18 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

155 'huzur' hattı



   155 Polis İmdat Hattı’nı arayan vatandaşların sayısı her geçen gün artıyor. Kimlikleri saklı tutulan ihbarcıların verdiği bilgiler, polis tarafından titizlikle incelenip suçluların yakalanmasında büyük pay sahibi oluyor.

Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü, 155 Polis ihbar hattına 8 ayda gelen ihbarlarla ilgili istatistikleri açıkladı. Buna göre 2013 yılının ilk 8 ayı içinde 2 bin 789 adet asıllı ihbar geldi. Ayrıca 73 asılsız ihbar ile 23 kez de e-maille ihbarda bulunuldu.

Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü MOBESE Merkezi’nde bulunan 155 Polis ihbar hattı merkezindeki polisler 24 saat görev yapıyor. Kent merkezinde meydana gelen olaylarda polis ekiplerini yönlendiren 155 Polis ihbar hattı görevlileri, vatandaşlardan gelen ihbar ve şikayetleri de büyük titizlikle inceleyip değerlendiriyor. Torbalı İlçe Emniyet Müdürü yetkilileri, kentin asayişinin nabzını tutmaya çalıştıklarını belirterek, “2013 yılının ilk 8 ayında 155 Polis ihbar hattına toplam 2 bin 862 çağrı geldi. Asılsız ihbar sayısı da neredeyse yok denecek kadar azdır. Bize bir kavga veya trafik kazası ihbarı geldiğinde, ekipler gidene kadar olay yerindeki taraflar dağılmış olabiliyor. Bunları asılsız ihbar sınıfına kaydediyoruz” dedi.

155 POLİS İHBAR HATTINI ARAYIN

Vatandaşların şüphe duymalarına yol açan bazı sıkıntıların olabileceğini konusuna da açıklık getiren Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, ihbarda bulunan kişilerin kimliklerinin deşifre olmasından korkabileceğini ama kesinlikle kimliklerin deşifre edilmediğini belirtiyor. Ekipler, 155’i arayan kişilerin isterlerse isimlerini vermeden de ihbarda bulunabileceğini dile getirerek, “Biz sorunları vatandaşlarımızla çözmek istiyoruz. Onların yardımları ile daha güvenilir, daha huzurlu yaşamak istiyoruz. Bu yüzden 155’in önemi Torbalı için çok büyük. Güvenli bir toplum istiyorsak, vatandaşlarımızın şüpheli gördüğü her durumda 155’i araması gerekir. Bizler toplumun huzuru için görev yapıyorsak, vatandaşlarımızın bize verdiği bilgiler bazen yol haritamızı belirleyici oluyor. Bu nedenle bu hattı arayıp ihbarda bulunmalarına çekinti etmeyin” dedi.

POLİS BİR TELEFON KADAR YAKIN

Huzur ve asayişin sağlanmasında gönüllü polis gibi davranan vatandaşlar ise, geçmiş yıllara göre 155’e daha fazla ihbarda bulunuyor. Son yıllarda 155 Polis ihbar hattına gelen ihbarların belirgin şekilde arttığını kaydeden yetkililer, “Bu hattın ücretsiz olması, halkın yazılı ve görüntülü medya aracılığıyla bilinçlendirilmesi, olayların ihbar edilmesinde büyük rol oynuyor. Vatandaşların 155’e hassasiyeti, olaylar başlamadan önlem alınmasını sağlıyor. Suçluların yakalanması vatandaşın ihbarları neticesinde çok daha kolay oluyor. Tabii bu ihbarların yanı sıra kameralar da işimizi oldukça kolaylaştırıyor. Artık, Torbalı’daki suçlular ellerini kollarını sallayarak gezemez durumdalar” şeklinde konuştu.

27 Ağustos 2013
Etiket; izmir, asayiş, huzur hattı, polis, polis imdat Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
TSYD KUPASI ARKAS'IN
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir