29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

AK Parti İzmir'de yerel seçim için kolları sıvadı



   İzmir’de yerel seçim için kolları sıvayan AK Parti, her sandıkta 9 kişi görevlendirerek, o sandıkta oy kullanacak seçmenlerin kapısını çalıp oy istiyor. 'Hücre çalışması' diye adlandırılan sistemde, sünnet ve düğünlere katılım, ev ve esnaf ziyaretleri, kahve toplantıları raporlanıyor.

   Yerel sorunlar ve beklentiler dinlenerek o konuda proje hazırlanıyor. AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, "2009 yerel seçimlerinde çaldığımız halde açılmayan kapılar vardı, ama bu kez şimdiye kadar böyle bir olayla karşılaşmadık" dedi.

  AK Parti’nin teşkilatlardan sorumlu İzmir İl Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, İzmir’de 10 bin 491 sandıkta örgütlenerek her sandığa 9 kişi görevlendireceklerini, üç ana kademe, üç kadın, üç gençten oluşacak sandık yönetimlerinin yüzde 77 oranında tamamlandığını söyledi. Sandık yönetimleri, seçime kadar görevli oldukları sandıkta oy kullanacak seçmenin düğün ve cenaze törenlerine katılacak, evlerine gidip hal hatır soracak, partinin yaptıklarını, yapacaklarını ve İzmir için hazırlanan 35 projeyi anlatacak. Sandık hatibi, sandık çevresini toplayarak, partinin politikalarını dile getirecek. Sandık yönetimleri, yerel ve genel sorunları dile getirirken, çeşitli sorularla seçmenin nabzını da ölçerek, partiye ilgiyi test edecek.

'GENÇ SEÇMENE GENÇLİK KOLLARI, KADIN SEÇMENE KADIN KOLLARI'

Atilla Kaya, her ilçede sandık yönetimlerinin ay sonunda kapsamlı bir raporu İl Başkanlığı’na sunduğunu, bu rapordaki yerel sorunlara göre Ar-Ge biriminin proje hazırladığını dile getirerek şunları söyledi:

"Genç seçmene gençlik kolları, kadın seçmene kadın kolları gidiyor. Evlere giden sandık görevlilerine partinin İzmir vizyonu hakkında eğitim veriyoruz. 35 proje ve anayasa hazırlık çalışmaları da anlatılıyor. Her ilçede her ay en az üç eğitim çalışması yapıyoruz. Seçmenin hem yerel, hem genel ihtiyaçlarını soruyoruz. Partimizi değerlendirmesini istiyoruz. İnsanlar ne düşünüyor, ne istiyor onlara bakıyoruz. Talepleri, sorunları, teşkilat olarak partinin mutfağına alıyoruz. Ar-Ge, yerel yönetimler ve seçim işleri başkanlıklarıyla değerlendirme yapıyoruz. Adaylar belli olmadan büyük projeler ortaya çıkacak."

'SEÇİM SONUCUNU BİR HAFTA ÖNCESİNDEN AÇIKLAYACAĞIZ'

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Kaya, çeşitli sorularla sandık yönetimlerinin partiye olan ilgiyi de ölçtüklerini belirterek, yerel seçimden bir hafta önce İzmir’de seçim sonucunu açıklayacaklarını öne sürdü. Kaya şöyle konuştu:

"İl Başkanımız Ömer Cihat Akay, seçimden bir hafta önce ilçe ilçe seçim sonucunu açıklayacak. AK Parti’nin yanı sıra CHP ve MHP’nin oy oranlarını da açıklayacağız. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul adayı olduğu 1994 seçimlerinde sonucu bir hafta öncesinden nasıl açıkladıysa, biz de öyle ilan edeceğiz. Bizim aday adayı sayımız da CHP’den fazla olacak. Çünkü 30 ilçeyi iki aydır dolaşıyoruz, partiye ilgi çok yüksek. Gezi Parkı protestolarının olduğu dönemde yaklaşık 15 bin yeni üye geldi. İzmir’de 2009 yerel seçimlerinde çaldığımız halde açılmayan kapılar vardı ama bu seçimde öyle bir olayla karşılaşmadık. Demek ki partimizi anlatmayı başarabilmişiz."

SEÇİM GÜNÜ HER SANDIKTA 4 KİŞİ ÇALIŞACAK

AK Parti’nin seçim işlerinden sorumlu İl Başkan Yardımcısı Refik Uzun da, her sandığa atanan 9 kişilik yönetimlerin içinden sadece seçim günü çalışacak 4 kişilik sandık kurulları oluşturacaklarını belirterek şöyle dedi:

"10 bin 491 sandıkta dört kişiden toplam 41 bin 964 kişi belirleyeceğiz. Dört kişiden biri sandık gözetmeni, diğeri onun yedeği olacak. Diğer iki kişi de müşahit olarak atanacak. Bunların yüzde 76’sını belirledik. Genel Merkez, görev alan kişilerin cep telefonlarına 'X' numaralı sandıkta görevlendirildiniz. Kabul ediyorsanız EVET yazıp gönderin' diye mesaj atıyor. Mesaja verilen yanıtla sisteme girilmiş oluyor. Hedefimiz 15 Eylül’e kadar sandık kurullarını tamamlamak. Ardından eğitim çalışmalarına başlayacağız."

13 Ağustos 2013
Etiket; akp, izmir, yerel seçim, oy, sandık, atilla kaya Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
TSYD KUPASI ARKAS'IN
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir