19 Mart 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Bakan Bağış, Gezi Parkı olaylarını Paris'ten yorumladı



Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Paris’de Gezi Parkı olaylarıyla ilgili olarak, "Her demokratik ülkede bazı eylemler olur. Türkiye’de olan çok demokratik bir sürecin tezahürüdür" dedi.

Fransa’nın AB İşlerinden Sorumlu Bakanı Thierry Repentin ile çalışma kahvaltısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulanan Bakan Bağış, "Türkiye demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Her demokratik ülkede bazı eylemler olur, bu eylemlere karşı güvenlik güçleri de mesuliyetlerin gereğini yerine getirirler. Bazen bu görevlerini gerçekleştirirken görev sınırlarını aştıkları da olur, bazen biber gazı veyahut da tazyikli su kullanımında belki abartıya da kaçabilirler, o tür durumlarda, bütün ülkelerde olduğu gibi gerekli tahkikatlar başlatılar ve önlemler alınır" dedi.

Bağış, "Bugün Türkiye’de olanlar, bir Paris’te olanlardan, Berlin’de, Brüksel’de olanlardan farklı değildir. Her AB ülkesinde olduğu gibi bizde de sivil toplum dinamiklerin kendi hissiyatlarını ortaya koydukları eylemler olabilir. Bu eylemlerin sınırları, kanunların ortaya koyduğu kuralları aşarsa o zaman güvenlik güçlerimiz de kendi mesuliyetlerini yerine getirirler. Ama bunu yerine getirirken yetkilerini aşarlarsa da gerekli tahkikatlar yapılır. Türkiye’de olan çok demokratik bir sürecin tezahürüdür" ifadelerini kullandı.

"BİRİLERİ TÜRKİYE’NİN YÜKSELİŞİNDEN RAHATSIZ"

Özellikle Batı medyasının olayları abartılı olarak sunmasıyla ilgili bir soru üzerine Bakan Bağış, "Bunu tüm halkımız yorumluyor, zaten milletimiz neyin ne olduğunun farkında, birileri Türkiye’nin yükselmesinden, zenginleşmesinden, şeffaflaşmasından, kalkınmasından rahatsız oldu arkadaşlar. Bu Türkler biraz fazla oluyor demeye başladılar. Bu bariz şekilde ortada" şeklinde konuştu.

"ÜÇ YIL ARADAN SONRA İLK KEZ BİR FASIL AÇILACAK"

Fransız Bakan Repentin ile görüşmesine ilişkin açıklamalarda da bulunan Bakan Bağış, "Türkiye’nin AB müzakere sürecini, açma süreci içinde olduğumuz bölgesel politikalar faslını ve Fransa’nın engelini kaldırmasını talep ettiğimiz mali politikalar faslını, bunun dışında bütün aday ülkelerin açmakla yükümlü oldukları 23 ve 24. fasılları kapsamlı bir şekilde değerlendirdik. Kendisi Sayın Hollande’ın bu yıl içerisinde Türkiye’yi ziyaret etmeyi arzu ettiği bir kez daha belirtti" dedi. Bakan Bağış konuşmasına şöyle devam etti: "Bir de kendisine bir espri yaptım. Bizim bugüne kadar görüştüğümüz Fransa’nın AB bakanları, görüşmemizden birkaç ay sonra daha yüksek mevkilere yükseldiler. Kendisine de ofisinizde ortamın tadını çıkarın, yakında buradan ayrılacaksınız, çünkü bugüne kadar hangi Fransız AB bakanı ile çalıştıysam birkaç ay içerisinde başka ve daha yüksek bakanlığa transfer oldular, bu toplantıyı gerçekleştirdiğimize göre sizin de önünüz açıktır, faslı açarsanız siz de yükselirsiniz diye espri yaptık. Çok samimi geçti. 26 Haziran’da faslın açılması için Brüksel’de olacağız. Türkiye, 26 Haziran’da üç yıl aradan sonra bir fasıl açmış olacak."

"İZMİR, EXPO İÇİN MUAZZAM BİR ADAY"

"İzmir, Expo için çok muazzam bir aday" şeklinde konuşan Bağış, "İçeride bunun da tanıtımını yapacağız. İzmir Valimiz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız, sivil toplum kuruluşlarımız, hep birlikteyiz bugün. İzmir’in Expo adaylığı bizim ulusal bir meselemizdir. İzmir’in Expo’ya ev sahipliği yapması, İstanbul’un olimpiyatlara ev sahipliği yapmasının önünü açacaktır. Aynı zamanda bunlar Türkiye’nin imajının yükselmesine önemli katkılarda bulunacaktır. Dolayısıyla Türkiye’nin AB üyelik sürecinin de önü açılacaktır. Hepsi birbirini tamamlayan süreçlerdir" dedi.

12 Haziran 2013
Etiket; egemen bağış, taksim, paris Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Erdoğan'a sunulan 17 Aralık dosyası ortaya çıktı
"Messi Manchester City'e" İddiası Güçleniyor
İstanbul'da 1 Mayıs
Başbakan: Bir Defa Taksim'den Ümidinizi Kesin
Taksim Trio İzmir'de...
Pınar Karşıyaka zafer için Paris'te
İstiklal Caddesi'nde bilindik görüntüler
Egemen Bağış da...
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir