20 Nisan 2024, Cumartesi Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

3 yaşındaki kızının öldüğü gün doğum yaptı



   Denizli’de inşaat ustası 28 yaşındaki Kemal Güler ile eşi 7 aylık hamile 25 yaşındaki Güldane Güler çiftinin kızları 3 yaşındaki Döndü Sultan Güler, bahçede oynarken, 2 metre derinlikteki foseptiğe düştü. Çukurdan çıkarılan minik Sultan, hastaneye kaldırıldı. 2 hafta yoğun bakımda kalan Sultan, yaşam savaşını kaybetti. Aynı gün, Güldane Güler erken doğum yaptı ve bir kız çocuğu dünyaya getirdi.

  Bir günde evlatlarını kaybeden ve dünyaları kararan Güler çifti, erken doğumla kavuştukları ikinci çocuklarıyla biraz olsun teselli buldu. Olay, Honaz İlçesi Kaklık Beldesi’nde geçen 16 Haziran’da meydana geldi. Kemal Güler, 7 aylık hamile eşi Güldane Güler ve kızı 3 yaşındaki Döndü Sultan Güler’i de yanına alarak Kaklık Beldesi’nde yaşayan kayınpederinin evine ziyarete gitti. Minik kız bahçede oynarken, yaklaşık iki metre derinliğe sahip foseptiğe düştü. Çukurdan çıkarılan minik Sultan, ambulansla Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak yoğun bakıma alındı. İki hafta yoğun bakımda kalan küçük Döndü Sultan, yaşam savaşını kaybetti ve hastanede can verdi.

ACI HABER, ERKEN DOĞUMA NEDEN OLDU

   Kızının ölüm haberini alan anne Güldane Güler, sinir krizi geçirdi. Daha fazla dayanamayan annenin doğum sancıları da tutunca Özel Cerrahi Hastanesi’ne kaldırıldı. Anne Güldane Güler, kızını kaybettiği gün hastanede bir kız bebek dünyaya getirdi. Bir günde eylatlarını kaybeden ve dünyaları kararan Güler çifti, erken doğumla kavuştukları ikinci çocuklarıyla hayata yeniden bağlandı.

MİNİK BEBEĞE KALP AMELİYATI

   Yeni doğan ve Elif Nur adı verilen bebekte erken doğuma bağlı kalp yetmezliği tespit edildi. Kuvözde tutulan Elif Nur bebek, Özel Cerrahi Hastanesi’nde geçen 19 Tummuz’da kalp ameliyatı geçirdi. Ameliyatın ardından sağlığına kavuşan küçük Elif Nur, kuvözde tutulmaya devam ediliyor. Maddi durumları iyi olmayan Güler ailesi, hayatını kaybeden kızlarını toprağa verdikten sonra hastaneye koşup sabırsızlıkla yeni doğan bebeklerinin taburcu edilmesini beklemeye başladı.

BEBEĞİN DURUMU GAYET İYİ

   Ameliyatı yapan doktorlardan Opr. Dr. Ahmet Coşkun Özdemir, bebeğin 31 haftalık ve 1.5 kilogram olarak dünyaya geldiğini belirtip, "Anne karnında normalde bulunan akciğere giden atardamarla vücuda giden atardamar arasındaki bağlantı doğumdan sonra kapanması gerekirken kapanmadığı tespit edildi. Bunun üzerine Prof. Dr. Ünal Açıkel başkanlığındaki ekiple ameliyatı gerçekleştirdik. Akciğere giden atardamarla vücuda giden atardamar arasındaki bağlantıyı kapattık. Bebeğin durumu ameliyattan önce oldukça ağırken şu anda gayet iyi" dedi.

BİR GÜNDE İKİ ŞOK

   Anne Güldane Güler, bir günde ölüm ve doğum haberiyle şok yaşadıklarını dile getirerek, "Olay günü kızım bir anda ortadan kayboldu. Sonra çukura düştüğünü fark ettik. Babası çıkardı, hastaneye kaldırıldı, ancak bir süre sonra hayatını kaybetti. Bunun üzüntüsünü yaşadık. Ben üzüntüden dolayı erken doğum yaptım. Hem ölüm haberi hem doğum haberini aynı gün aldık" dedi.

   Baba Kemal Güler de "Doktorlar çok çabaladı. Kızım bir süre yoğun bakımda kaldı, ancak çocuğum hayata tutunamadı. Bu sırada eşimi, üzüntüden dolayı hastaneye kaldırdık. Buradaki doktorlar yeni bebeğin erken doğacağını söylediler ve bebeğim dünyaya geldi. O zaman hem acı hissettim hem de bebeğim doğduğu için mutlu oldum. Ölen kızımın adını yeni doğan bebeğime aynı durumlar başımıza gelmesin diye koymadık" diye konuştu.

29 Temmuz 2013
Etiket; denizli, erken dğoum, şok, inşaat, foseptik çukuru Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Altınordu'dan altın vuruş
Kilo vereceğim derken fazlasını almayın
İstanbul, İzmir'e göç ediyor
Göztepe değil kahırtepe
Denizli'nin A takımı İzmir'de
Karşıyaka'da ayrılık çanları
Metro Buca'ya da gidiyor
Denizli'yi sağanak vurdu
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir