16 Nisan 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

AK Parti İzmir'de Kasımpaşalı gerginliği



Elif DEMİRCİ/DHA-

AK Parti İzmir Milletvekili ve Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın düzenlediği toplantıda, bir partilinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirirken, "Kasımpaşalı tavırları ülkeyi bölüyor" sözleri üzerine AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık'ın, oturduğu sandalyeyi yere çarparak, toplantıyı terk ettiği ortaya çıktı.

Gezi Parkı eylemleri sürecinde attığı tweet’lerle sürece yönelik eleştirilerde bulunan Ertuğrul Günay, cumartesi günü İzmir’de AK Parti İzmir milletvekilleri Erdal Kalkan, Ali Aşlık ve bazı meclis üyelerinin katılımıyla Sultan Çiftliği Restoranda yemek yedi. Günay, ses kaydını aldırdığı toplantıda yerel ve genel seçimde yapılan hataları anlatarak eş, dost ve akrabaların aday gösterilmesini yanlış olduğunu söyledi. Aşlık da bu konuda kendisine destek vererek, "5 yıl bu anlayışla il başkanlığı yaptım. Akrabaların aday gösterilmesinin doğru olmadığını söyledim. Hala aynı görüşteyim" dedi.

Taksim Gezi Parkı eylemlerinin de tartışıldığı toplantıda bir partilinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın üslubunu eleştirirken, "Kasımpaşalı tavırları ülkeyi bölüyor" sözleri üzerine Aşlık, oturduğu sandalyeyi yere çarparak, toplantıyı terk etti.

"SANKİ BAŞIMDAN KAYNAR SU DÖKÜLDÜ"

Aşlık, DHA muhabirine toplantıya davetli olmadığını belirterek, şunları anlattı:

"Sultan Çiftliği’ne yemeğe gitmiştim. Günay ve Kalkan’ı görünce nezaketen oturdum. Sohbetin bir kısmına katıldım. Günay’ın Başbakan’ı eleştirdiğini duymadım. Herkes AK Parti’liydi. Ancak bir partilinin Başbakan’ın üslubunu eleştirmesi üzerine başımdan kaynar sular döküldü. Oturduğum sandaleyi çarparak toplantıyı terk ettim. Sözlü bir çıkışım olmadı. Kabullenemediğim için kalktım. Lokantanın yan tarafına geçip yemeğimi orada yedim." AK Parti İzmir Milletvekili Günay’ın twitter üzerinden yaptığı çıkışların, İzmir’de düzenlediği toplantıların teşkilatta sıkıntı yarattığı, sorunun Genel Merkez’e aktarıldığı bildirildi.

GÜNAY: PROTESTO OLMADI

Ertuğrul Günay ise  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eleştirilmesine sinirlenen AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık’ın toplantıya yönelik bir tepkisini görmediğini söyledi.

Günay, şu açıklamayı yaptı:

"İzmir’de parti kurucuları, kurucu ilçe başkanları, bazı sivil toplum kuruluşları başkanlarıyla yerel seçimelere dönük çalışma için davet ettiler. 30 kişi kadar vardı. Milletvekilimiz Erdal Kalkan da vardı. Daha sonra Milletvekili Ali Aşlık da geldi. Katılımcılar geçen yerel seçimde gördükleri aksaklıkları söylediler. Son olaylara değinen konuşmalar da oldu ama esas itibarıyla yerel seçimlere yönelikti. Yerel seçimlerle ilgili 'Seçimleri böyle kanamayız' diye olumsuzlukları anlatanlara, 'Yerel seçimleri böyle kazanırız' diye pozitif konuşmaları için uyardım. Sohbet niteliğinde bir toplantıydı.

GÖRDÜĞÜM İLGİYİ BİRİLERİ KISKANIYOR OLABİLİR

Ali bey sonuna kadar oturdu. Ali Bey’e söz vermeden önce 'Ben burada bazı akradaşların üslubunu çok doğru bulmadım, konuşmayacağım' dedi. Ben büyük ölçüde İzmir, Ege bölgesi yerel seçimler çerçevesinde son olaylara hiç değinmeden görüşlerimi söyledim. Ali bey bunun üzerine tamamlayıcı birkaç cümle söyledi. Vedalaştık, kucaklaştık. Bunun dışında birşey iddia eden herkesle yüzyüze gelirim. Bunlar oradaki arkadaşlarla konuşurken İzmir yönetiminin eleştirilmesinden kaynaklanmış olabilir. Aynı gün Karşıyaka ve Çiğli’ye de gittim. Teşkilatın beni nasıl kucakladığını herkes gördü. Ben 'Yerel seçim adayı da değilim' dememe rağmen gördüğüm ilgi birilerini kıskandırıyor ve çirkin hesaplar yapmasına yol açıyor olabilir. Benim olduğum biryerde genel merkezi ve genel başkanı kimse saygısız bir üslupla eleştiremez. Bunu kim söylüyorsa yalan söylüyor. Sandalye çarpmak diye birşey yok."

10 Haziran 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir