29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Aziz Kocaoğlu'ndan Vali Toprak'a Sert Çıkış



İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Özel İdare Malları paylaşımı konusunda ters düştüğü İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın "İzmir sevgimi ölçmek, tartmak kimsenin haddine değil" sözüne sert yanıt verdi. Kocaoğlu, "İzmir'e seviyorsan İzmir'in malını koruyacaksın. Bunu 3 yaşındaki çocuk bile bilir" dedi.

İzmir Valisi Mustafa Toprak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu arasındaki kapatılan İl Özel İdaresi mallarının paylaşımı konusundaki gerginlik ve sözlü atışma 2 aylık aranın ardından yeniden başladı. Büyükşehir Belediyesi'nin "İzmir'in malı İzmir'de kalmalı" kampanyası çerçevesinde "Büyükşehir" dergisinin son sayısını Özel İdare malları mücadelesine ayırması ve malların paylaşım kararlarına 160'ı aşkın dava açmasının ardından İzmir Valisi Mutafa Toprak'ın açıklamaları yeni tartışmayı tetikledi. Vali Toprak'ın "İzmir sevgimi ölçmek, tartmak kimsenin haddine değil", "Türkiye Cumhuriyite debir hukuk devletiyse insanlar 'Bana göre doğru budur' diyerek mahkemeye gidebilir" sözlerine Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu sert yanıtlar verdi.

Aziz Kocaoğlu, 3 milyon 330 bin TL maliyetinin yüzde 70'ni İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin karşıladığı Çiğli Belediyesi tarafından yaptırılan Ataşehir Çok Amaçlı Spor Salonu'nun temel atma törerinde konuştu. Kocaoğlu, "Özel idare mallarıyla ilgili gerekli mücadeleyi başından beri veriyoruz. Demokratik, yasal hakkımızı İzmirlilerin hemşehirilerimz adına sonuna kada savunacığımızı, defalarca İzmir kamuoyuna ve ilgililere duyurduk. Belediye Başkanı şehriemindir. O şehirde yaşayanların malından, canından, malının korunmasından, hizmet götürelmesinden, sağlığından doğumdan ölüme kadar sorumludur. İzmir'in hakkı olan, bizden önce görev yapmış Valiler, il genel meclis üyeleri, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, bürokratlar, bakanların, İzmir'in kaynakları ile yaptığı, tasaruf ettiği değerleri korumak asli görevlerimizin başında gelmektedir. Bu bilinçle çalışıyoruz. Esas olan benim belediye başkanı, sizlerin belediye başkanı veya muhtar olmanız değildir. Esas olan namusunla, şerefinle, haysiyetinle kendine değil halkına, İzmirliye çalışmaktır" dedi.

İLÇE BELEDİYEYE VERİLEN ARAÇ VE ARSALARA DAVA AÇMADIK

Valilik bünyesinde kurulan Özel İdare Malları paylaşım komisyonunda Vali Yardımcısı, 7-8 İl Müdürü ve kendisinin olduğunu, köy ve belde mallarıyla ilgili yaptıkları toplantıda uzlaşmaya vardıklarını hatırlatan Kocaoğlu, "Tüm araç ekipmanlar, 30 dönümden aşağı alanların ilçe belediyelerine, 30 dönümden büyük alanların kent yatırımlarında kullanılmak üzere Büyükşehir Belediyesi'ne verilmesi kararı aldıklarını söyledi. Kocaoğlu, "Ancak sonra Sayın İzmir Valisi 'Hayır! Ben belediyeye vermiyorum. İlçe belediyesine veriyorum' dedi. Biz de yerel yönetime verilsin de kime verilirse verilsin. Birlikte yatırım yapacağız' mantığıyla hareket ettik. Sayın Vali yaptığı açıklamada araçların ilçe belediyesine verildiğini, bizim karşı çıktığımızı söylüyor. Bir şerh koyduk ama ilçe belediyesine verilmesin diye dava açmadık. Açtığımız davalar Hazine ve Bakanlıklar'a verilmemesi için açıldı. İzmirlinin malı başkasına gitmesin diye dava açtık" dedi.

DERGİDEN RAHATSIZ OLDULAR

Kocaoğlu, Ramazan ayının kutsallığına saygılarından, Vali Toprak'ın ameliyat olmasından ve Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde toplumu germemek için Özel İdare mallarının paylaşımı konusunda iki ay sustuklarını ancak bir dergi hazırladıklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesi'nin dergisinde İl özel idare mallarının tarihçesi, nasıl elde edildiği, nasıl yatırım yapıldığı, yatırımları hangi Valilelerin yaptığı, kimlerin katkı koyduğu bilgilerini verdiklerini belirten Kocaoğlu, "Bu dergiyi İzmirliler bilgilensin diye, malların nerden geldiğini öğrensin diye,malının ne yapılmak istendiğini, niye mücadele ettiğimiz bilsin diye yaptık. Kimin bu kentin yararına, kimin bu kentin zararına çalıştığını, kimin bu kentin mallarından 1 kurmuşluk mal satmadan kamulaştırmaya 2 milyar TL'ye aşacak kamulaştırma yapığını bilsin! İki aylık suskunluktan sonra sadece dava açacığımızı, tırstığımızı, korktuğumuzu sandılar. Halbuki biz sadece Ramazan ayı, Vali'nin rahatsızlığı ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle böyle davrandık. Dergide hep gerçekler yazıyor. İzmir'in tarihi yazıyor. İzmirin onurlu insanlarının, kentini seven insanlarını ne yapıtğının bir bölümü, örnekleri yeralıyor. Bundan rahatsız olundu" dedi.

Büyükşehir dergisi aleyhine açıklamalar yapan Ak Parti İzmir milletvekili Ali Aşlık'ı eleştiren Kocaoğlu "Ali Aşlık güya siyaseti bilir. Güya siyaset terbiyesini, adabını bilir. Demiş ki 'Bunlar mal mal oturup konuşacaklarına iş üretsinler.' Bir gazeteye böyle beyanat vermiş. Muhatap olup yanıt verecek değilim. Tüm İzmirlilerle birlikte bu sözü kendisine iade ediyorum" dedi. Ak Parti İzmir milletvekili Hamza Dağ'ın "O dergi CHP broşürü gibi hazırlanmış dergidir. Aziz kocaoğlu bu dergiye yapılmış masrafı kendi cebinden mi, yoksa CHP il örgütünün hesabından mı karşıladı?" sözlerini eleştiren ve yanıt veren Kocaoğlu "Hayır. Bu dergi İzmir'in mallarını korumak için çıkartılan bir dergidir. CHP ve Kocaoğlu ile alakası yoktur. CHP geçmişten bugüne yaptığı faaliyetlerin parasını verir. Kocaoğlu da şahsi harcamalarının, şahsi olması bile belediye bütçesinden karşılanmasının doğru olmadığına inandığı masfafları cebinden verir. Ama bu dergi İzmir'in dergisidir. İzmir'in mallarıyla ilgili bilgilendirilmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi bütçesinden İzmirliye yapılmış haksızlığı İzmirliye anlatmak için yapılmıştır. Dergide Kocaoğlu ve CHP yoktur. İzmir'in malının nasıl korunacağı ve yapılan adaletsizlik vardır" dedi.

İZMİRİ SEVİYORSAN MALINA SAHİP ÇIK

Vali Toprak'ın ameliyat sonrası görevi başlar başlamaz ilk basın açıklamasını Özel İdare mallarıyla ilgili yaptığına dikkat çeken Kocaoğlu, "Dava açmanın meşru olduğunu ifade ederken kendisini bilinçli şekilde yıpratıldığını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti hukuk devletiyse insanların (bana göre doğru budur) diye mahkemeye gidebileceğini söylemiş. Sayın Valimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin hukuk devleti olup olmamasından şüphesi var. Bu dergiden sonra İzmir'in kanaat önderleri yürüyelim derse yürürüz. Hep birlikte hem İzmirli hemşehrilerimize hem de Türkiye ve dünyaya İzmirlinin malının asıl gasp edilediğini ilan edeceğiz, duyuracağız. Mücadele edeceğiz işimiz bu. Bunların hepsini demokratik yoldan, yasal yoldan yapacağız. Vali Bey İzmir sevgisini kimsenin ölçemeyeceğini söylemiş. İzmiri seviyorsan İzmirlinin malına sahip çıkacaksın. Bu kadar basit. Üç yaşındaki çocuk bile bunu bilir. Seviyorsan koruyacaksın, sahip çıkacaksın, kol kanat gereceksin. Yargıya gitmek en doğal hakkımız. Bağımsız yargı ne karar verecek?" dedi.

VALİ'NİN ÜÇ GÖREVİNİ ANIMSIYORUM

Başkan Kocaoğlu Vali Mustafa Toprak'ı İzmir'de görev başladığı günden bugüne kadar üç görevini anımsadığını söyledi. Bunların ilkinin Gezi olayları ve devamında, yıldönümlerinde, tüm demokratik hak kullanılan protesto olaylarında dinlemeden, milletin üzerine gaz, su sıktığını, bomba attığını belirten Kocaoğlu, "İkincisi ise kapatılan İl Özel İdaresi'nin 4.5 milyar değerindeki mallarından bir tanesini bile vermemesidir. İzmir'in logosunu nazar boncuğu yaptı ama nazar boncuğu olarak bir tane malı vermedi. İnsan hiç olmazsa bir dere yatağı verir" dedi.

SAVCILARA: "LİMAN OPERASYONUYLA İLGİLİ NE YAPTINIZ?

Vali Toprak'ın bunlardan başka çok önemli bir şey daha yaptığını belirten Kocaoğlu, "Liman operasyonunda polislere 'operasyonu yaptırmayın. Savcılığı oyalayın' dedi. Ben bu üç işi biliyorum. Protokol, ağırlama ve rutin işlerin dışına başka ne iş yaptıysa çıkar söyler. İzmir'in bu haklı mücaledelesinin başlamasıyla sıkıntıya düşülmüştür. İl Başkanı telaş içinde. Milletvekilleri telaş içindeler. Sayın Vali de telaş içindedir. İki ay sonra göreve başlar başlamaz bu mallarla ilgili dergimizi eleştirmeye başlıyor. Herkes kendi çapında büyüktür. Ama en büyük Rabbim sonra halktır. Biz haklla birlikte, haklı olduğumuz yolda yürümük istiyoruz. Bunlar bizi yıldıramaz. 397 yıl da yıldıramaz. Bize atılan çamur bulaşmayacak. Bu arada Cumhuriyet Savcılarına sesleniyorum. Gazete ve televizyonda çıkan görüntülerle Liman operasyonu olayıyla ilgili ne yaptılar? Ancak, siz İçişleri Bakanlığı'na müracat ettiniz mi? Böyle bir belge var. Bu konuyu sulandırmaya çalışanlara İzmir sevgisini ne olduğunu anlattım. Vali Bey 'İzmir sevgimi test edemezler' demiş. Ben burada test ettim. Yanıtını beklerim" dedi.

SPOR SALONU ATAĞI

Aziz Kocaoğlu, Ataşehir Çok Amaçlı Spor Salonu'nun ilçe halkının spor yapmasını sağlayacağını söyledi. İzmir'deki buz pateni, yüzme havuzu eksikliğini gidermek için da çalışmalar yapacaklarıın belirten Kocaoğlu "Gençlere ne kadar spor yaptırabilirsek birbirleriyle spor centilmenliği içinde birleştirebilirsek, hem kötü alışkanlıklar edinmelerini, kaynaşmalarını, ülkeye barış dostluk, kardeşli,k sevgi ve saygının gelmesini sağlayabiliriz" dedi. Kocaoğlu, projeye katkı veren Çiğli Belediye eski başkanı Metin Solak ve salonun yapılacağı arsayı bağışlayan Büyükşehir Belediyesi CHP'li Meclis üyesi Semra Aksu ve tüm aile fertlerine teşekkür etti. Çiğli Belediye Başkanı Hasan Aslan ise yaptığı konuşmada Çiğli'nin ilk spor salondan 7'den 77'ye Çiğlilerin yararlanabileceğini belirtti. Sporun eğitimin ve sosyal entegrasyonun önemli bir parçası olduğunu belirten Aslan "Çiğli'yi spor kenti yapma sevdamız başladı. Harmandalı, Egekent ve EVKA'larda bulacağımız arsalara Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'ndan tesis yapma sözü aldık" dedi. Spor Salonu 2015 yılı başında tamamlanacak. 1500 kişilik seyirci kapasitesine sahip olacak salonda basketbol, voleybol gibi sporlar yapılabilecek, ayrıca kurslar açılacak.

Utku BOLULU/İZMİR, (DHA)

16 Ağustos 2014
Etiket; Haberegeli, haberegeli.com, İzmir, Aziz Kocaoğlu, İzmir Valisi, Mustafa Toprak, Vali Mustafa Toprak, Dava Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir