29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Alma mazlumun ahını



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mısır’daki gelişmeleri değerlendirirken, “Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste. Mazlumların ahı yerde kalmaz. Bunu böyle bilelim. Zalimler hiçbir zaman payidar olmaz. Firavunlar payidar oldu mu? Bir sinek bile Nemrut’un işini bitirdi. Firavun, Musa’yı büyüttü, sarayında. Ondan sonra Musa onun işini bitirdi. Bilesiniz ki her Firavun’un bir Musa’sı vardır. Bunu böyle bilin. İnşallah bunların da Musa’ları yakındır, gelecektir” dedi.

Güneysu’daki evinden öğle saatlerinde eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan’la birlikte ayrılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çayeli İlçesi'ne geçti. İlçe merkezinde toplanan yaklaşık 2 bin kişilik kalabalığa hitap eden Başbakan Erdoğan, "Cumartesi günü Rizemizde 19 ayrı tesisin açılışını yaptık. Çok kısa zaman içinde bir daha ki gelişimizde de Rize’de Onkoloji hastanemizin açılışını yapacağız. Tam donanımlı bir hastane. Artık kanser hastalarımızı Türkiye’nin değişik yerlerine gitsin istemiyoruz" dedi.

BAYANLAR VE ERKEKLER İÇİN YÜZME HAVUZLARI YAPILIYOR

10 yıldır Rize'de çay sorunu yaşanmadığını belirten Erdoğan, "Çayımızı her yönden daha ileri götürüyoruz. Organik çaydan beyaz çaya varıncaya kadar bir faktoring var. Artık çayımız depolarda veya derelere dökülüp de çürütülmüyor. Artık çayımızın dünya piyasalarında farklı bir yeri var. Daha iyisi olacak. Eğitimde de Rize çok daha iyi bir yere geliyor. Üniversitemiz genişliyor ve gelişiyor. Çünkü üniversitemizin de gerek akademisyenleri, gerek altyapısı itibarıyla uluslararası kaliteye ulaşmasının çalışmalarını yapıyoruz. Dün çok geniş katılımlı üniversitenin vakıf meclisi çalışmasını yaptık. Artık Rizespor Süper Lig’de oynuyor. Sadece futbolda kalmayacak. Kanoydu, yüzmeydi basketboldu, bir de bayanlar ve erkekler için olimpik yüzme havuzları yapılıyor, bitmek üzere. Tüm bunlarla Rize’nin gençliği kötü alışkanlıkların sahibi olmayacak. Tam aksine kendi milli manevi değerlerine sahip bir gençlik olarak temayüz edecek. Rize üniversitelerarasında da, üniversiteye girişlerde de başarı grafiğini artıracak” diye konuştu.

SURİYELİLER İÇİN 2 MİLYAR DOLAR HARCADIK

Gündemle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir tarafta Suriye, bir tarafta Mısır’da olanları görüyorsunuz. Suriye’de 100 bini aşkın insan öldürüldü. Dünya nerede? BM Güvenlik Konseyi nerede? Sesi çıkmıyor. Biz konuştuğumuz zaman diyorlar ki, ‘Sana mı kaldı, sen niye konuşuyorsun?’ diyorlar. Ben milletim adına konuşuyorum. Çünkü bunların benim milletimin, Çayeli’ndeki hemşehrilerimin ne düşündüğünden haberleri yok. Biz halkımızın nabzını tutarak geleceğe yürüyoruz. Biz sizin içinizden çıktık. Siz böyle söylediğiniz için biz böyle söylüyoruz. Siz Suriye’de öldürülen kardeşlerimizin derdine derman olmak için bize yürü dediniz. Biz katil Esed’in yanında mı olacaktık? Biz onun yandaşlarının, yoldaşlarının yanında mı olacaktık? Çünkü biz şuna inanıyoruz; dünyada bir kişinin ölümüne rıza göstermek tüm insanlığın ölümüne rıza göstermek gibidir. Buna müsaade edemeyiz. Onun için çok koşacağız, çok çalışacağız. O sabileri gördük. O yavruları gördük. Kimyasal silahlarla öldürdüler. Bir tane mermi izi, kan yoktu vücutlarında. Kimyasal silahlarla şehit edilmişlerdi. 200’e yakın yavru, sabi şehit edilmişti. Buna rıza göstermek mümkün mü? Çadırkentler kurduk, konteynır kentler kurduk. Kapılarımızı Suriyeli kardeşlerimize açtık. 2 milyar dolar harcama yaptık. 200 bin kişi çadır kentlerde, 300 bin kişi ülkemizin değişik yerlerinde evlerde ağırlanıyor. Açık kapı politikasıyla bunu sürdürüyoruz.”

HER FİRAVUNUN BİR MUSA’SI VARDIR

Mısır’daki gelişmelerle ilgili konuşan Erdoğan, 70 yıl otokratik, despot rejim hüküm sürdükten sonra demokrasiye geçiş yapıldığını söyledi. Ancak yüzde 52 ile iktidara gelen Mursi'yi bir yıl tahammül edilemediğini belirten Başbakan Erdoğan şöyle devam etti:

"Bu nasıl insanlık? Bu nasıl demokrasi? Bu nasıl insanların milli iradesine saygı duymak? Böyle bir saygı yok. Türkiye’de de aynı anlayış var belli kesimlerde Batı’da da aynı anlayış var. Batı bu imtihanı da kaybetti. 17 yaşında Esma kızımız, sniper silahıyla şehit ediliyor. Esma’nın kardeşi Ammar dün tutuklanarak içeri alınıyor. İki gün önce babası da içeri alındı. Niye? Çünkü onlar oylarının namusuna sahip çıkmak istiyorlardı. Bunların elinde silah, çakı, pala yok. Hiçbir şey yok. Buna rağmen şu anda bakıyorsunuz, binlerce Mısırlı kardeşimiz şehit edildi. 10 bini aşkın Mısırlı kardeşimiz cezaevinde. Liderler hapislerde. Mübarek’in de iki kulağı bir arada. Zevkten dört köşe. Çünkü şu anda Sisi midir nedir işte malum, siz biliyorsunuz işte. Şimdi bunlar dayanışma halindeler. Bir araya geldiler. Ama şunu bilin, alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste. Mazlumların ahı yerde kalmaz. Bunu böyle bilelim. Zalimler hiçbir zaman payidar olmaz. Firavunlar payidar oldu mu? Bir sinek bile Nemrut’un işini bitirdi. Firavun, Musa’yı büyüttü, sarayında. Ondan sonra Musa onun işini bitirdi. Bilesiniz ki her Firavun’un bir Musa’sı vardır. Bunu böyle bilin. İnşallah bunların da Musa’ları yakındır, gelecektir. Ben diyorum ki, Hak ve halk er geç hakim olacaktır.”

 

SEÇİM UYARISI

Başbakan Erdoğan’ın, yöresel şiveyle sürdürdüğü konuşmasında, “İnşallah 7 ay sonra seçimlerimiz var. Bu seçimler bizim için çok çok önemli. Hem içeride hem dışarıda” sözleri üzerine izleyicilerden, ‘Rahat ol’ sesleri yükseldi. Başbakan bunun üzerine, “Rahat olacağım da ben deyurim ki, çıkalum daha yukari da. Şimdi Çayeli’nde yüzde 75’i bulduk. Ben deyurum ki, yüzde 75 olsun. Değil mi? Sadece Çayeli’nde de kalmayalum. Çayeli’nun Ankarasi, İzmir’i, İstanbul’i var. Nereye Çayelili varsa onlara ulaşmamız lazım. Dayanışma yapacağız. El ele, omuz omuza vereceğiz,. Türkiyemizi çok daha güçlü bir noktaya ulaştıracağız. Birileri güçlü Türkiye istemiyor. Çünkü biliyorlar ki güçlü Türkiye olursa tarih yeniden ayağa kalkacak. Bunu görüyorlar. Öyleyse kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Çok çalışıyoruz, daha da çalışacağız. Nasıl ki Ovit dağını deliyorsak, oradan İspir’e Erzurum’a ulaşıyorsak, inşallah önümüzdeki engelleri de böyle aşacağız. Biz Ferhat’tan ilham aldık. Ferhat nasıl dağları delip Şirin’e ulaştıysa, biz de dağları deliyoruz ve Şirin’e yani milletimize ulaşacağız. Hiç endişeniz olmasın” şeklinde konuştu.

Erdoğan’a konuşmasının sonunda tulum ve yöresel ev maketi hediye edildi. Erdoğan, otobüsün önünde kendisini bekleyen 100 yaşındaki Hasibe Ayan’ın da elini öptü. Eşi Emine Erdoğan’ın da elini öptüğü Hasibe Ayan’a, “Hiç 100 yaşında göstermiyorsun” diyen Erdoğan, vatandaşların da sorunlarını dinledi. Erdoğan, eşi Emine Erdoğan’la birlikte halk oyunları ekibinin gösterisini izleyip folklorcularla fotoğraf çektirdikten sonra ilçeden ayrıldı.


26 Ağustos 2013
Etiket; erdoğan, mısır, açıklama, rize, gezi Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İçmimarlık öğrencileri Japonya'da
Kapalı gişe Münakaşa
Kocaoğlu'ndan önemli açıklamalar
TSYD İzmir Başkanı'ndan açıklama
Yeni bir atılım dönemi başlamalı
Hakkımı almak için şahin olurum
PKK Gezi'de olsa eyiydi!
Hamile kadın bombalandı yalanı!
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir