16 Nisan 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Aile hekimlerinde randevu dönemi başlıyor



  Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, tıpkı hastanelerde olduğu gibi aile hekimlerinin de randevulu olarak çalışacaklarını belirterek, uygulamanın temmuz ayı itibarıyla başlayacağını söyledi. Bakan Müezzinoğlu, “Genel Sağlık Kapsamı Bakanlar Konferansı” sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

  Aile hekimlerinde başlayacak randevu sistemiyle ilgili bir soruya yanıt veren Müezzinoğlu, “Daha önce kamu hastanelerinde başlattığımız randevulu sisteme şimdi aile hekimlerimizin de dahil edilmesini planladık. Temmuz ayı itibariyle başlayacağız. Her sistemin başlangıçta bazı aksamaları mutlaka ki oluyor ama geldiğimiz nokta teknolojiyi daha iyi kullanabilen, zamanı daha iyi planlayabilen, hekim yetersizliğimizi zaman israfıyla da daha büyütmemek adına hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın zamanı en verimli şekilde hasta ve hasta için değerlendirebilmek adına randevu sistemine geçiyoruz. Kamu hastanelerinde bu anlamda yüzde 70’leri yakalayan bir başarımız var.

  Bu süreci inşallah aile hekimlerinde de başlatacağız. Yıl sonuna kadar sistemin kendi kendini geliştirecek bir noktaya ulaşacağına inanıyoruz. Ben tüm aile hekimlerinden, kendi muhatap oldukları hastaları ve aileleriyle yakın bir iletişimle verimli çalışmaları adına duyarlılık bekliyorum. Hastalarımızdan da planlı bir hizmet alımına destek vermelerinin, onlar için daha yararlı olacağına inanıyorum” dedi. Suda doğum ve mikrocerrahi gibi tedavi uygulamalarının devlet hastanelerinde geçici bir süre bedava yapılmasıyla ilgili bir soru üzerine ise Müezzinoğlu, “Haberlerle ilgili bir bilgim yok. Bizim suda doğum ya da mikrocerrahi konusunda tıbbi anlamda bütün işlemlerin kamu hastanelerinde ücretsiz yapılmasıyla ilgili zaten ilkesel bir şeyimiz var ama çok ekstrem hadiselerin planlamasını Çalışma Bakanlığımız ile birlikte yapıyoruz” şeklinde konuştu.

GEZİ PARKI’NDAKİ SAĞLIK HİZMETLERİ

  Bakan Mehmet Müezzinoğlu, bir basın mensubunun, “Gezi Parkı olaylarıyla ilgili haklarında soruşturma açılan tıp fakültesi öğrencileri var mı? Varsa sonuç ne olacak?” şeklindeki sorusuna da yanıt verdi. Gezi olayları süresince revir gibi hizmet veren yapıların yasal olup olmadığına bakmak gerektiğini kaydeden Müezzinoğlu, “Öyle bir yasal zemin hukuken söz konusu değil. Bir otelin otoparkının günlerce, haftalarca, ’Sağlık hizmeti sunuyorum’ adı altında yasal olmayan bir yapıda olmasını hukuk devletinde, demokratik bir ülkede doğru kabul edebilmek mümkün değil.

  Taksim Meydanı’na, o otopark yakınında hastanelerimiz var. Bu hastanelerde de 24 saat hizmet veren ekiplerimiz var. 24 saat hiç kesintisiz ambulans hizmeti veren ve her an ambulansın çağrıldığında ortalama 7 dakikada ulaşılabilen imkanlar var. Bütün bu imkanları Türkiye ideal bir şekilde verirken birilerinin yasal zemin dışında bir meşruiyet aramasının doğru olmadığını ifade etmek isterim. Yapılan hizmet nedir, kaydı var mıdır, hizmeti veren kimdir, yetkisi var mıdır?” dedi. O revirlerde önlüklü sağlık hizmeti sunduğunu söyleyen 7 kişiden 4’ünün hekim olmadığını, birinin de 7 ayrı suçtan arandığını kaydeden Müezzinoğlu, “Dolayısıyla Sağlık Bakanlığı olarak her insana, pozisyonu ne olursa olsun, ister eylem muhatabı olsun, ister eylemi ortadan kaldırmak için görevli olan güvenlik güçlerimiz olsun, hiçbir ayrım yapmadan sağlık hizmetini en doğru, en ideal, en hakkaniyetli şekilde vermek zorundayız. Yasal olmayan hizmetler veya uygulamalarla ilgili gereğini savcılıklar yapar. Biz bu anlamda Sağlık Bakanlığını ilgilendiren denetim ve takip değerlendirmelerimizi yapıp gereken yerlerde de savcılıklara suç duyurusunda bulunuruz” şeklinde konuştu.

27 Haziran 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
HAYAT KURTARAN YÖNETİM SİSTEMİ
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
NARLIDERE'DE ATIK İLAÇLAR TOPLANIYOR
AŞILAR, HERKESE İYİ BİR YAŞAM ŞANSI SUNAR
HEKİM YURTDIŞI GÖÇÜ ARAŞTIRMASI SONUÇLARI
BU HASTALIKTAN KURTULUŞ YOK
İZMİR MOBBİNG İLE MÜCADELEDE KARARLILIĞINI GÖSTERDİ
MOBBİNG MÜCADELESİ HIZ KESMİYOR
MUĞLA TÜRKOCAĞI’NDA BAŞKAN DR. YAŞAR TOPAL
436 YILLIK ÜNİVERSİTEDE DERS VERECEK
AŞILAR KISIRLAŞTIRIYOR MU?
BANKACILIK SEKTÖRÜNDEKİ MOBBİNG ANKETİ SONUÇLARI ŞAŞIRTTI
Uzmanından Çin Tarçını uyarısı
BANKACILIK SEKTÖRÜ VE MOBBİNG ANKETİ
Ağız kokusunu önlemenin kolayı var
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir