20 Nisan 2024, Cumartesi Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Daum: 'Kimse deplesmada puan hediye etmez'



   Bursaspor teknik direktörü Christoph Daum ligin üçüncü haftasında deplasmanda oynanacak Medical Park Antalyaspor maçı ve takımın son durumu hakkında değerlendirmede bulundu.

   Antalyaspor maçının zorlu geçeceğini ifade eden teknik direktör Daum, "Kimse deplasmanda puan hediye etmez" dedi. "İyi bir Galatasaray müsabakasını geride bıraktık" diyerek sözlerine başlayan teknik direktör, "Bizim için önemli olan 1-0 geriye düştükten sonra 1-1 yapmak, sonra daha fazla bastırmak ve organize olmak. Diğer adımda kesinlikle defans kurgumuzda daha da iyi olmamız gerekiyor. Oradaki hataları tamamen sıfıra düşürmeliyiz. Ofansif yönümüzde çok daha iyi mücadele etmeliyiz. Yakaladığımız pozisyonları değerlendirmeliyiz. Benim için önemli olan takımımızı 94'üncü dakikakada daha fazla tempo yapabilmesi ve gücünü sahaya yansıtması.

   Her futbolcumu oyun içinde görmek istiyorum. Taktiksel olarak kesinlikle akıllı olmamız gerekiyor. Her zaman soğukkanlı olup, nerede bulunmamızın gerektiğini bilinmesini istiyorum. Bunun akabinde de gol pozisyonları yaratmak ve golleri atmak gerekiyor. Genel olarak takıma baktığımız zaman pozitif şeyler gördüm. Bunun üzerine koyarak gitmek istiyoruz. Futbolcularımızla yaptığımız toplantılarda hataları görmek istemediğimizi söyledik. Zamana ihtiyacımız olduğunu söylemiştim. Ama bu kadar kısa süre içinde Galatasaray'a karşı iyi bir mücadele çıkarmak bizi sevindirdi. Takımımıza aşıladığımız motivasyon ve güven ile Bursaspor formasını giymenin ayrıcalık olduğunu kesinlikle futbolcularımdan görmek istiyorum" dedi.

"BUYRUN 3 PUANI ALIN DEMEZLER"

   Antalyaspor maçının zor olacağını ifade eden Daum, "Ofansif yönüyle çok iyi futbolculardan kurulu bir kadroları var. Orada da herşeyi ortaya koyup önce 1 puan alabilmek için mücadele edeceksiniz. Ondan sonra tabi ki idmanlarda çalıştığımız şeyleri sahada görüp galibiyete yardımcı olan durumları müsabakada ortaya çıkarıp, orada galibiyeti yakalamak istiyoruz. Herkes biliyor ki kimse deplasmanda puanı hediye alamaz. Ancak çok çalışarak elde edilebilir. Benim için büyük bir gösterge olacak. Kendi sahamızda taraftarımızla güç olduğumuzu gördük. Şimdi deplasmanda futbolcularımın nasıl performans göstereceğine bakacağım. Hangi takım olursa olsun, tüm takımlar önce o puan için mücadele eder, sonra ekstralarını üstüne koyup 3 puanı alır. Hiçbir takım gidipte Bursaspor geldi buyrun 3 puanı alın demez" diye konuştu.

"BENİM İŞİM MEVCUT KADROYLA MAKSİMUMU ÇIKARMAK"

   "Mevcut kadro yeterli mi?" sorusuna Daum, "Bu kadro yapısının benimle ilgisi yok ama bu kadroyla çalışmakla durumundayım ve severek yapıyorum. Benim işim geçmişe bakmak, geçmişle ilgili kritik yapmak değil. Bunu da zaten medya önünde konuşmam. Böle şeyleri yönetimle paylaşırım. Benim işim mevcut kadrodan maksimumu çıkarmak. Kadroda üst seviyede futbolcular var. Onlar da tabii ki Avrupa'da oynamak ister. O benim işim. Ben kadroyu ayarlamam gerekiyor. Çok genç arkadaşlarımız da var. İyi futbolcu olabilecek kapasitede oyuncularımız da var.

   Futbolcularım hakkında yüzde yüz karar vermek için henüz çok kısa bir dönem. Yönetimimle tabii ki konuştum. Hangi pozisyonlarda, hangi mevkiilerde futbolcu istediğimi sundum. Yabancıların sayısıyla ilgili problemi herkes biliyor. Türk futbolcular bizim için daha da değerleniyor. Kısıtlı zamanımız kaldı. Normalde böyle düşünceleri 6 ay önceden yönetime sunuyorum.

   10 gün içinde hepsini bir araya sıkıştırmak bizim için zor. Bu da tabii hoş bir durum değil. Transfer dönemi biteceği için günde 10 menajer arıyor. Futbolcuyu sunuyor. Biz bu futbolcuların geçmişini inceliyoruz. Çok kısıtlı bir zaman içinde doğruyu yapmak önemlidir. En iyisini yapacağız. Şikayetçi değilim. Mevcut kadroma güveniyorum. Biz de kararı bekliyoruz. Avrupa'da oynama imkanımız olursa bir sürü şey değişir. UEFA'nın kararı bizim elimizde değil, bekliyoruz. Benim tanıdığım bir sürü futbolcular var ama hepsinin de mukavelesi var" şeklinde konuştu.

"TÜRK FUTBOLU BUNLARI DA ATLATACAKTIR"

    "CAS kararını nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soruya Christoph Daum şu yanıtı verdi: "Fenerbahçe açısından böyle bir şeyin olmasına üzgünüz. Türk futbolu adına da bu duruma üzülüyorum. Fenerbahçe'nin katılmaması başka takımlar açısından da yeni bir şans doğurabilir. Ama ben her zaman bunu sportif yönünden buralara gelmeyi hedefleyen ve ön planda tutan bir insanım. Ben sportif olarak bu hedeflere ulaşmak istiyorum. Türk futbolu bunları da atlatacaktır. Türk futbolunu pozitif olarak görüyorum. Türk futbolu bu kararlar da olsa durdurulmayacaktır. Fatih Terim'e de buradan başarılar diliyorum. Şans faktörü de var. Canı gönülden milli takımın başarılı olmasını istiyorum. Ama eğer birisi milli takımı başarıya sürebilirse o da Fatih Terim'dir."

29 Ağustos 2013
Etiket; bursaspor, daum, medical park antalyaspor, deplesman, cas Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Fay hatlarına hendek açılacak
Hasta çocukların derneği
Buca dipten kurtulamadı
Bucaspor'da kader birliği
Bucaspor dağılıyor
Kongreye gitmeyeceğiz
Ergun Kantarcı'yı kaybettik
İki sevindik bir üzüldük
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir