18 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

3. Havaalanı Almanya’da yürekleri ağızlara getirdi



    AK Parti Konya İl Teşkilatı tarafından düzenlenen istişare toplantısına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik toptancılarla bir araya geldi.

   Toplantıya, AK Parti Konya İl Başkanvekili Beyazidi Bestami İnan, AK Parti Konya Milletvekilleri Hüseyin Üzülmez ve Mustafa Kabakcı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa AK ile AK Parti İl Başkan Yardımcıları, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Selçuklu İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile Konya Toptancılar Çarşısı’nda faaliyet gösteren esnaf katıldı.

“HER ŞEHRE BU KADAR ÖZELLİK NASİP OLMAZ”

   Toplantıyı organize eden ve katılan herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, “Ben öncelikle değerli İl Teşkilatımızı ve belediye başkanları böyle bir programdan dolayı tebrik ediyorum. Çünkü eğer siyasetçi ve yerel yöneticiler esnafın, tüccarın veya sanayicinin ayağına giderse orda hayır ve bereket vardır.

   Bugün burada ayağınıza gelen ve bu yönetim anlayışlarından dolayı kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Ben, Konya’ya yılda en az bir iki kez gelirim ve bu güzel şehre her geldiğimde Konya’nın daha bir geliştiğine tanık olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. 11 yıl önce yalnızca 1 üniversite vardı. 5 üniversite var. Dolayısıyla Konya artık bir eğitim bir üniversiteler şehridir. Yine daha önce yalnızca 1 adet 5 yıldızlı otel vardı bugün 5 adet 5 yıldızlı otel var.

   Yine Konya bir sanayi kentidir. Konya buğday deposudur, turizm kentidir, ticaretin merkezi haline gelmek üzere. Birçok şehre bu kadar özellik ve güzellik nasip olmaz. Konya müthiş bir şekilde yoluna devam ediyor. Konya, Dışişleri Bakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun öncülüğünde, milletvekillerimiz, il teşkilatımız ve belediye başkanımız ile gümbür gümbür yoluna ve hizmet kervanına devam ediyor” dedi.

“AĞZIMIZIN TADINI KAÇIRDILAR”

   Konuşmasında İstanbul Taksim Gezi Parkı olayları ve sonrasında yaşananları değerlendiren Çelik, Osmanlı ve Selçuklu Devletleri de dahil en parlak ayını yaşayan bir ülkeden rahatsızlık duyanların bu işi tezgahladığını söyledi. Hüseyin Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye müthiş bir gelişme ile bölgesinde yoluna devam ediyor.

  Ama maalesef birileri bu ağız tadını Türkiye’ye çok gördü. Son hadiseleri hepimiz takip ettik. Bakın Osmanlı İmparatorluğu ve Selçuklu Devletleri de dahil olmak üzere bizim milletimizin tarihindeki en parlak ay 2013 Mayıs ayıdır. Türkiye kararlı ve dik duruşu sayesinde Mavi Marmara olayı dolayısıyla İsrail tarihinde ilk kez bir ülkeden yani Türkiye’den özür diledi ve tazminat ödemeye taahhüt etti. 30 yıldır bir terör ve çatışma var. PKK terör örgütü, silahlı örgütünü yurtdışına çıkarmaya başladı ve 6 aydır çatışmazlık durumu var. Yine 3. Havaalanı ihalesi ile kamunun kasasına girecek para 40 milyar dolardır. Orada yapılacak yatırım ile birlikte 90 milyar TL’ye çıkıyor.

   3. köprünün temeli atıldı. Kamudan bir kuruş para çıkmayacak ve 2 yılda bitecek. Mayıs ayında 22 milyar dolarlık ikinci nükleer santral ihalesi yapıldı. Bugün 400 mühendisimiz Japonya’da nükleer enerji alanında eğitim alıyor. IMF’ye son borcumuzun son taksitini yatırdık. 4 kredi derecelendirme kuruluşu birden Türkiye’nin notunu yükseltti. 2001’de toplanan her 100 lira verginin 105 lirasını faize veriyorduk şimdi ise yalnızca 15 lirası faize gidiyor. Ama bu durumdan korkanlar var. Ülkeye yaşatmak istediklerini görüyorsunuz. Yüz milyonlarca liramız bu olaylarda kaybedildi. Ülke imajımız zedelendi. Ama bunu da hep birlikte aşacağız.”

“KONYA ASALETİNİ GÖSTERMİŞTİR”

   Olayları yönlendiren ve yöneten Taksim Platformu sözcülerinin Başbakanvekili Bülent Arınç ile görüşmesini de değerlendiren Çelik, eylemcilerin amaçlarının başka mecralara kaydığını asıl hedefin başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunun altını çizdi. Çelik, “Bu görüşmede bir anda Gezi Parkı taleplerini bir kenara bırakıp ‘biz 3. köprüyü de, 3. havaalanı ve Kanal İstanbul’u da istemeyiz’ demeye başladılar. Aynı zihniyet 1. köprü ve Keban barajını da istememişti. Dahası, eylemciler doğrudan Başbakanımızı hedef aldı. Niye? Çünkü Sayın Başbakanımızın güçlü karizmasının altında ezilenler, baktılar ki başka türlü Başbakanımızdan kurtulamayacaklar, işi gayri meşru yoldan halletmeye çalıştılar.

    İşin garip tarafı, 3. havaalanı ihalesinin yapılması, Almanya Frankfurt’ta da yürekleri ağızlara getirdi. Niye? Çünkü üçüncü havaalanı yapılırsa İstanbul Avrupa’nın hava üssü olacak diyorlar. Yani işin içinde büyük hesaplar var. Ama Konya, olayların başından sonuna kadar müthiş bir duruş gösterdi. Konya’ya şükran borçluyuz. Çünkü Konya büyük bir asalet sahibidir. Konya, son olaylara iltifat etmedi ve sağlam duruşunu bir kez daha tüm Türkiye’ye gösterdi. Bu tavrından dolayı ben tüm Konyalı hemşehrilerime teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“YILLARCA BU ÜLKEYİ KISIRLAŞTIRDILAR”

   Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkede genç nüfus ortalamasının düşmesi ve gelecekte çalışan nüfusta ortaya çıkabilecek tehlikelere karşı vatandaşı uyarmasına da değinen Hüseyin Çelik, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuyla ilgili Başbakan Erdoğan’ı eleştirmesine de Konya’dan yanıt verdi.

   Hüseyin Çelik, “Kılıçdaroğlu diyor ki; ‘Başbakan vatandaşının ne kadar çocuk yapılacağına bile kendisi karar veriyor.’ Bakın yıllardan beri devlet eli ve başbakanların desteği ile bu ülkede nüfus planlaması var mıydı? Devlet buna kaynak aktarıyor muydu? Belirli holdingler buna destek veriyor muydu? Malum ücretsiz doğum kontrol hapları ve diğer şeyleri dağıttı mı? Devlet çocuk yapma, doğurma ya da çoğalma dediği zaman da dayatma olmuyor mu? Ama başbakanımız hiçbir resmi bir tutum içinde olmadan böyle giderse bu ülkenin nüfus artışı düşecek ve 2037’de nüfusun yüzde 65’i 65 yaş ve üzeri olacak diyor. Bu bilimsel bir hesaplamadır. Onun için asgari üç çocuk diyor.

   Peki, üç çocuk altında kalanlara kırbaç cezası mı verilecek? Ya da 1 çocuğu olanlara sırt mı çevrilecek? Yıllarca bu ülkede bir kısırlaştırma çalışması yaptılar. Bizim en büyük sermayemiz nüfusumuzdur. Japonya’nın toprakları Türkiye’nin yarısından azdır ve bu toprakların 4’te 3’ü yerleşime elverişli değildir. Ama Türkiye’nin 8’de 1’i büyüklüğündeki Japonya’nın nüfusu 126 milyondur. Yıllarca bu ülkeyi yönetenler kendi beceriksizliklerini örtmek için bizim nüfusumuzla uğraştı” şeklinde konuştu.

“KONYA’YI BİRLİKTE BÜYÜTECEĞİZ”

   AK Parti Konya İl Başkanvekili Bestami İnan, amaçlarının sanayici ve işadamlarının sorunlarını, talep ve isteklerini dinlemek olduğunu dile getirdi. İnan, Konya’yı, siyasetçisi, yerel yöneticisi, işadamı, sanayici, STK ve kamu kurum ile kuruluşlarıyla birlikte büyüteceklerini dile getirdi.

   Türkiye’nin 2002’ye kararan bu ülke tablosunun renklenmeye ve aydınlanmaya başladığını kaydeden AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı ise, bu yolda herkese büyük işler düştüğünü dile getirdi. AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez de düzenlenen toplantı ile Konya Toptancılar Çarşısı’nda faaliyet gösteren toptancı esnafı ile bir arada bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yerel yönetimler olarak bölgede yapılan ve planlanan yatırımlar hakkında toptancı esnafını bilgilendirdi. Toptancılar Çarşısı’nın geçmişinden ve taşıdığı değerden söz eden Tahir Akyürek, “Bu çarşının önemi geçmişte bazı nedenlerden dolayı azalmıştı.

   Ancak çarşının yanına yapılan hastane, alışveriş merkezi ve konutlarla birlikte değeri yeniden yükselen bir yer haline geldi. Burası Selçuklunun kalbini oluşturacak. Sebze Meyve hali buradan mutlaka kalkacak. Kanun ile ilgili bazı sıkıntılar çıktı. Halin değişmesi ile birlikte burada ticari ile ilgili imar verilmeyecek. Ama bazı konutlar yapılabilir. Bu arada Nalçacı Caddesi - Toptancılar Çarşısı Kesimi Yaya Üstgeçidi’nin de ihalesi 5 gün önce yapıldı. Normal ve yürüyen merdivenli, asansörlü ve daha uzun geçidi yapmaya başlayacağız. Buranın geleceği ile ilgili iki alternatifimiz var. Birincisi yeni imar.

   İkincisi ise buranın modern ve açık bir AVM olmasıdır. Bu konuda sizlerle görüşerek bir fikir birliği yapmamız gerekiyor” dedi. Konya’ya hizmet etmenin büyük bir mutluluk olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, şehre yapılan her hizmetin Konya’nın değerlerine yapılan katkı olduğunu söyledi. Başkan Akyürek’in ardından Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da kısa bir selamlama konuşması yaptı. Konuşmaların ardından ise programa katılan Konya Toptancılar Çarşısı esnafı, problemlerini ve taleplerini dile getirdi, karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

01 Temmuz 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir