28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Arıtma seferberliği



Türkelli İleri Biyolojik Atıksu Arıtması’nın temel atma töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yakında Hasköy ve Yeni Foça’da da temel atarak 21 ilçenin arıtma ve kanalizasyon işini bitirmiş olacaklarını söyledi.

Başkan Kocaoğlu, “Artık birinci vazifemiz, yeni bağlanan 9 ilçede su, kanal, dere ıslahı ve arıtma problemlerini çözmektir” dedi.

Avrupa Birliği standartlarında arıtma sayısı ve kişi başına düşen arıtma miktarıyla “Türkiye liderliğini” koruyan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin arıtma seferberliği sürüyor. 2010 yılında Menemen ilçesinde 100 bin kişilik ileri biyolojik atık su tesisini hizmete alan Büyükşehir, ilçenin ikinci arıtmasının temelini Türkelli’de attı. Yeni tesisin, uzaklık nedeniyle Menemen İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’ne ulaşamayan Türkelli, Helvacı ve Hatundere yerleşimlerinin evsel atıklarını arıtacağı bildirildi.

Kanal hattıyla birlikte toplam 8 milyon liraya mal olacak tesisin temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2004 yılında Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanan 10 ilçenin arıtma ve kanalizasyon işlerinin yüzde 95’inin bitirildiğini söyledi. Türkelli’den sonra önümüzdeki aylarda Hasköy ve Yeni Foça arıtma tesislerinin temelini atacaklarını açıklayan Başkan Kocaoğlu, “Böylece 21 ilçenin arıtma ve kanalizasyon işi bitmiş olacak. Şimdi İZSU Genel Müdürlüğü ile birlikte yeni bağlanan 9 ilçede su, kanal, dere ıslahı ve arıtma problemlerini çözmek birinci vazifemizdir” dedi.

Arıtma tesisinin temelinin atıldığı bölgeyi “Türkelli’nin kalkınması” için değerlendireceklerini ifade eden Başkan Kocaoğlu, “Bölgenin ihtiyacını karşılamak üzere katı atık transfer istasyonunu ve arıtmayı yapıyoruz. Bu bölgeyi bir çekim merkezi, aynı zamanda Türkelli’nin kalkınmasına katkıda bulunacak bir yer haline getirmek için canla başla çalışacağız” diye konuştu.

Başkan Aziz Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Katı atık transfer istasyonunu ve katı atık bertaraf tesislerini kimse ilçesine istemiyor. Sınır dediğin 10 santimetrelik bir çizgi. Büyükşehir Belediyesi kentin bütünde bakmak ve değerlendirmek zorunda, kentliye karşı görevlerini optimumum noktayı bulup orada projelerini gerçekleştirmek zorundadır. Aliağa, Menemen ve Foça belediye başkanlarından isteğim var: Sanıyorum çöp kamyonlarının contalarında eskime oluyor ve çöp suları zaman zaman yollara dökülüyor. Bu da Türkelli hemşehrilerimizi rahatsız ediyor. Kamyon contalarının sık sık değiştirilmesi sanıyorum sorunu çözecektir.”

Konuşmasında “14 Şubat Sevgililer Günü”ne de yer veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, “Anadolu felsefesinde gönülden sevmek diye bir deyim var; her şeyi sevmek.. İnsanı, doğayı, taşı, toprağı, havayı, suyu sevmek.. Bugün herkes sevdikleriyle birlikte olacak, sevdikleriyle beraber sevgiyi konuşacak. Sevme duygusunun insanı nasıl pozitif yaptığını, nasıl mutluluk verdiğini hiç birimiz unutmayalım. Sevgiyi düşünüp empati yapalım; kimseyi kırmayalım. Eski belediye başkanımıza metro konusunda cevap verecektim ama bugün Sevgililer Günü olduğu için o cevabı vermiyorum” diye konuştu.

2014 yılında İzmir’e verilen 3 uluslararası ödülle kentin para harcayarak yapamayacağı tanıtımı yaptığını ifade eden Başkan Kocaoğlu, “2015 yılında bu ödüllerin daha büyüklerini bekliyoruz. Demek ki çalışırsak oluyor. Birileri İzmir’de, Türkiye’de görmüyor ama adam uzaydan mı bakıyor, ne yapıyor; dünyada görüyor” dedi.

Bölgeye yapılan yatırımlar için teşekkür eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ise, özetle şunları söyledi: “Büyükşehir Belediyesi çok güzel işler yapıyor. Biz de ona yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ortak hedefimiz vatandaşımıza hizmet etmek. Köylümüzü, kentlimizi mutlu etmek için daha çok çalışacağız. İzmir dünyanın en hızlı büyüyen ikinci kenti durumuna gelmişse, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun büyük katkısı vardır.”

Menemen Türkelli Mahallesi’nde 20 bin metrekarelik alanda inşa edilecek tesis, 15 bin kişiye hizmet edecek kapasitede olacak ve günde 3 bin metreküp evsel atık arıtacak. Tesis, 6.5 milyon liralık yatırımla 545 günde tamamlanacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2009 – 2013 yılları arasında kurduğu 10 arıtma tesisinde olduğu gibi, bu tesiste de evsel atıklar Avrupa Birliği standartlarında ileri biyolojik yöntemle arıtılacak ve arıtılmış sular ultra viyole ışınları ile dezenfekte edilecek.

Türkelli, Helvacı ve Hatundere yerleşimlerinin evsel atıklarının arıtma tesisine ulaşması için ayrıca 9.4 kilometre uzunluğunda kanal hattı döşenecek ve üç adet terfi merkezi yapılacak. Yapımına başlanan bu iş kapsamında İZSU yaklaşım 1,5 milyon liralık yatırım yapacak. İmalat çalışmaları Haziran ayında tamamlanacak. Türkelli arıtması için İZSU, toplam 8 milyon liralık yatırım yapmış olacak.

14 Şubat 2015
Etiket; türkeli arıtma tesisi, aziz kocaoğlu tesis, tahir şahin Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Menemen'de 4. Tahir Şahin Dönemi
İzmir'de CHP'li başkana şok hapis cezası
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir