24 Nisan 2024, Çarşamba Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Yunanistan, el koyduğu feribotu vermemekte diretiyor



Aydın'ın Kuşadası İlçesi’nden Yunanistan’ın Sisam Adası’na giden yolculara sattıkları her biletten vergi isteyen Yunan makamlarının talebini geri çeviren Türk firmasının feribotuna Sisam Adası’nda el konulmasının ardından yapılan girişimler sonuçsuz kaldı. Yunan makamlarının feribotu vermemekte ısrarcı olması üzerine diplomatik gerginliğe neden olan olayla ilgili Atina’daki Türk Büyükelçi’nin Yunanistan Başbakanı’yla görüşeceği öğrenildi.

Kuşadası’ndan geçen cumartesi sabah saatlerinde Yunanistan’ın Sisam Adası’na giden Meander Travel’e ait 'Kuşadası Ekspres' adlı feribota Yunan makamları saat 17.00 sıralarında el koydu. Kuşadası'ndan Sisam Adası'na sefer düzenleyen Türk firmasından, bilet satış bedelinin yüzde 5'inin Yunan makamlarına ödenmesini isteyen Yunan yetkililerin, Türk feribotuna el koyması, gerginliğe yol açtı. Feribota el konulmasıyla ilgili yazılı bilgi verilmediğini savunan Meander Travel Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Gür, adanın en büyük kenti olan Samos’un yöneticilerini suçladı. 

Gür, "1977’den bu yana Kuşadası’ndan Yunanistan’ın Sisam Adası’na yolcu taşıyoruz. Yunanistan’da sattığımız biletlerden Yunan makamlarına verdiğimiz yüzde 5 vergiyi Türkiye’de sattığımız biletlerden de istediler. Kabul etmeyip, konuyu Yunanistan’da mahkemeye taşıdık. Süreç devam ederken geçen cumartesi sabah feribotumuza el konularak, feribotumuz ile üç personelimizin limandan çıkışına izin verilmedi. Atina’dan gelen avukatlarımız Samos makamlarına başvurarak feribotumuzu neden tuttuklarını bize resmi yazıyla bildirmelerini istedi. Yanıt bile vermediler. Çünkü hiçbir dayanakları yok. Feribotun bağlanabilmesi için mahkeme kararı gerekiyor, o da yok. Avukatlarımız Samos ve Syros’da mahkemeye başvurdu. Belediye Başkanı, Liman Başkanı ve liman veznesindeki görevli hakkında Yunanistan’da görevi kötüye kullanma suçundan dava açacağız" dedi.

BAKANLIKLAR DEVREDE

Türk Dışişleri ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanlıklarının konuyla yakından ilgilendiğini dile getiren Abdullah Gür, "Bakanlıklarımızın girişimleri, görüşmeleri bir sonuç vermedi. Büyükelçimizin çarşamba günü Yunanistan Başbakanı ile konuyu görüşeceğini öğrendik. Biz de sorun çözülüp feribotumuz serbest bırakılıncaya kadar Sisam Adası’na tüm seferlerimizi durdurduk" diye konuştu.

TURLAR ASKIYA ALINDI

Daha önce satın alınan turlar çerçevesinde Sisam Adası’nda bulunan Türk ve yabancı tatilcileri, kiraladıkları Yunanistan bayraklı teknelerle Kuşadası’na getirdiklerine dikkat çeken Abdullah Gür, "Bu davranış iki ülke turizmini de olumsuz etkiledi. Uluslararası birçok tur operatörü gerek Yunanistan adaları gerekse Türkiye’ye getirdikleri turistlere iki ülkenin turunu satıyor. Ve bizim aracılığımızla gidip geliyorlardı. Birçok anlaşma mevcut. Şimdilik sadece daha önce götürdüklerimizi geri getiriyoruz. Bunlar tamamlandıktan sonra konu çözülünceye kadar kesinlikle sefer yapmayacağız. Ramazan Bayramı’nda günde üç sefer yaptık. Ada turizmini canlandırdık. Şimdi Kurban Bayramı ile ilgili ciddi kaygılarımız olduğu için turları askıya almak zorunda kaldık. Bu durumdan en fazla Samos’daki otel, taverna ve araç kiralama şirketleri olumsuz etkilenecek" ifadelerini kullandı. Gür, uluslararası tur operatörlerinin taahhütlerini yerine getiremedikleri için kendilerine açacakları tazminat davalarına dayanarak, Yunan makamlarına kendilerinin de dava açacaklarını belirtti.

10 Eylül 2013
Etiket; türk, feribot, yunanistan, sisam, adası, el, koyma Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


NARLIDERE'DE ATIK İLAÇLAR TOPLANIYOR
NARLIDERE'DE GELECEĞİN SPORCULARI YETİŞİYOR
MENEMEN'DE ÇOCUKLARA 23 NİSAN MÜJDESİ
ÇOCUK SENFONİ ORKESTRASI BÜYÜLEDİ
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
İLK BİNDE 157 EGELİ VAR
İZMİR'E TEKNOLOJİ ÜSSÜ KAZANDIRACAKLAR
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir