18 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Avrupa'ya Eşrefpaşa modeli



“Türkiye’nin tek belediye hastanesi” olan Eşrefpaşa Hastanesi’nin çalışma sistemi üzerine brifing alan Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Yöneticisi June Crown, toplum sağlığına yönelik çalışmalarını çok başarılı ve ilginç bulduklarını ve bu çalışmaların İngiltere için bile örnek teşkil edecek düzeyde olduğunu söyledi.

İzmir’de gerçekleştirilen Avrupa Sağlıklı Kentler Ağı ve Avrupa Ulusal Sağlıklı Kentler Ağı Yıllık İş ve Teknik Konferansı kapsamında kente gelen yabancı konuklar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’ni de ziyaret etti. “Sağlık ve Refah için Yenilik ve Paylaşılmış Yönetişim” temalı konferansın katılımcılarından 14 kişilik bir heyet, “Türkiye’nin tek belediye hastanesi” olma ünvanını taşıyan Eşrefpaşa Hastanesi’ne yaptıkları teknik gezide olumlu izlenimler edindi. Konuklar, hastanede özellikle toplum sağlığına yönelik gerçekleştirilen çalışmalardan etkilendiklerini kaydetti.

İngiltere, İrlanda, Litvanya, Estonya, Bosna Hersek, Moldova gibi ülkelerden gelen konuklara hastaneyle ilgili bilgi veren Eşrefpaşa Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Melda Uçar, Avrupa Sağlıklı Kentler Konferansı’nda Eşrefpaşa Hastanesi olarak bir sunum yaptıklarını ve açtıkları stantla hastanenin tanıtımına katkı koyduklarını hatırlattı.

Uçar, sunumun ardından Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Toplum Sağlığı Konsültanı June Crown’un, İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’nin çalışmalarına ilişkin çok olumlu görüşlerini konferans katılımcılarıyla paylaştığını hatırlattı.

Crown’un, genel hastane faaliyetlerinin dışında, ikinci basamak bir hastane olmasına rağmen Eşrefpaşa Hastanesi’nin toplum sağlığına yönelik çalışmalarını çok başarılı ve ilginç bulduklarını ve bu çalışmaların İngiltere için bile örnek teşkil edecek düzeyde olduğuna dair görüşlerini aktardı. “Sağlık için tüm sektörler koordineli çalışmalı” Eşrefpaşa Hastanesi’nin İzmir’de yaşayan tüm insanlar için yüksek kaliteli, eşit olanaklı ve ekonomik sağlık hizmeti vermeyi amaçladığını belirten Uçar, 105 yıllık geçmişiyle kentin en köklü ve güvenilir sağlık kurumlarından biri oldukları vurguladı. Dr. Uçar, “Hastanemizde, rutin teşhis ve ikinci basamak sağlık sağlayıcı olarak verilen tedavi hizmetlerinin yanı sıra, koruyucu sağlık hizmetleri ile mahalleler ve okullarda sağlık eğitimleri veriyoruz. Koruyucu sağlık hizmetlerinin, sağlık olanaklarından kısıtlı olarak yararlanabilen hastalar için eşitlik duygularını geliştirdiğine de inanıyoruz” dedi.

İzmir, Avrupa’yı ağırladı Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından her yıl sağlıklı şehirler ve ulusal ağlara yönelik düzenlenen “Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı Yıllık İş ve Teknik Konferansı”, bu yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Yeni Avrupa sağlık politika ve stratejisi olan “Sağlık 2020” prensiplerini, hedeflerini ve yaklaşımlarını yansıtan konferansın teması, “Sağlık ve Refah için Yenilik ve Paylaşılmış Yönetişim” olarak belirlenmiş ve konferansta yerel politikalarda sağlık, dirençli toplumlar oluşturmak ve halk sağlığının ekonomi üzerindeki yeri gibi konular ele alınmıştı.

Toplantıya, “Sağlıklı Kentler Ağı”na üye olan 37 Avrupa ülkesindeki 97 kentten belediye başkanları, üst düzey yöneticiler ve proje koordinatörleri ile Sağlık Bakanlığı yetkilileri katılmıştı. Ayrıca Avrupa Komisyonu, Avrupa Konseyi, Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Programı temsilcilerinin de katılımıyla İzmir’e yaklaşık 400 ziyaretçi gelmişti. Haber Fotoğrafları

30 Eylül 2013
Etiket; June Crown, Dünya Sağlık Örgütü, WHO heyeti İzmir, Eşrefpaşa hastanesi WHO, Eşrefpaşa modeli, Melda Uçar Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Ebola'dan ölenlerin sayısı 4 bini geçti
Ebola nedeniyle ölenlerin sayısı hızla artıyor
Her 40 saniyede bir kişi intihar ediyor!
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir