29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 
Alev Göral

Sil Baştan Başlamak Gerek Bazen!

http://www.youtube.com/watch?v=IqbZGfWV-Io

Sil baştan başlamak gerek bazen,

Hayatı sıfırlamak...

Sil baştan sevmek gerek bazen,

Herşeyi unutmak...

Şebnem Ferah'ın büyülü sesinden dinlerken bu şarkıyı gerçekten hayata yeniden başlamak ihtiyacı duyuyor insan. O şevki, o heyecanı, o özgüveni kendinde buluveriyor. Yeter artık deyip, sayfaları karalamalar ile dolan, yaprakları sararmaya yüz tutmuş defteri fırlatıp bir kenara atasınız geliyor. Şarkı son ses çınlarken kulaklarınızda, hayatınızı başa sarmak istiyorsunuz. Belki de farklı bir işte çalışmak, belki içinizde uhde kalan aşkınızı sil baştan yaşamak, belki de kaybettiğiniz dostlukları yeniden kazanmak istiyorsunuz. Şarkı öyle bir yerde ivme kazanıyor ki, içinizdeki isyan , kelimelerin sırtına binip kanatlanıp uçmak istiyor sanki...İsyanınız iki kelimenin peşi sıra yüreğinizin tam ortasından gelip, iki dudağınızın arasından akıp, uzayın boşluğunda kaybolup gitmek istiyor. Silip baştan başlayabiliyorsanız , tüm hayalleriniz umut dünyasının yeni yıldızları oluyor. İsyanınız kelimelerinizde kalıyorsa eğer, havada asılı kalan bu söylemler, bir eli boşta size alaycı alaycı gülümsüyor.

Kaç kere sıfırlayabilirsiniz hayatınızı? Kaç kez sil baştan başlayabilirsiniz? Bir kere cesaret ettiniz mi , şeytanın bacağını kırdınız mı bir kere, belki kendi yolunuzu tekrar çizebilirsiniz. İlk olan her zaman zor olandır. Bir kere sildiniz mi, tekrar yapmak daha kolay gelir.

Ama yap boz tahtasına dönen bir hayat kime ne getirir? Yapıp yapıp pişman olmak, özür dilemek, hatalarını bile bile tekrar etmek, kırılan kalpleri her seferinde yamamayı alışkanlık edinmek, bir arpa boyu yol alıp, sonra bin bir zorlukla kat ettiğin o yollara kendi elin ile kızgın yağ dökmek kime ne getirir?...

Sil baştan başlamaya bir kere niyetlendi ise insan, öncelikle sosyal çevresini sadeleştirip, aynada uzun uzun kendisi ile konuşması gerekmez mi? Sil baştan başlamak demek geçmişe sünger çekmek, ya da hatalardan ders alıp yeni yaşanmışlıklar karşısında yeni tepkiler verebilmek değil midir? Sürekli kendisini tekrarlayan insan sil baştan başlayabilir mi? Farkındalığının olması büyük bir erdem olsa da, verdiği sözleri tutamayan, sil baştan başlayacağını defalarca taahüt edip hayata geçiremeyenlere kim saygı duyar ki...?

Sil baştan başlamak ister bazen insan...

Kırılmıştır, incinmiştir, bıkmıştır,yorulmuştur,tükenmiştir,heyecanını kaybetmiştir, yaşama sevincini rafa kaldırmak zorunda bırakılmıştır,aradıklarını bulamamıştır , hayat ona adil davranmamıştır, şans yüzüne gülmemiştir belki. Belki tüm bu negatif duyguları sadece yoktan kendi var etmiş ve yeni bir sayfa açmak için kendinde o dinamiği bulmaya yine de azmetmiştir..

Çok ta zor değil...Bilinçaltına itebilmek, omzunda ağlayabileceğiniz sadık bir dost, ya da elinden tutabileceğiniz bir sevgiliniz varsa (anne-baba-çocuk-sevgili-eş vs) hayatı sil baştan yaşayabilirsiniz...Hiç biri mi yok? Olsun... Sağlığınız yerinde mi? Geçin masanın başına açın kartlarınızı... Size ışık vermeyen kartları koyun destenin içine ve tekrar karın...Göreceksiniz istediğiniz o kartları masanın üzerinde yan yana koyup İŞTE BUDUR diye haykırmayı eninde sonunda başaracaksınız.

Yeter ki; SABREDİN, AFFETMEYİ BİLİN, HOŞGÖRÜLÜ OLUN, SEVİN,SAYGI DUYUN, ŞEFKATLİ OLUN VE BEKLENTİLERİNİZİ ASGARİ DÜZEYDE TUTUN! ŞÜKREDİN...

İnanın hayat sil baştan başlamak için hiç bir zaman geç değil....

18 Temmuz 2014 Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Yazarın Diğer Yazıları
Reyting uğruna!
Ben bir çocuk sevdim!
Okul dediğin...
Bana dokunamazsın!
Veliler dikkat! Burs sınavları kapıda
Dost dediğin...
Çanakkaleli olmak...
2014 ile hesaplaşma zamanı
Çocuk aşkı bitirir mi?
Çivisi çıktı
Özgür olmayanın onuru olmaz!
Cesaretin Var mı Aşka!
Eylül...
Kadın dediğin...
Sil Baştan Başlamak Gerek Bazen!
Çık Aradan...
Değer Vermeli İnsan...
Bir Tutam Şefkat
Akrep Gibisin!
Ben Annemi Yaşayacağım Ya Siz?
 

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir