28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

YÖK önünde eylem



Türk Büro-Sen üyesi bir grup, YÖK önünde Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) öğrencilerine bütünleme hakkının kaldırılmasını protesto etti.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri’nin de destek verdiği, Türk Büro-Sen üyeleri ve AÖF öğrencilerinden oluşan yaklaşık 40 kişilik bir grup, YÖK’ün Bilkent’teki merkezinin önünde toplandı. "Bütünleme hakkımız engellenemez" yazılı pankart açan grup adına yapılan açıklamada Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencilerine bütünleme sınavı hakkının verilmemesinin binlerce öğrenciyi mağdur ettiğini belirtti.

Yokuş, YÖK’e seslenerek, "Bu adaletsizliğe son verirler. Madem burası bir hukuk devleti o zaman bu sorunun bir an önce çözülmesi lazım. Adından adalet olan ve 10 yılı aşkın ülkeyi yönetenlerin açık öğretimcilerin hakkını teslim etmelerini istiyorum" diye konuştu. Eylemcilere destek veren MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri,

"Temel olarak bir topluma mal olmuş, güçlü bir geleneği olan açık öğretim öğrencilerine yönelik bir ayrımcılıkla karşı karşıyayız. Bu ayrımcılığın ortadan kaldırılması için YÖK’ün önündeyiz. Açık Öğretim Fakültesi öğrencilerinin YÖK kararından kaynaklanan ve bütün öğrencilerin sahip olduğu bütünleme haklarını ve diğer hakları aynen muhafaza etmeleri gerekirken açık öğretim fakülteleri aleyhine daha önce var olan bütünleme hakları öğrencilerin elinden alınmıştır" dedi.

YÖK’e ve bu kararı alan Açık Öğretim Fakültesi yetkililerine seslenen Yeniçeri, şunları kaydetti:

"Türkiye’de her alınan karar maalesef son zamanlarda bir takım mağdurlar ordusu yaratıyor. Bu alınan kararda yeni bir mağdurlar ordusu ortaya çıkarılmıştır. Buna kimsenin hakkı yoktur. Karar alınırken, kararın katılımcı olması lazım. Karardan etkilenenlere sorulması lazım. Onların bu karardan ne anladıkları ve nasıl değerlendirdikleri algılamaları lazım ki alınan karar sürdürülebilir olsun. Aksi taktirde ’Ben karar aldım siz uyacaksınız’ ya da tepeden inmeci, bürokratik, hiyerarşik biçimde alınan bu kararlar kurumsal anlamda vesayet rejimin kurumda da yerleştiğinin tipik bir yansıması olarak karşımıza çıkmaktadır. Diyelim ki bir kişi onlarca sınava girdi hem bu kişi üretici bir kişi, devlet memuru hem de bu kişi bir işçi, bir yerde çalışıyor ve sınava girdi, o gün bir şekilde başarısız oldu. Bunun bütünleme hakkı yok mu? Yoksa bu kişi bir sene ya da bir dönem daha ekleyecek anlamına gelir. Yazık değil mi, günah değil mi? Bu insanların zamanını çalmaya, masa başında verilen kararlarla bu insanların bir dönemini daha ertelemeye kimin hakkı var. Kaldı ki diğer taraftan örgün eğitim ya da yaygın eğitimde aynı biçimde sahip olunan haklara eden açık öğretimdeki öğrenciler sahip değil. Bunların tarifi yok. ’Siz örgütsüzsünüz, onun sizin üzerinizde her türlü tasarrufu yaparız’ deniliyorsa o zaman siz insani değilsiniz, pedagojik değilsiniz, bilimsel bir şekilde de hareket ediyor değilsiniz. Yöneticileri sağduyuya, yeni mağdurlar yaratmamaya davet ediyorum."

Açıklamaların ardından öğrenciler tarafından toplanan 5 bin imza YÖK yetkilisine teslim edildi. Daha sonra grup olaysız bir şekilde dağıldı.

26 Haziran 2013
Etiket; yök, eylem, açıköğretim, türk-bürosen Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Fransa'da kaygı veren eylemler
YGS öncesi altın kurallar
Bitki çayları o kadar da masum olmayabilir
Ve binlerce kişi iş bıraktı
Ege, Özgecan için ayaklandı
EÜ Tıp çalışanları isyan etti
Ali İsmail Korkmaz Davası'nda karar
Özel Güvelik Çalışanları Eylemde
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
HAYAT KURTARAN YÖNETİM SİSTEMİ
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
KANUNİ'NİN MUĞLA'YA GELİŞİNİN 500. YILI UNUTULDU
HEKİM YURTDIŞI GÖÇÜ ARAŞTIRMASI SONUÇLARI
MOBBİNG MÜCADELESİ HIZ KESMİYOR
ÖĞRENCİLERE BAKAR MISINIZ?
ŞAMPİYONLARIN GÖZÜ TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİNDE
BU YAŞTA MI DİYENLERE KULAK ASMADI
TÜRKİYE' DE BİR İLK
AŞILAR KISIRLAŞTIRIYOR MU?
EMİNE IŞINSI ÖKSÜZ ANILDI
AKILDAN UZAKLAŞTIKÇA SELEFİLEŞİYORUZ
ANADOLU LİSESİ SANKİ BİR EDEBİYAT FAKÜLTESİ
Başarıda engel tanımıyorlar.
MANİSA'LILAR OKTAY SİNANOĞLU'NU UNUTMUYOR
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir