28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Yorgancılar'dan 10 numara uyarısı



Ege Bölgesi Sanayi Odası  (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, 1 Temmuz’dan itibaren akaryakıt ürünleri haricinde kalan petrol ürünleri için sanayicilere getirilen uygunluk yazısı yükümlülüğünün ticari hayatın normal akışına hiç uygun olmadığını savundu.

Yorgancılar, “EPDK’nın kötü niyetlilere ve kötüye kullanımlara önlem alma düşüncesiyle hazırladığı anlaşılan Tebliğ ile getirilen uygunluk yazısı alınması, yenilenmesi ve kapatılması işlemleriyle bu işlemler için öngörülen ağırlaştırılmış bürokrasi, bizlerin mevcut yüklerine yeni, zahmetli, maliyetli ve üstelik ticari hayatın normal akışına hiç uygun olmayan gereksiz bir yükümlülük eklenmesi anlamına geliyor” dedi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun 24 Nisan 2013 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan “Akaryakıt Haricinde Kalan Petrol Ürünlerinin Yurt İçi ve Yurt Dışı Kaynaklardan Teminine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ” ile sanayicilere “uygunluk yazısı” yükümlülüğü getirildi. Tebliğin uygulanmasına ilişkin tarih ise 1 Temmuz 2013 olarak belirlendi.

Kamuoyunda 10 numara yağ sorunu olarak bilinen ve akaryakıt dışı petrol ürünlerinin kötüye kullanılmasını engellemeye yönelik Tebliğ’in kapsamına 67 petrol ürününün girdiğini hatırlatan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, “Bu ürünlerin sevkiyat başına 150 kilogramı aşması halinde uygunluk yazısı alınması zorunludur. Her bir varilin yaklaşık 200 kg. olduğu varsayıldığında bu yeni uygulama sanayicinin tamamını ilgilendirmektedir” diye konuştu.

EPDK tarafından verilecek uygunluk yazısının geçerlilik süresinin her yılın 31 Aralık tarihine kadar geçerli olduğunu bu sürenin bitiminden itibaren 30 gün içinde o yıl için verilmiş uygunluk yazılarının asıllarının EPDK’ya iade edilmesi gerektiğinin altını çizen Yorgancılar sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sonuç olarak izin süreci neredeyse akaryakıt harici petrol ürünlerinin karneye bağlanması anlamına gelmektedir. İzin için her yıl veya yıl içinde her talepte yeniden uygulanacak bir izin süreci öngörülmüştür. Tıpkı Yatırım Teşvik Belgelerindeki uygulamaya benzer olarak, alınan her uygunluk yazısının kapatma işlemi yapılacaktır. Üstelik Maliye Bakanlığı 14.12 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan 421 nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile söz konusu ürünlerin satışını/ithalatını yapan yaklaşık 300 firmaya 01.Eylül.2013 tarihinden itibaren elektronik fatura 2014 takvim yılı için de elektronik defter tutma zorunluluğu getirmiştir. Bu ürünlerin kimlere ve hangi miktarda satıldıkları gibi detaylar ilgili idarelerin denetim birimlerince kolayca ve anında izlenebilecektir.

‘Uygunluk yazısı’ alınabilmesi için yapılacak izin başvurusu için gerekli belgeler, belgelerin ekleri, izin süreci ve diğer hususlar sanayicilerimiz için normal ticaretin akışına ve icaplarına uymayan fuzuli yere çok ağır bir bürokrasi, maliyetli ve üretim faaliyetlerimizi olumsuz etkileyecek boyuttadır. Bu nedenle bu tebliğ ya yürürlükten kaldırılmalı ya da sanayicinin maduriyetini giderecek şekilde esnetilmelidir. ”

22 Mayıs 2013
Etiket; Yorgancılar, Ender, EBSO Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İzmir'in suyunda tehlike yok
Çamur kurutmak için güneş enerjisi
Menderes şenlendi
Uçurtmalar hazır
İZBAN Torbalı'ya uzuyor
Bu gurur Yorgancılar'ın
Yorgancılar'dan vize çağrısı
Ekonomi yeni hükümeti bekliyor
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir