18 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 
Alev Göral

Çanakkaleli olmak...

Kanla yıkanmış topraklara doğarsın önce....Boğazın esintisiyle gelen tertemiz hava girer akciğerlerine...Çanakkaleli , anaokulundan üniversiteye  kana kana içer ülke millet sevgisini, Allah'ına karıştırmaz , bilir yaradan ile arasındadır  ruhunda yaşar o yüce hissi.  Çanakkale'nin erkeği sözünün eridir, çalışkandır,inançlıdır, vatanını sever; Çanakkale'nin kızı desen merttir,dürüsttür koca yüreğinde çok büyük aşklar besler.

Çanakkaleli sahip çıkar her fırsatta vatanına, ne top ne tüfek yıkabilir yüreğinde  her daim eser fırtına...Yaş ilerleyince yuvadan uçar belki ama, 40 ları bulduğunda toprak çeker tutamaz kendini, alır soluğu yine baba ocağında. Daha gözünü tam açamadan görmüştür  şehit askerlerin ruhuna yapılan DUR YOLCU yazısını, bilir bir gün dönecektir yine yurduna ona göre çizmiştir Allah onu yazgısını..İçinde fırtınalar kopsa kendini bir kordona atar, martılarla oynaşan balıkları gördüğünde ruhu huzur bulur, kalbi hızla atar. Boğazın esintisinde sevgilisinin kokusunu duyar, suyun berrak renginde tüm sorunlarını  göz ardı yapar.

Başörtülüsü, mini eteklisi  ÇANAKKALE'de yan yana yaşar, çünkü bilir ki ötekileştirir  ise insanları Mustafa Kemal ve şehitlerimizin içleri yanar. Kordonu baştan başa  huzur içinde turlarken genci yaşlısı, çekinmeden içer birasını Allah ile kendi arasındadır onun inancı. Çanakkaleli merttir, sözünün arkasında durur, çünkü ailesinden öğrenmiştir hayattaki en büyük meziyet insan için GURUR. Kapalı Çarşısı, Tabyaları, Çimenlik Kalesi, dolar taşar yılboyu Çanakkale Abidesi ...Anzakları da ağırlar, Çanakkale'nin yüreğinde herkese vardır verecek sevgisi...

Çanakkaleli  ÖVMEZ kendini bilir haddini, çünkü akıllı insan baktı mı görür Çanakkalelinin ruhundaki ASALETİ...Arkadaşına sırtını dönmez, dostuna gönül koysa da onu asla KAYBETMEZ, düşmanına kin beslemez, aşkına veda etmez. Memleketinin havasını solumadı mı uzun süre, hayatına doğru yön veremez. Ülkesinin sağduyusudur Çanakkaleli, milletinin sesi, çünkü bilir ne olursa olsun vatanında verecektir yine o son nefesi...Tarihte destanı çoktur inanılması zor, Çanakkalelinin yüreğinde sönmez o ateş sürekli bir kor. Her 18 Mart'ta Mehmetçiklerini anarak can bulur Çanakkaleli, şehitlikliklere  akar ülkenin her vatanperver neferi...

99 yıl olmuş bu koca destanı yazalı, her 18 Mart'ta minnet duyguları ile yanar ülkenin her insanı. DUR YOLCU diye başlar destanın ilk cümlesi, yolcu durur ama Çanakkaleli durmaz demokrasi,laik,özgür bir ülke için geri adım atmaz, DAİMA İLERİ!

Seyit Onbaşı'nın iman gücü vardır Çanakkaleli de, içiniz rahat olsun  ülke kavuşacaktır eski güzel günlerine...

https://www.youtube.com/watch?v=S5gQsZIeHf4

02 Şubat 2015 Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Yazarın Diğer Yazıları
Reyting uğruna!
Ben bir çocuk sevdim!
Okul dediğin...
Bana dokunamazsın!
Veliler dikkat! Burs sınavları kapıda
Dost dediğin...
Çanakkaleli olmak...
2014 ile hesaplaşma zamanı
Çocuk aşkı bitirir mi?
Çivisi çıktı
Özgür olmayanın onuru olmaz!
Cesaretin Var mı Aşka!
Eylül...
Kadın dediğin...
Sil Baştan Başlamak Gerek Bazen!
Çık Aradan...
Değer Vermeli İnsan...
Bir Tutam Şefkat
Akrep Gibisin!
Ben Annemi Yaşayacağım Ya Siz?
 

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir