20 Nisan 2024, Cumartesi Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

AK Parti kaynıyor



AK Parti'de İdris Bal ve Hakan Şükür ile başlayan istifa dalgası 17 Aralık operasyonunun ardından sürecek gibi görünüyor. Disiplin kuruluna sevk edilenlerden İzmir milletvekili Erdal Kalkan da istifa ettiğini açıkladı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında parti genel merkezinde saat 22.30'da başlayan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi.

MYK'da İzmir Milletvekilleri Ertuğrul Günay, Erdal Kalkan ile Ankara Milletvekili Haluk Özdalga'nın, tedbirli olarak kesin ihraç edilmeleri talebiyle müşterek disiplin kuruluna sevk edildikleri bildirildi. Açıklamada, 'İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, Erdal Kalkan ile Ankara Milletvekili Sayın Haluk Özdalga'nın, son zamanlarda, parti disiplinine ve politikalarına, temel ilkelerimize ve hükümet icraatlarına aykırı, partimizi ve hükümetimizi tahkir ve tezyif edici sözlü ve yazılı beyanlarından dolayı, tedbirli olarak kesin ihraç edilmeleri talebiyle Müşterek Disiplin Kurulu'na sevk edilmelerine MYK'mız tarafından karar verilmiştir' denildi.

KOVULMADIM İSTİFA EDİYORUM

 AK Parti İzmir Milletvekili Erdal Kalkan sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Kalkan şahsi hesabından şu twettleri paylaştı: 'Ben bu partiye askeri müdahale döneminde girdim. Erdoğan'dan önce tavır koydum. Siyasi partiler demokratik rejimin vazgeçilmez unsurlarıdır. Siyasi partiler kimsenin babasının çiftliği değildir. Hele Sayın Tayyip Erdoğan'ın değil, onlar milyonlarca insanın yarattığı sosyal varlıklardır.

Hükümet ve iktidar ve parti disiplini yolsuzlukları, hırsızlıkları, soygunu engellemek için vardır. Bu iş burada bitmez. Yüce Halkımız herşeyi görüyor. Hakem halkımız olsun. Kurtuluş savaşı yapan bu halk bunu da çözer. Kalkınma Partisinden istifa ediyorum. Biliniz ki dünya dönüyor halkımızda aptal değil, yolunuz kapalıdır.'

ERTUĞRUL GÜNAY'DAN DA İSTİFA SİNYALİ

Disiplin Kurulu'na sevk edilen Ertuğrul Günay, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından, açıklamalarda bulundu. Günay, 'Yolsuzluklara karşı çıktığımız için istenmediğimiz yerde durmayız. Daha yolun başındayız' dedi.

Ak Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, Müştererek Disiplin Kurulu'na sevk edildiğinin açıklanmasının ardından Twitter'daki hesabından şu tweetleri attı:

'Temiz siyaset mücadelesini sürdürmek için partiye/ mevkiye/ makama ihtiyaç yok! Sadece temiz bir vicdana ve sağlam bir imana ihtiyaç var! Yarın Cuma! Yolsuzluklara karşı çıktığımız için istenmediğimiz yerde durmayız. Daha yolun başındayız. Allah, doğruların yardımcısı olsun! Değerli arkadaşlar, basın mensupları, son olaylar ve siyasi kararımla ilgili yarın Ankara'da basın toplantısı yapacağım. Iyi geceler.' Ertuğrul Günay, bakanlığı döneminde 'Dünya Mirası İstanbul' kitabının tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada sarf ettiği 'İnanılmaz lobiler oluşuyor, rant açgözlülüğü İstanbul'u bir ahtapot gibi sarmaya başladı' cümlesini de bu da hatıra olsun diye açıklamasına link olarak verdi.

BURDUN MİLLETVEKİLİNE İLK TEPKİ DİĞER BURDUR MİLLETVEKİLİNDEN

 AK Parti Burdur Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Hasan Hami Yıldırım, savcı Muammer Akkaş'ın yürüttüğü soruşturma dosyasından alınmasını twitter hesabı üzerinden eleştirdi. Yıldırım'ın ‘twitter’dan yaptığı açıklamada, 'Savcı Muammer Akkaş'a baskı yapılması kabul edilemez, hukuk devletinde bu baskı meşru görülemez' dedi.

Terörle Mücadele Kanunu’nun (TMK) 10'ncu Maddesiyle yetkili Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş, başta kara para aklama olmak üzere yolsuzluk ve rüşvet iddialarına ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında, 2 Nolu özgürlük hakiminden aldığı gözaltı kararlarını emniyete verdi. Ancak emniyetin listedeki isimleri gözaltına almadığı iddia edildi. İddialar üzerine TMK 10'ncu madde ile yetkili savcılıkta herhangi bir soruşturma dosyası olmadığını açıklayan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı yürüten TMK Savcısı Muammer Akkaş’ı dosyadan aldı.

AK PARTİLİ VEKİLDEN TEPKİ

Muammer Akkaş'ın dosyadan alınmasına Ak Parti Burdur Milletvekili Hasan Hami Yıldırım tepki gösterdi. Twitter hesabından kararı eleştiren Yıldırım, 'Savcı Muammer Akkaş'a baskı yapılması kabul edilemez, Hukuk Devleti'nde bu baskı meşru görülemez' dedi. Konuyla ilgili açıklama yapan Yıldırım, yargıya açıkça baskı yapıldığını söylerken, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

'Basında yer alan bilgilere göre, kamuoyu tarafından yakından tanınan kişiler ile bir kısım kamu görevlileri hakkında önemli iddiaların bulunduğu, çıkar amaçlı suç örgütü kapsamında ihaleye fesat karıştırmak; rüşvet, nüfuz ticareti, sahtecilik, tehdit, 2863 sayılı yasaya muhalefet gibi suçlara ilişkin 2012/656 sayılı soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş'ın soruşturma yapması engellenmiştir. Bu olayların yargı bağımsızlığı açısından vahim ve ağır sonuçlar doğurma ihtimali vardır. Yapılan bu uygulamalar yargı bağımsızlığını, yargıya ve hükümetimize olan güveni zedelemektedir.'

İLK TEPKİ DİĞER BURDUR MİLLETVEKİLİNDEN

Burdur Milletvekili Hasan Hami Yıldırım’ın açıklamalarına, ilk tepki Ak Parti’nin diğer Burdur Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik’ten geldi. Bayram Özçelik, sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden yaptığı açıklamada, Yıldırım’ı sert bir dille eleştirdi. Özçelik, yaptığı açıklamada, 'Burdur'da ve Bucak'ta tanınmadığın halde Ak Parti hükümetimizce 6 yıl Genel Müdür yapıldın. İki yıl Müsteşar Yardımcısı oldun. Sonrada Burdur Milletvekili oldun. Şimdi de bunlara karşı ahde vefasızlık örneği gösteriyorsun. Yakışmadı. İtidale, birlik ve beraberliğe sebep olmak varken, bu ayrılık açıklamaları niye?' diye tepki gösterdi.

27 Aralık 2013
Etiket; ak parti istifalar, ertuğrul günay, erdal kalkan, bayram özçelik, hasan hami yıldırım Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İzmir'de Bağımsız Vekillere Protesto Şoku
Ertuğrul Günay'dan beklenen karar
AK Partili vekil: Soruşturmaya müdahale var
AK Parti Muğla'da istifalar
İzmir'deki sergiye aday adayları hücum etti
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir