29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

6,0'la sarsılan Antalya'da son durum



Akdeniz Bölgesi bu akşam merkez üssü Antalya Körfezi olan Richter ölçeğine göre 6.0 büyüklüğündeki depremle sallandı. Antalya’da çok şiddetli hissedilen depremin merkez üssünün denizde olması, can kaybı ve yıkımı önlerken, Alanya bölgesinde bazı otellerle binaların duvarlarında çatlaklar oluştu. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nün merkez üssünü Antalya Körfezi'nin doğusu olarak saptadığı deprem saat 17.21'de meydana geldi.

Deniz tabanının 11 kilometre derinliğinde ve sahile 100 kilometre açıkta meydana gelen deprem, Muğla'nın Fethiye İlçesi'nden Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'ne kadar olan 800 kilometrelik kıyı şeridinde, iç kesimlerde de Konya ve Isparta illerinde hissedildi. Antalya kent merkezi ile doğudaki ilçeleri Alanya ve Manavgat'ı şiddetle sarsan depremle birlikte halk sokaklara döküldü. Depremin hemen ardından internetler kesildi. Telefon hatlarındaki yoğunluk nedeniyle bir süre haberleşme aksadı. Halk, depremin merkez üssü ile ölen ve yıkım olup olmadığını öğrenmeye çalışırken, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü, depremin Richter ölçeğine göre 6.0 büyüklüğünde, merkez üssünün Antalya Körfezi'nin doğusu ve 100 kilometre açıkta olduğunu açıkladı. Amerikan Deprem Araştırma Merkezi (USGS) ise depremin büyüklüğünü 5.8 olarak duyurdu.

USGS'nin internet sitesinde depremin Alanya'nın 86 kilometre güneybatısında ve 51 kilometre derinlikte olduğunu belirtildi.

VALİ: CAN KAYBI VE HASAR YOK

Depremde can kaybı ve yıkım olmadığı ortaya çıkınca herkes rahat bir nefes aldı. Alanya bölgesinde bazı oteller ile binaların duvarlarında çatlaklar olduğu bilgisi geldi. Antalya Valisi Sabahattin Öztürk, tüm yerleşim birimleriyle irtibat kurulduğunu belirterek, "Herhangi bir hasar bilgisi bize ulaşmadı. Can kaybımız yok" dedi. Depremin en şiddetli hissedildiği Alanya'da, Kaymakam Erhan Özdemir de bir açıklama yaparak depremde can kaybı ve yaralı olmadığını, bunun sevindirici olduğunu söyledi. HER YERDE PANİK VARDI Antalya'daki deprem kent merkezinde paniğe neden olurken, halk evlerinden ve işyerlerinden sokaklara fırladı. Türkiye'nin en dayanıklı binalarından biri olan ve Japonlar tarafından yapılan Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde de hastalarla refakatçileri de deprem korkuttu. Deprem sırasında hasta refakatçisi olarak dördüncü katta bulunduğunu söyleyen 24 yaşındaki Fatih Özgür, “Yatağımda uzanıyordum. Bir anda televizyon sallanmaya başladı. Düşmek üzereyken televizyonu tuttum. Büyük panik yaşayarak merdivenlerden aşağıya indim" dedi. Özgür, yan odalarda bulunanların dua okumaya başladığını söyledi.

VALİ: MAKAM ODAMDA HİSSETTİM

Antalya Valisi Sabahattin Öztürk de depremi şiddetli hissettiğini söyledi. Vali Öztürk, "Makam odamda çalışıyordum, çok hissettim. İkinci katta bu kadar hissettiysem yüksek apartmanlarda daha çok hissedilmiştir. Uzun sürdü, süre veremiyorum ama uzun sürdü. Antalya ikinci derecede deprem bölgesi olarak belirlendi. Ancak eskiye dair binalarımızın gözden geçirilmesi lazım. Herkesin tedbirler alması gerekiyor" dedi. Antalya Valiliği'nden saat 18.30'da yapılan yazılı açıklamada, "Valiliğimize ulaşan herhangi bir can ve mal kaybı, depreme bağlı bir hasar bulunmamaktadır" denildi.

4 ARTÇI ŞOK

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı'nın internet sitesinde, 17.21'de Akdeniz Doğu Baseni'nde meydana gelen Richter ölçeğine göre 6.0 büyüklüğündeki depremin ardından, aynı yerde saat 17.31'de 2.7, saat 17.38'de 2.5, saat 17.52'de 2.6 ve saat 17.54'te de 3.0 büyüklüğünde 4 artçı deprem daha olduğu belirtildi.

SERİK'TEKİ DEPREM

25 Aralık günü de saat 20.11'de Serik İlçesi'nde Kuşlar Köyü'nün 1.3 kilometre doğusunda ve yerin 120.4 kilometre derinliğindeki Richter ölçeğine göre 4.3 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Bu deprem de can kaybı ve hasara yol açmamıştı.


12 ARTÇI ŞOK 

Antalya'da saat 17.21'de Akdeniz Doğu Baseni'nde meydana gelen Richter ölçeğine göre 6 büyüklüğündeki depremin ardından, aynı yerde saat 17.31'de 2.7, saat 17.38'de 2.5, saat 17.52'de 2.6, saat 17.54'te de 3.0, saat 18.07'de 2.8, saat 18.10'da 2.8, saat 18.13'de 2.9, saat 18.45'de 2.7, saat 19.09'da 2.7, saat 19.48'de 3.0, saat 19.58'de 3.4 ve saat 20.55'de 4.2 büyüklüğünde 12 artçı deprem daha meydana geldi. 

28 Aralık 2013
Etiket; antalya deprem, merkez üssü antalya, antalya körfezi Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
112 ekibine silahlı tehdit
Şiddeti 7,0
Başörtülü genç kıza saldırı
Vahşet, işkence, taciz, tecavüz
Ölmedi, öldürüldü...
Seri katil Buca'da görüldü
Patron olayım derken, paranızdan olmayın
İzmir'de korsan otoparkçılara hapis istemi
'Medya kriz planı' hazırlanmalı
Direnişten anladıkları masumları öldürmek
"Bunu yapan insan olamaz!"
İzmir'de üniversite bahçesine bomba atıldı
İzmir'de konsomatris operasyonu
O bildiriye imza atan hocaya destek yok
İzmir Metro'da faciadan dönüldü
Buca zabıtasından 'pazar' mesaisi
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de askeri araç kaza yaptı, 12 yaralı var
İTO da "kardeşlik" yürüyüşüne katılacak
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir