19 Mart 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Zeytinyağı kalite yarışması Türkiye'de



İlk Ulusal Mario Solinas natürel sızma zeytinyağı kalite yarışmasına başvurular başladı. Mario Solinas Türkiye’nin en kaliteli natürel sızma zeytinyağlarını bekliyor.

Uluslararası Zeytin Konseyi’nin (UZK) himayelerinde, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) tarafından,“UZK Mario Solinas Türkiye; Natürel Sızma Zetinyağı Kalite Yarışması” bu yıl UZK üyeleri arasında ilk kez ülkemizde düzenleniyor. Natürel Sızma Zeytinyağı’nın kalite kritelerinin saptanmasında ve duyusal analizin kurallarının oluşturulmasında çok büyük emek veren uzman, İtalyan asıllı Prof. Mario Solinas’tır. Prof. Mario Solinas’ı anmak ve uluslararası alanda üstün nitelikli natürel zeytinyağlarını seçmek için 2000-2001 hasat döneminden beri Madrid’de Uluslararası Zeytin Konseyi(UZK), kalite yarışması düzenlemektedir.

Dünya’nın en prestijli kalite yarışması olarak kabul edilen “Mario Solinas Kalite Yarışması”nın ulusal bölümü olan “UZK Mario Solinas Türkiye; Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması” için başvurular başladı. Başvurular 10 Mart 2017 tarihinde sona erecek.

UZZK Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Ümmühan Tibet, “Natürel Sızma Zeytinyağı yarışmaları arasında dünyanın en prestijli kalite yarışması olarak bilinen Mario Solinas yarışmasının UZK’da Ülkemizi temsil eden Türk Delegasyon Başkanı Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile UZZK’nin çabaları sayesinde ulusal boyutu ile ülkemizde düzenlenmesi bizler için gurur vesilesi olmuştur. Bu gün, bizim girişimimizin ardından Portekiz ve diğer bazı ülkeler de ulusal Mario Solinas yarışması düzenlemek için başvuruda bulundular. Ülkemizde kalite alt yapısının geliştirilmesi, kalite algısının yaygınlaştırılması ve teşvik edilmesi adına önemli bir adım olacak bu yarışma ile aynı zamanda ülkemiz zeytinyağlarının dünyada daha etkin tanınması ve kalitemizin bir kez daha tescil edilmesi de sağlanmış olacaktır. Zeytinyağı üretimimizi ve ihracatımızı artırmak ve ülkemizde 1,8 kg. seviyesindeki zeytinyağı tüketimini 5 kg. seviyesine çıkarmak istiyorsak daha kaliteli zeytinyağı üretmek, zeytinyağında kalite artışını teşvik etmek en önemli hedefimiz olmalıdır” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Dünyada ilk defa ulusal boyutta yapılacak bu yarışmada, Uluslararası Zeytin Konseyinin tanıdığı dünyanın çeşitli ülkelerinden gelecek olan jüri üyelerinin görev alacağını belirten, Ümmühan Tibet, ”Ne kadar çok başvuru olursa o kadar iyi olur, herkesin şansı eşit, başvuru sahipleri böylesine prestijli bir yarışmada zeytinyağlarını tanıtma şansına kavuşacaklar. Numunelerin kimyasal ve duyusal analizleri akredite laboratuvarlarda yapılacak, seçkin Hocalarımızın oluşturduğu Teknik Komite tarafından uygun bulunan numuneler yarışmaya hak kazanarak uluslararası jürinin değerlendirilmesine sunulacaktır. Yoğun meyvemsi, Orta Meyvemsi ve Hafif Meyvemsi olmak üzere 3 kategoride, ilk 3’e giren ve mansiyon alanlar olmak üzere toplam 12 ödül verilecek. Ödüller 26-29 Nisan 2017 tarihleri arasında yapılacak olan OLIVTECH Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı sırasında Uluslararası Zeytin Konseyi İcra Direktörü Sayın Abdüllatif Gheidera tarafından takdim edilecektir. Sayın Abdüllatif Gheidera sadece ulusal yarışma sonuçlarını değil aynı zamanda Madrid’de yapılan Uluslararası Zeytinyağı Yarışması sonuçlarını da İzmir’de açıklayacaktır. Yani bu yarışmalarla dünya zeytinyağı sektörünün heyecanı Olivtech Fuarına taşınıyor.” diye açıkladı.

25 Şubat 2017
Etiket; uzzk, ümmühan tibet, zeytinyağı yarışması Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
HİSSELİ HARİKALAR MUĞLA'DAN GEÇTİ
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
Akran zorbalığını hafife almayın
Şiddet tüm canlılar için hak ihlalidir
Bilgisayar oyunlarının tadı kaçıyor
İZMİR BASININDA HAZİN BİR SAYFA
İLK KURŞUN MUAMMASI
İSTATİSTİKTEN İBARET BİR VAHŞET
MAZHAR ALONSON SENFONİ YAYINDA
GENÇ YÖNETMENİN DİZİSİ DÜNYAYA AÇILDI
9 EYLÜL'DE ANLAŞMA SAĞLANDI
BU YAŞTA MI DİYENLERE KULAK ASMADI
436 YILLIK ÜNİVERSİTEDE DERS VERECEK
HASAN TAHSİN GAZETECİLİK YARIŞMASI SONUÇLANDI
ENGELSİZ ERİŞİME DESTEK
BANKACILIK SEKTÖRÜ VE MOBBİNG ANKETİ
Sanal alışveriş rekora gidiyor
Eliz Mira için bir araya geldiler
Çalışmak bizi tüketiyor mu
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir