20 Nisan 2024, Cumartesi Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Afyon'u karıştıran ses kaydı



Ahmet Toptaş

 

''Bundan sonra işler ve işlemler, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerinin kontrolünde gerçekleşecek. Bunu Ankara da böyle istiyor. Bunu valilik de böyle istiyor. Allah da böyle istiyor!''

Bu şoke eden ifadelerin yer aldığı ses kaydı Afyonkarahisar'ı karıştırdı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimi Şube Müdürü İbrahim Özkul'a ait olduğu iddia edilen ses kaydındaki sözler tartışma yarattı.

Kayıtta yer alan, "Müdürler kusura bakmasın. Bundan sonra işler ve işlemler, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerinin kontrolünde gerçekleşecek. Bunu Ankara da böyle istiyor. Bunu valilik de böyle istiyor. Allah da böyle istiyor" sözleri üzerine CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Meclis'e soru önergesi verdi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise ifadeleri yalanladı, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleriyle yapılan toplantıdaki konuşmaların kasıtlı olarak çarpıtıldığı görüşünü savundu.

NASIL OLDU?

Afyon Lisesi Konferans Salonu'nda 24 Ocak'ta kentte görev yapan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri ile toplantı yapıldı. Yeni yönetmeliklerin ve seçmeli derslerin konuşulduğu toplantıya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimi Şube Müdürü İbrahim Özkul başkanlık ederken, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın da katılımcı olarak yer aldı.

Bu toplantının üzerinden 5 ay geçtikten sonra bir sendikanın yöneticileri, bu toplantıda kaydedildiği iddia edilen 20 dakikalık ses kaydını ortaya çıkardı. Bu yöndeki haber de Afyonkarahisar'daki bir yerel gazetede dün yayınlandı.

Din Öğretimi Şube Müdürü İbrahim Özkul'a ait olduğu iddia edilen, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerine yönelik kayıtta şu sözler yer aldı:

"Sizler okul müdürlerinin başdanışmanısınız. İdari yetki olsun ya da olmasın. Okul müdürü bir adım atacak, size soracak. Müdürler kusura bakmasın. Müdürler de var burada. Bundan sonra işler ve işlemler, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerinin kontrolünde gerçekleşiyor ve gerçekleşecek. Bunu Ankara da böyle istiyor. Bunu Valilik de böyle istiyor. Bunu Milli Eğitim Müdürü de böyle istiyor, biz de böyle istiyoruz. Allah da böyle istiyor. Ondan dolayı sizin yeriniz, bizim başımızın üzeri."

Yerel gazetedeki haber üzerine CHP Afyonkarahisar Milletvkili Ahmet Toptaş, konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Toptaş, Bakan Avcı'ya "Şube müdüründen böyle bir talebiniz oldu mu?" diye sordu.

Bakan Avcı'ya bu açıklamayı nasıl değerlendirdiğini de soran Toptaş, bu davranışın 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na aykırı olduğunu vurgulayarak, valilik oluruyla vekaleten bu göreve atanan şube müdürünü asaleten atama düşüncesi olup olmadığını sordu.

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ise bugün yaptığı yazılı açıklamada din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleriyle yapılan toplantıdaki konuşmaların kasıtlı olarak çarpıtıldığı görüşünü savundu. Toplantıda, öğretmenlere, seçmeli dersler (Kuran-ı Kerim, Hazreti Muhammed'in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler) konusunda bilgi verildiğini kaydeden Müdür Yalçın, Şube Müdürü İbrahim Özkul'un, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı M. Emin Zararsız imzalı yazının son paragrafında yer alan, "Seçmeli din dersleri öncelikle okullardaki mevcut din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri tarafından, bunların yetersizliği halinde ise imam hatip meslek dersi öğretmenlerinin maaş - ek ders karşılığı görevlendirilmeleri suretiyle okutulacaktır. Bu suretle de öğretmen temin edilemediği hallerde ücretli öğretmen temin edilecektir. Yukarıdaki açıklamalar doğrultusunda gerekli işlemlerin yapılması ve aykırı davranan okul yönetimleri hakkında gerekli işlemlerin yapılması hususunda gereğini rica ederim" sözlerini okuduğunu söyledi.

KONUŞULANLAR TUTANAKTA

Yapılan toplantının gündeminin belli olduğunu ve konuşulan konuların tutanak altına alındığını belirten Milli Eğitim Müdürü Yalçın, yazılı açıklamasında şöyle dedi:

"Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri ile yapılan toplantıda branşı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi olan okul müdürlerimizin de katılımıyla gerçekleşmiş olup, okul müdürlerinin farklı konumda değerlendirilmesi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinden emir ve talimat almaları şeklinde bir sonuç çıkartmak toplantının ruhuna ve ortamına aykırı olup, iddia edildiği gibi bir ortam ve çıkarım oluşturmadığı, toplantı sırasında ve toplantı ardından olayın gündeme gelmeyişinden anlaşılabilir."

İNCELEME BAŞLATILDI

Din Öğretimi Şube Müdürü İbrahim Özkul'un seçmeli dersler konusunda yapmış olduğu konuşmadaki bazı cümleler kasıtlı olarak değiştirildiğini ileri süren İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, "İlaveler ve alıntılarla yanlış anlaşılmalara sebebiyet verecek cümleler kullanılmıştır. Ocak ayında yapılan toplantıların üzerinden 5 ay sonra hangi maksatla ve amaçla çarpıtılarak verildiği konusu düşündürücüdür. Olayla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü İl Eğitim Denetmenleri Başkanlığı'nca inceleme başlatılmıştır" dedi.

Ses kaydındaki sözlerin sahibi olduğu belirtilen İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimi Şube Müdürü İbrahim Özkul'a cep telefonu kapalı olduğu için ulaşılamadı.

26 Haziran 2013
Etiket; afyonkarahisar, ses, kaydı, ibrahim, özkul, milli, eğitim, din, şube Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
Ses kayıt dökümleri kitap oldu
Bakana Altınordu forması
Öğretmenlik hayatımızın tercihi
İzmir yeni müfredata hazır
Özel Ege'nin başarı geleneği
İzmir'de Yeşilay-Milli Eğitim işbirliği
Okul öncesi eğitimde ücret karmaşası
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir