28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Bakan Şahin, Kamer Genç'e dava açıyor



Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Meclis Genel Kurulu’nda kendisi için “Atatürk olmasaydı hangi tarikat mensubu kitlenin, bilmem kaçıncı hanımı durumuna düşerdiniz” diyen CHP’li Kamer Genç hakkında dava açmaya hazırlanıyor.

Bakan Şahin, İstanbul’da katıldığı programda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. CHP Milletvekili Kamer Genç’in sözlerinin hatırlatılması üzerine Şahin, “Küçültücü, kendi üslubuna yakışır bir şekilde bir soru sordu. Mustafa Kemal Atatürk’süz Çanakkale olmaz. Ama biz söylem Atatürkçülüğü yapmıyoruz. Yakamıza onun rozetini takarak, onu kullanarak siyaset yapmıyoruz. Biz bu ülkenin medeniyet ve çağdaşlaşma yolunda onun bize bıraktığı kurumlara sonuna kadar sahip çıkıyoruz” diye konuştu. "

 

“Ben kendisini milletvekili olarak da kabul etmiyorum” diyen Bakan Şahin, bütün parlamentonun Kamer Genç’e yönelik tepkisini ortaya koyduğunu söyledi. Şahin, “Bir kadına, hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’na, seçilmiş bir kadına, bir Anadolu kadınına bunu söylemesi onun ne kadar seviyesiz, ahlaksız olduğunu gösteriyor. Biz hukuki mücadelemizi de yapacağız. Bütün parlamento, bütün partiler bir araya geldi ve hem özür dilediler, hem de kınama cezası verildi. Kendisi de öyle bir hadsizlik yaptığı zaman böyle bir tepki beklemediği için her zaman söyler, söyleyebilir. Ama bu çamuru üzerimize sıçratmayalım diye bir anlayış vardı. Dünkü tepkiden sonra ağzından çıkanı kulağının duyması gerektiğini, bir üslubun, ahlaki değerlerin, etik değerlerin olduğunu gördü. Korkusundan, yüreksizliğinden, cesaretsizliğinden o salona yeniden giremedi” dedi.  

Şahin, olay karşısında tek vücut olan parlamentoya teşekkür ettiğini belirterek, Genç’in bundan ders alması gerektiğini dile getirdi. Şahin, “Ders almazsa biz ders almasına devam edeceğiz. Çünkü biz kadınlar olarak, kadınları küçültecek hiçbir davranışa müsaade etmeyiz. Ben Anadolu kadınını temsil ediyorum. Bana hakaret Anadolu kadınına hakarettir. Benim şahsımla alakalısı yok bu işin. Ben bütün kadınlar adına bu makamdayım ve buna da müsaade edemem. Hem suç duyurusunda bulunacağız, hem de tazminatımızı almak için de hukuki mücadelemize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Genç’in sözlerinin ardından CHP’nin özür dilediğini anlatan Şahin, “Parti de özür diledi. Sayın Akif Hamzaçebi akşam beni aradı, çok üzgün olduğunu söyledi. Parlamentoda toplu bir özür ve kınama çıktı. Parlamento kendine düşeni yaptı, onu yalnızlaştırdı ve zavallı halde bırakmış oldu” dedi.

26 Nisan 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir