29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Akil Heyetinden Özgürel: Evet örgütün başına taş düştü



’Çözüm süreci’ni anlatmak üzere görevlendirilen Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Grubu üyeleri, Uşak Üniversitesi’nde akademisyenler ve öğrencilerle bir araya geldi.  

Uşak Üniversitesi Sosyal Tesisleri’ndeki toplantıda akiller, çözüm süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Toplantıya; Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Grubu üyeleri Fadime Öztürk, Avni Özgürel, Fehmi Koru, Baskın Oran ve Hasan Karakaya katıldı. Toplantı öncesi grup adına Avni Özgürel, gazetecilere süreçle ilgili kısa bir değerlendirme yaptı.

Türkiye’de uzun yıllar süren sorunun çözümü ile ilgili ciddi umutların doğduğunu ifade eden Özgürel, tarihi bir sürecin devam ettiğini kaydetti. Türkiye’de sorunların çözümü için insanların konuşması gerektiğini belirten Özgürel, "Tüm sorunlarımızı konuşarak çözüme kavuşturabiliriz. Türkiye’de hiç kimse şiddetin son bulmasına karşı değil" dedi.

Çözüm sürecinin başarıya ulaşması ile sadece şiddetin son bulmayacağını; siyaset, medya başta olmak üzere her şeyin yeniden şekilleneceğini söyleyen Özgürel,  şöyle konuştu:

“Türkiye ile kavga halindeki örgütün elamanları muhtelif zamanlarda karakolları basacak, şehitler gelecek. Haberler için bile bu durum normal hale geldi. Ancak Türkiye korku tünelinden çıkmak istiyor. Çözüm sürecinin başarıya ulaşması ile sadece şiddet son bulmayacak. Siyaset, medya her şey yeniden düzenlenecek. Önümüzdeki süreçle ilgili olarak ortaya atılan bazı iddialar var. Bu süreçte söylenen şeylerden birisi; ’terör örgütüyle devlet ne oldu da, örgütün başına taş mı düştü de oturup konuştular’ deniyor. Bu sürekli işittiğimiz sorulardan.

Evet örgütün başına taş düştü. Bugüne durup dururken gelmedik. Geçmiş dönemleri hatırlayın. Rahmetli Turgut Özal döneminden itibaren Türkiye terörün son bulması için girişimler yapıyor, çaba gösteriyor. Ancak soruna elini uzatan herkesin bugüne kadar eli kötü yandı. Buna Turgut Özal da dahil, dönemin ordu komutanları da dahil. Kim bu meseleyi çözme yolunda köklü bir girişimde bulunduysa canı yandı.

Türkiye dünyada terör örgütü liderini yakalayıp terörü bitiremeyen tek ülkedir. Terörün bitirilmesi için ciddi bir kararlılık ortaya kondu. Geçen seneye kadar devletin çarkında dahi tereddütler vardı. Önce biliyorsunuz Habur’da bir tablo yaşandı. Bu Habur tablosu samimi kanaatim odur ki PKK’nın bile arzu ettiği fotoğraf değildi. Medya öyle sundu ki; ’öldük bittik, devlet bölündü.’ 4 PKK’lı Türkiye’ye girerken zafer işareti yaptı diye yerle bir olduk. Hükümet kendini haklı olarak geri çekti. Arkasından Oslo yaşandı. Oslo’da ne konuşulduysa bir gün baktık ki medya her şeyi yazdı. Ardından MİT müsteşarının tutuklanacağı iddiaları...Yine süreç bitti dedik. Sonra Türkiye, Uludere saldırısını yaşadı. Oturduk kaldık yerimize. Ama çözüm isteği hiç bir zaman yok olmadı.”

PKK terör örgütünün, Şemdinli saldırısının ardından bazı kararlar aldığını da dile getiren Avni Özgürel, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"PKK 400 ağır silahlı militanı ile Şemdinli’ye kadar indi. Terör örgütü üyelerine ’ölün dönmeyin’ emri verildi. Hatta ’döneni de biz öldüreceğiz’ dediler. Bu örgüt indi. Bir iki saat içinde 180 kayıp verdi. Bir saatliğine Şemdinli Kaymakamlığı’nı işgal etmeyi amaçlayan örgüt üyeleri, kaymakamlığa PKK bayrağını çekip, bunu görüntüleyip dünyaya dağıtmak istedi ama başaramadılar. Ancak çok daha önemli bir şey oldu.

Tamamı BDP’ye oy veren bir kasabada PKK, beklediği desteği bulamadı. Amacımız bu sürecin Türkiye’nin hayrına olduğunu anlatmak. Bize özel bilgi verilmiş değil. Sizlerin bildiğinden çoğunu bilmiyoruz. Sizin gibi Başbakanı dinliyoruz, onlardan bir şeyler çıkarmaya çalışıyoruz. Siyaseten, geçmişten günümüze yan yana duramayacak insanlardan oluşuyor bu Akil Adamlar heyeti... Sinema sanatçısı ile fikir alimi yan yana çalışıyor. Tek bir ortak özellik var; bu kan dursun" ifadelerini kullandı.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik ise toplantıda yaptığı konuşmada, ’çözüm süreci’nin Türkiye için çok önemli bir fırsat olduğunu kaydetti. Türkiye’nin ileri demokrasiye geçişinde, sürecin başarıya ulaşmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Rektör Çelik, "İleri demokrasi konusunda umutlarımızın arttığı noktadayız. Akil İnsanlar heyetlerinin görevlerini başarıyla yerine getirdiğine inanıyoruz. İnşallah bu süreç hayırla sona erecek" diye konuştu.

04 Mayıs 2013
Etiket; Akil, Uşak, Avni, Özgürel, Fehmi, Koru Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Bunamanın 9 sebebi
Pınar KSK kendine geldi
Twitter Fenomeni Yeni Hesap Açtı
Kanserden Koruyan Meyve
Bahçeli: HDP'nin içerisinde en akil insan Altan Tan
Bodrum'da korkutan yangın
Erdoğan: İnternete olan karşıtlığım daha da artıyor
Didim'de korkutan yangın
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir