29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Arınç ''Kanaaat'' dedi



Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Reyhanlı’daki patlamanın Suriye rejimiyle bağlantısı olduğu iddiasına ilişkin, "Şu ana kadar bir kanaattir. Ama bilgiye dönüşmüş, soruşturmanın seyrine etki etmiş bir noktada değil bildiğim kadarıyla" dedi. Arınç, bugün saat 10.30 sıralarında uçakla İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na geldi.

Partililer tarafından karşılanan Arınç, Manisa’ya gitmeden önce basın mensuplarına gündemdeki olayları değerlendirdi. Hatay Reyhanlı’daki patlamaya değinen Arınç şunları söyledi:

"Bakanlarımız olay yerindeler. Bu konularla ilgili birimlerimiz, amirleri de Reyhanlı’da. Dünden bu yana yeni bir bilgi yok. Maalesef ölü sayısı arttı, çok sayıda yaralı vardı, yaralıların bir kısmı hayati tehlike içindeydi. Büyük bir üzüntü içindeyiz. Olayla ilgili soruşturma ciddiyetle yapılıyor. Sayın bakanımızdan özel bilgiler de aldım. En kısa sürede aydınlatılacak. Bu işin sorumluları adalet önünde hesap verecekler. Olayın iç ve dış bağlantıları konusunda yeterli bilgiler kamuoyuna verilecektir."

'YOĞUN BİLGİ BİRİKİMİ VAR'

Patlamanın Suriye rejimiyle ilgili olup olmadığı sorusu üzerine Arınç, “Şu ana kadar elde edilen bilgi belgelerden, kanaatlerden böyle bir şeyin olabileceği konusunda yoğun bilgi birikimi var" dedi. Ancakr bunun delillendirilmesinin soruşturmanın sonuçlanmasıyla mümkün olacağını kaydeden Arınç, şöyle konuştu: "Cilvegözü Sınır Kapısı’ndaki patlama aydınlatılmış, bu olayın failleri hakkında belki bir iddianame hazırlanarak yargı önüne çıkarılacak duruma geldiler. Burada da tabi ciddi bir tahkikatın yapılması lazım. Görgü şahitleri, olayda bizzat kullanılan kişilerin elde edilmesi mümkün olursa bir bağlantı kurulacak. Tabii ki şu ana kadar bir kanaattir. Ama bilgiye dönüşmüş, soruşturmanın seyrine etki etmiş bir noktada değil bildiğim kadarıyla."

KILIÇDAROĞLU'NA SUÇLAMA

Muhalefetin sınır kapılarındaki önlemlerin yetersiz olduğu iddiaları hatırlatılan Arınç bu konuda şunları kaydetti:

"Klasik suçlamalardır. Muhalefetin bu konuda ciddi bilgisi varsa aktarsın. CHP’nin söylediklerini bahsediyorsunuz. Suriye’deki zulümler konusunda hangi tarafta yer aldığını biliyoruz. Kılıçdaroğlu ve yakın arkadaşları Esad’la birlikte fotoğraf çektirenlerin ne söyleyeceklerini tahmin ediyoruz. Sınır kapılarında ne olmuş ki, ne eksik bunu açıkça söylesinler. Başka yerde olsaydı, CHP’lilerin ne söyleyeceğini biliyoruz. Allah beterinden, benzerinden korusun. Suriye’de yaşanan olaylara kayıtsız kalmamız mümkün değil. Çocuklar bile katlediliyor, insanlar can veriyor. Buna tepki göstermeyenlerin, sınırlarla ilgili eleştiride bulunmasını garipsedim. Rejimle ilgili kanaatlerini gözden geçirsinler. Olay yerindeki insanların acılarını, acılarımızı yüreklerimizde hissediyoruz. Ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da geçmiş olsun diliyorum. Acı ve üzüntü içindeyiz."

Arınç, daha sonra karayoluyla Manisa’nın Turgutlu İlçesine doğru yola çıktı.

12 Mayıs 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir