha zayıf olduğu için daha çok onlardan fedakarlık beklenir. Ama fedakarlığında bir sınırı var tabii. O yüzden erkek ilişkinin yürümesi için fedakar olacak."

"Orijinal Yoga Sistemi ile kişi kendini keşfetmeye başlıyor” diyen Prof.Dr. Akif Manaf, şunları anlattı:

"Bu önemli bir şey; uyanıyorsun ve artık farkındalık gelişiyor ve diyorsun ki, 'Yarın ölebilirim. Ben neden kavga ediyorum, ben sevdiğim insanla tartışıyorum onunla güzel zaman geçirmek yerine. Çünkü yarın ölebilirim.' Herkes bu farkındalığı geliştirebilirse; yarın ölebiliriz bir garantisi yok. Trafik kazası olabilir, ayağın kayıp düşebilirsin, kalp krizi geçirebilirsin, beyin kanaması geçirebilirsin. 5 dakika sonra ölecek ama o farkındalık olunca o kendi diyecek ki 'Ben şimdi bu sevdiğim insanla güzel zaman geçirmek yerine neden kavga ediyorum?' Ve kavga biter.

O yüzden bu farkındalık meselesi. Yaşam+ farkındalık= varlık. O bildiğimiz yaşam biçimi didişmeler, kavgalar, bencil istekler. Eğer kişi var oluyorsa o evrenin farkındadır. O zaman o çift kavga etmez, didişmez. Boş olduğunu görür ama yaşamdan var oluşa geçmek için farkındalık gerekiyor. O yüzden diyoruz ki: yaşamak artı farkındalık eşittir var olmak. Farkındalık geliştirmek gerekiyor. Kişinin kendisini görmesi ve geliştirmesi gerekiyor.

Geliştirmek içinde bir araç olmalı farkındalığı geliştirmek için. Farkındalık gelişince bu nefes ile başlar. Kişi nefes alıp verdiğinin bile farkında değil. Oysa nefes sağlık için çok önemli birşeydir. Kişi nefesin farkına varınca kendi farkına varıyor ve o zaman diyor ki: “Ben neden kavga ediyorum. Bu kişiyi ben seviyorum. Zaman kaybı. 5 dakika sonra ölebilirim.' Budur farkındalık. Yaşamdan var oluşa doğru bir adım atıyor artık kavga etmek istemiyor, kontrol etmek istemiyor, bağırıp çağırmak istemiyor ve fedakarlık etmeye hazır” dedi.

“Yoga zengin işi değildir” diyen Manaf, “Herkes mutluluğun anahtarını arıyor. Kitaplarımı herkes okuyor. Kütüphanelerde de var. Gönüllü çalışmalar yapıyoruz. Engelli çocuklara yoga öğretiyoruz. Yoganın ekonomi ile bağlantısı yok. Herkesin yoga yapma ihtiyacı var sağlığa ihtiyacı var. Yoga o sağlığı veriyor."

Aynur Tattersall

09 Ağustos 2013
Etiket; yoga, akif, manaf, aşk, acı, mutluluk, denge, kılavuz Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İZMİR'E GÜÇ KATACAK BİRLİKTELİK
Karşıyaka'da yoga buluşması
Aşkın bilimsel tarifi
Aşkın hamurunda genetik var
İzmirli hemşirenin başarısı
Korku normal doğuma engel
İçmimarlık öğrencileri Japonya'da
İzmirli genç yönetmene bir ödül daha
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
HİSSELİ HARİKALAR MUĞLA'DAN GEÇTİ
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
Akran zorbalığını hafife almayın
Şiddet tüm canlılar için hak ihlalidir
Bilgisayar oyunlarının tadı kaçıyor
İZMİR BASININDA HAZİN BİR SAYFA
İLK KURŞUN MUAMMASI
İSTATİSTİKTEN İBARET BİR VAHŞET
MAZHAR ALONSON SENFONİ YAYINDA
GENÇ YÖNETMENİN DİZİSİ DÜNYAYA AÇILDI
9 EYLÜL'DE ANLAŞMA SAĞLANDI
BU YAŞTA MI DİYENLERE KULAK ASMADI
436 YILLIK ÜNİVERSİTEDE DERS VERECEK
HASAN TAHSİN GAZETECİLİK YARIŞMASI SONUÇLANDI
ENGELSİZ ERİŞİME DESTEK
BANKACILIK SEKTÖRÜ VE MOBBİNG ANKETİ
Sanal alışveriş rekora gidiyor
Eliz Mira için bir araya geldiler
Çalışmak bizi tüketiyor mu
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir