16 Nisan 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Arınç'ın sözleri İzmir'i tatmin etmedi



Hükümetin dershaneleri kapatmayı düşündüğünü açıklaması sektörde sıkıntı yarattı. Ege Dershaneler Platformu Sözcüsü İsmail Nalbant, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın dershanelerin kapatılması konusunun yeniden değerlendirileceği yönündeki açıklamasının, “Zaman kazanmak için yapılmış bir hareket” olduğunu söyledi.

Ege Dershaneler Platformu, 30 dershane yöneticisiyle birlikte Hilton Oteli’nde toplantı yaparak, dershanelerin kapatılmasını değerlendirdi. Platform Sözcüsü İsmail Nalbant, Hükümet’in dershanelerin kapatılmasıyla ilgili çalışmalarını üzüntü ve hayretle karşıladıklarını belirterek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın dershanelerin kapatılması konusunun yeniden değerlendirileceği yönündeki açıklamasının ise “Zaman kazanmak için yapılmış bir hareket” olduğunu kaydetti.

Kamuoyunda dershanelere ihtiyaç duyulmadığı, dershanelerin darphane gibi çalıştığı yönünde haberler yapılarak itibarsızlaştırma yoluna gidildiğini hatta 'kanserli hücre' benzetmelerinin bile yapıldığını belirten Nalbant, şöyle konuştu:

“Biz okullara alternatif değiliz. Eğitimde var olan bir boşluğu dolduruyoruz. Bir problemin nedeni değil var olan ciddi bir ihtiyacın sonucudur. En çok üniversiteli istihdamını yapan sektör dershaneler. 100 bin öğretmen görev yapıyor. Hükümet’in bu öğretmenleri 'KPSS aramadan atayacağız' açıklaması inandırıcı değil. Rant için ortaya çıkmış kurumlar değiliz. Amaç ticaret olsaydı başka işler yapardık. Dershanede bir fabrikatörün çocuğu ile asgari ücretli bir ailenin çocuğu yan yana oturuyor.

Dershaneler, sosyal farklılıkları ortadan kaldırıyor, fırsat eşitliği yaratıyor. Dershanelerin ücretlerinin yılda 16 bin lira olduğu söyleniyor. Oysa dershanelerin ücreti yılda 2 bin lira. Japonya’da öğrencilerin neredeyse tamamı üniversitelere giriyor, yüzde 90’ı dershaneye gidiyor. Çünkü iyinin daha iyisi var. Boğaziçi Üniversitesi ile Celal Bayar Üniversitesi’nin eğitimimin aynı olduğu söylenemez. Eğer Hükümet, dershaneleri kapatma kararı alırsa demokratik bir ülkede yaşamanın farklılıklarını kullanacağız. Başbakan ve Milli Eğitim Bakanı’nın sesimize kulak vermesini istiyoruz.”

20 Kasım 2013
Etiket; ismail nalbant, izmir dershaneciler platformu, izmir dershane açıklama, dershana kapatılıyor Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir