28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

2010-2011 Şampiyonluk Kupası hakkında şok iddia



Trabzonspor Kulübün eski başkanlarından Özkan Sümer, "TFF başkanlığı için adı geçen Şenes Erzik, Bakan ile görüştüğü zaman ona şu görev ve talimat verildi; 'Kupayı Fenerbahçe'ye vereceksin, bu göreve geleceksin.' Şenes bey daha önce, 'Olabilir, gelirim' dediği halde, bu talimat üzerine, 'UEFA'dan izin almam gerekir' diyerek kendisin taca attı" dedi. Sümer'in bu iddiası şok etkisi yarattı.

Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney de, 2010-2011 sezonuyla ilgili olarak TFF'ye yazılı dilekçeyi birkaç gün içerisinde sunacaklarını söyledi. Trabzonspor'un 31. Olağan Divan Genel Kurulu, Trabzon Hamamizade ihsanbey Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun katılmadığı Genel Kurul'da Trabzonspor'u Asbaşkan Ali Kemal Başaran ve yönetimi kurulu üyeleri temsil etti. Genel kurula Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Özbak, Trabzonspor'un eski başkanlarından Ahmet Celal Ataman, Salih Erdem ve Özkan Sümer ile eski yöneticiler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ilk olarak Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Özbak söz aldı. Fenerbahçe maçı sonrası Trabzonspor Başkanı ve yöneticilerine yapılanları kınayan Özbak, bordo mavililere 10'un üzerinde yabancı oyuncu bulunmasının da yakışmadığını belirterek, "Biz kendi köklerinden meyve ağacı olmuş, meyve vermiş bir kulübüz. Takımımız ürettiği sonuçlardan dolayı bizi son derece mutlu etti. Ama ligdeki puan durumumuz ve sıralamadaki yerimiz çok iç açıcı değil. Biraz da hakemler sanki bizi incitiyor" dedi.

"TFF ÖNCE CAS'I MAHKEMEYE VERSİN, ORADAN HAKLI ÇIKIYORSA BİZİM YÖNETİCİLERİMİZE CEZA VERSİN"

Özbak, şike süreciyle ilgili olarak ise sert açıklamalarda bulundu. Özbak, bu konuda da şöyle konuştu: "Trabzonspor kulübünün asıl sıkıntısı 3 Temmuz sürecidir. 3 Temmuz süreciyle ilgili olarak, 0-0 biten Fenerbahçe müsabakasından sonra hem başkana, hem kulübe TFF ceza veriyorsa bir yanılgının içerisindedir. TFF önce mahkemeyi mahkemeye verecek, sonra CAS'ı. Eğer oradan haklı çıkabiliyorsa, orada davayı kazanabiliyorsa, Trabzonspor'u dün yönetenleri, yarın yönetecekleri ceza kuruluna sevk etsin, mahkemeye versin. Ama durum çok değişmez. 3 Temmuz sürecindeki isimlerden TFF başkanı Fenerbahçe'nin başkan adayıdır. Bir diğeri de başkandır. Diğeri de bugün başkandır. Birisi bu süreci eyleme dönüştürendir, diğeri ise sürecin ortaya çıkmasıyla karar vermeyip, geciktiren ve ayrılıp yola gidendir. Bunların ikisi de aynı kapıdan girer, aynı kapıdan çıkar. Bilemem ki sonunda hak sahibini bulur mu? İnşallah bulur."

Yönetim kurulu olarak, "Kim gelirse gelsin kupayı Trabzonspor'a getirme çalışmalarını yapmazsa kulübüne ihanet etmiş olur" diye bir ifadelerinin bulunduğunu da hatırlatan Güney şunları söyledi: "Başkanımızın sloganı şuydu: Kupayı almak için çalışmak namus borcumuzdur. Karadeniz insanı için namusun ne demek olduğunu hepimiz biliyoruz. Geldiğimiz günden itibaren yönetim kurulumuz şike ile ilgili çalışmalara hiç ara vermeden devam etmiştir. Tabi ki bunların her aşamasını paylaşmak mümkün olmuyor. Fakat bu günlerde TFF'ye 2010-2011 sezonuyla ilgili olarak gerekli itiraz dilekçemiz hazırlanıyor, bugün yarın sunacağız. "

SÜMER: "ŞENES ERZİK, 'KUPAYI FENERBAHÇE'YE VERECEKSİN' DENİLDİĞİ İÇİN GÖREVE GELMEDİ"

Trabzonspor'un eski Başkanlarından Özkan Sümer ise söz aldı ve şike süreciyle ilgili olarak sert açıklamalarda bulundu.

Sümer, kupanın TFF'de olmadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Şike olayıyla ilgili olarak enerjimizin büyük bir bölümünü yanlış hedefe yönelerek tüketiyoruz. Belli ki camia olaylara şaşı bakıyor. Burada bizim kupamızın verilmemesiyle ilgili etki ve yetki TFF'de değil. TFF zaten kupanın böyle değerlendirilmesi sonucunda oraya gelmiş bir kurum. Yani TFF özerk değil özel. Bunu anlayamazsak hedef tespiti yapamayız. Şenes Erzik'in TFF Başkanı olması konusunda ülke etkilemeye ve yönlendirmeye çalıştı. Sonunda siyaset onu oraya getirme yönünde bir kararlılık gösterdi. Şenes Erzik, Bakan ile görüştüğü zaman ona şu görev ve talimat verildi; 'Kupayı Fenerbahçe'ye vereceksin, bu göreve geleceksin.' Şenes bey daha önce, 'Olabilir, gelirim' dediği halde, bu talimat üzerine, 'UEFA'dan izin almam gerekir' diyerek kendisini taca attı.

Daha sonra siyaset, mevcut başkanı, o ihtiyaçları yapması doğrultusunda iş başına getirdi. Tahkim'i de, Disiplin Kurulu'nu da öyle getirdi. Yani Futbol Federasyonu bütün kurulları ile öyle geldi. O halde aciz olan, bu yönde karar vermesi mümkün olmayan TFF ile ne diye uğraşıyoruz? Neden uğraşıyoruz. Eğer kupa konusunda gerçek manada bir etki yaratacaksak doğru hedefe yönelmemiz gerekir."

HACISALİHOĞLU: "TRABZONSPOR YÖNETİMİNİN SEÇİM KARARI ALMASI LAZIM" Trabzonspor'un eski Asbaşkanlarından Hayrettin Hacısalihoğlu da, son seçimli genel kurulda yönetimin görev süresinin 2.5 yıl olarak belirlenmesinin bir hata olduğunu vurgulayarak, "Yasal olmayan bir karar ile seçilen yönetimin görev süresi 2.5 yıl olarak belirlendi. Yapılan oynamanın şekli yanlış, mekan yanlış, yapılan oylamanın gerçek neticesi de yansımıyor. Sonunda bugün herkesin tartıştığı bir kongre sonucu ile yeni yönetim göreve geldi. O arkadaşlara da yazık. Yasal değil yapılan iş. Kulübün istikbali için hakimin kararı bekleniyor. Bence yönetimin mahkeme ve Yargıtay kararlarını beklemeden seçim kararı alması lazım. Şık olan, Trabzonspor'a yakışan budur. Aksi taktirde her türlü ödeme ve icraat çok tartışılır" dedi.

BAŞARAN: "191 MİLYON TL BORCU DEVLETİN GÜCÜNÜ ARKAMIZA ALMADAN ÖDEMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL" Trabzonspor Asbaşkanı Ali Kemal Başaran ise söz aldı ve Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun siyasete yakınlığı konusunda yapılan eleştirilere cevap verdi. Başaran, göreve geldikleri günden itibaren iyi işler yaptıklarını vurgulayarak, "Biz görevi aldığımızda '30 milyon TL bulamazlar, giderler' deniyordu. Ama biz iyi işler yaptık. Trabzonspor başkanı niye siyasetin içerisinde diye tenkitler var. Ama geçmişte de Trabzonspor yöneticileri siyasetin içerisinde olmuşlardır. Bu denli değil ama olmuşlardır. Başkan Ak partili olabilir. Hepimizin birer partisi var. Başbakan ile münasebeti iyi olabilir. Başbakanın seçim otobüsünün üzerine çıkıp 'Ben böyleyim' de diyebilir. Bazı şeyleri çok hoş karşıladığımı söylemiyorum. Ama 191 milyon TL borcu var kulübün. Devletin gücünü arkamıza almadan bu borcun altından kalkabilmemiz mümkün değil. Devletin gücünü almak devleti istismar edelim de paraları ödettirelim demek değildir. Ama her dönemde olduğu gibi spor kulüpleri siyasi iktidardan güç almıştır. Kaldı ki bu başbakan bu yörenin insanıdır ve bizi kolay anlar" diye konuştu.  

30 Ekim 2013
Etiket; 201 2011 kupası, Şenes Erzik, Özkan Sümer, Trabzonspor Kupa Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Demirören Yargı bizi bağlamıyor
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir