28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Ayakkabı kutusu kahramanı CHP mitinginde



 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Manisa Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen ve yaklaşık 30 bin kişinin katıldığı mitingde, partisinin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Manisa Milletvekili Özgür Özel ve 17 ilçedeki belediye başkan adayını tanıttı.

CHP lideri mitinge, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, parti meclisi üyeleri Dursun Bulut, Halil Toraman, Umut Akdoğan, Gül Çiftçi, Sevnur Yıldırım, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, İzmir Milletvekili Musa Çam ve genel başkan yardımcıları ile katıldı.


Mitinge, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Aralık’taki Akhisar mitinginde ayakkabı kutusu gösterdiği için gözaltına alınan Nurhan Gül de destek verdi.

“MANİSA’YA GELİR AĞZINA ÇİFTÇİYİ ALMAZ”

Konuşmasına, “Türkiye’nin yeni tarihini Manisa’dan yazacağız” diye başlayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin en güzel topraklarında yaşıyorsunuz. Bereketli topraklar. Pamuğunuz, tütününüz vardı, yok oldu. Bir ülkenin Başbakan’ı Manisa’ya gelir ağzına çiftçi lafını almaz. O zaman sen o ülkeyi neden yönetiyorsun arkadaş? Üretene hep saygı duydum. Halk ile beraber gideceğiz ve bu sorunu çözeceğiz" diye konuştu.

“GELECEĞİMİZ ÇOCUKLARIMIZ”

“Birileri geleceğini ayakkabı kutusunda bulabilir” diyerek, 17 Aralık Operasyonu’na da atıfta bulunan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Bizim geleceğim çocuklarımızdır. Gençler diyor ki el ele kol kola omuz omuza. Çağdaş ve uygar bir Türkiye için yola çıkacağız. Artık Türkiye’de her şey değişti. Halkın iktidarı var. Korkuyorlar, kaçıyorlar. Kaçmayın. Kul hakkı yiyenden hesabını soracağız. Çiftçinin, esnafın mutlu olması lazım. Esnafın yüzünün gülmesi lazım. Kimin yüzü gülüyor. Bir avuç haramilerin yüzü gülüyor. Rahmetli Ecevit, 'Ne ezen ne ezilen, insanca halkça bir düzen' derdi. Aynısını savunuyoruz biz de. Çatık kaşlı değil, güler yüzlü insanların olduğu bir Türkiye istiyoruz.”

“17 ARALIK TÜRKİYE’NİN DÖNÜM NOKTASIDIR”

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu Türkiye için dönüm noktası olduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu, “Siyasetçinin halkına hesap verdiği güzel bir Türkiye istiyoruz. 17 Aralık Türkiye Cumhuriyet tarihinde dönüm noktasıdır. 17 Aralık kendine halk diyenlerin kara çıktığı bir gündür. 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvetle mücadele günüdür. Gençler diyor ki medya onların, duvarlar bizim. Sadece duvarlar mı? Meydanlar bizim, fabrikalar bizim. Biz halkız. Bu hükümet bu ülkeye yakışmıyor. Komşularımıza yakışmıyor. Dünyaya yakışmıyor. Türkiye’nin bayrağını onurla dalgalandıracak yeni bir iktidara ihtiyaç var artık” diye konuştu.

“BANA KİMSE YOLSUZLUK YAPTI DİYEMEZ”

Kendisini memur, işçi gibi sıfatlarla eleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da seslenen Kılıçdaroğlu, “Düne kadar ayrım yapıyorlardır. CHP’nin Genel Başkanı olarak söylüyorum, geçmişte hangi partiye oy verdiyseniz verdiniz. 'Neden o partiye oy verdiniz' diye suçlamadım. Hiçbir zaman o yurttaşımı ötekileştirmedim. Demokrasiye inandım. Ancak şimdi yeni bir süreçteyiz. Yaşamımı halkı çıkarlarına feda etmeyi namuslu onurlu bir görev kabul ediyorum. 17 Aralık’ta Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk soruşturması yapıldı. Başbakan dönüp diyor ki ben mağdurum. Nasıl mağdursun? 'Yeni bir dost darbesi yapıldı' diyor. Bana diyor ki 'O, CHP’nin genel müdürü. Benim için CHP’nin bekçisi olmak, onurdur. Daha önce diyordu ki 'Sen memursun. Memur Kemal. İşçi Kemal. Esnaf Kemal. Eyvallah ama kimse bana yolsuzluk yaptı diyemez” dedi. 

AYAKKABI KUTULU KADIN PROTESTOCUYU KÜRSÜYE ÇAĞIRDI

Konuşmasına kısa bir ara veren Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın Akhisar mitinginde evinin terasından ayakkabı sallayan ve kısa süre polis tarafından gözaltına alınan Nurhan Gül'ü kürsüye davet etti. konuşmasına yanında Gül ile birlikte devam eden CHP lideri, “Bir ülkenin başbakanı boş ayakkabı kutusundan korkar mı? Niye korkuyor. Manisalılar yürekli. Boş, ayakkabı kutusuyla koskoca Başbakanı sindirdi. Dünyanın en zengin başbakanı oldun, 'Mağdurum' diyorsun. Ne zaman bu mağdurluktan kurtulacak. 'Böyle mağdurluğa can kurban' diyor Manisalılar. Hep birlikte iktidara yürüyeceğiz. İktidarın ayak sesleri geliyor. Onun için telaşı var. Demokratik yollarla gerçekleştireceğiz. Sandığa gideceğiz haramileri göndereceğiz. Bizim abdestimizden şüphemiz yok ki korkalım. O zaman Bilal’i gönder kardeşim. Neden göndermiyorsun? Gençlik burada Bilal’in nerede olduğunu bilmiyoruz. 'Çeteler yaptı bunu' diyor. Doğru olabilir. Peki ama sorularım var. O ayakkabı kutusunu içine 4.5 milyon doları çeteler mi koydu? Bu bakanların çocuklarının yatak odalarına dolarları çeteler mi koydu? Yatak odalarına kasaları çeteler mi koydu? Sen kendi ayağına kurşun sıktın. Sen kendin gittin kul hakkı yedin” dedi.

11 Ocak 2014
Etiket; nurhan gül, ayakkabı kutusu miting, özgür özel, chp manisa mitingi, kemal kılıçdaroğlu Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


CHP İzmir'de 3 değişiklik
Kılıçdaroğlu İzmir için ne vaat etti?
CHP'de anket sonuçları tartışma yarattı
Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na: Ey çırak başbakan...
Erdoğan: Hükümetimizle hiçbir zaman aykırı olmayacağım
Kılıçdaroğlu: Davutoğlu'nun önce kişiliğini kanıtlaması lazım
Davutoğlu: Kılıçdaroğlu'nun aklına ihtiyacımız yok
Kılıçdaroğlu'ndan Kobani için tezkere çağrısı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir