28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Bakandan Kovulan Hasta Açıklaması



Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul'da düzenlenen Sabri Ülker Vakfı 2. Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi “Bilim Ödül Töreninin ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularına cevap verdi.

Adana'da apandisit ameliyatı olmasına karar verilen bir hastanın bir devlet hastanesinden kovulduğu ve sedyeyle başka bir hastaneye taşındığı iddiası sorulan Mehmet Müezzinoğlu, şu açıklamayı yaptı:

“Az önce arkadaşlar getirdi bilgi notunu. Şu anda bizim 77 milyon vatandaşımıza sağlığa ulaşımın önüne hiçbir engel bırakmadık ve bırakmıyoruz. Ama hasta ve hasta sahiplerinin arzularına göre veya onların istediği hıza göre bir tedavi yöntemi, dünyanın hiçbir yerinde yok. Tedavinin planlanmasını hasta yakınları yapmaya kalkarsa bu işin doktorlar da çıkamaz yöneticiler de çıkamaz. Hasta, hastaneye ve hekime teslim edildikten sonra yönetimi oraya bırakmak lazım. Ama hasta yakını, sabah geldim saat 4 oldu, hala niye ameliyata alınmadı, diye soruyorsa orada onun bilgisi buna karar vermeye yetmez. Tetkikleri var, konsültasyonu var, tetkik sonucu değerlendirmeleri var, ameliyathanelerin bir planlaması var. Bunların hepsinin kararını hasta ve hasta yakınları verirse bu olmaz. O nedenle herkes, durması gereken yeri bilecek. Herkes de sorumluluklarını yerine getirmesi konusunda duyarlı olacak."

 MERS VİRÜSÜ TESPİT EDİLEN TEK TÜRK, CİDDE'DE

Türkiye'de mers virüsüyle ilgili bir çalışmanın olup olmadığı soruna Bakan Müezzinoğlu, “Uzun süredir çalışmalarını yapıyoruz. 2 senedir gündemimizde olan bir konu. Suudi Arabistan'da mers virüsü teşhisi konulduktan sonra zaman zaman gündeme yoğun bir şekilde gelen konu başlığı. Son 1 aydır gündemde yeniden yoğunluk kazandı, vaka sayısındaki artış ve ölümle sonuçlanan vakalar. Genelde mers virüsünün bulaşma kaynağı hayvanlardan. Bu da deve, deve sütü, yarasa. Kaynağı bu. Biz son 1 aydır, Diyanet İşleri Başkanlığı'mızla görüşerek, özellikle Umre, bu dönem Umre dönemi, Umre organizasyonu yapan tur operatörlerinden istediğimiz, deve çiftliklerine tur organizasyonu yapmamaları. Umrecilerimize ve vatandaşlarımıza orada çiğ deve sütü ikram etmemeleri. Umrecilerimizden de deve sütü içmemeleri ve temizliğe, hijyene dikkat etmeleri. Olağanüstü bir ilave tedbire şu an için ihtiyacımız yok. Yalnız Umre'ye giden vatandaşlarımız değil, Suudi Arabistan'a ve Afrika'ya gidenler yani deve çiftlikleri ziyaretlerine dikkat etmeliler. Çiğ deve sütü içmemeye ve el temizliğine dikkat etmelerini talep ediyoruz" şeklinde yanıt verdi.

Türkiye'den sadece tek bir vaka çıktığını ve vakanın tedavi altına alındığını söyleyen Müezzinoğlu, “Tek bir vakamız yaklaşık 15 gün önce eşiyle birlikte Umre'ye giden vatandaşımızın eşi uçakta rahatsızlanıyor. Cidde Havaalanı'ndan Cidde'deki Kral Fahd Hastanesi'ne eşini kaldırıyor. O arada eşinin tedavisi yapılırken 3 gün sonra kendisi gribal enfeksiyon gibi başlayan bir rahatsızlığı başlıyor. Nefes alma zorluğu, kırgınlık, halsizlik; 1 hafta sonra kendisinde mers virüsü teşhisi konuyor. Hastanede tedavisi yapıldı. Sağlık durumu iyi. Herhangi bir sorunumuz yok" dedi.

“VATANDAŞIMIZIN BAŞINA BEKÇİ DİKECEK ŞEYİMİZ YOK"

İzmir'de yakın zamanda bir gencin kullandığı vücut geliştirme ilacı yüzünden hayatını kaybetmesi hatırlatılarak, vücut geliştirme ilaçlarına herhangi bir sınırlama getirilip getirilmeyeceği sorulan Müezzinoğlu, “Bu ilaçlarla ilgili sınırlama, düzenleme var ama; vatandaşımız bunu kontrolsüz, hekim kontrolsüz, düzensiz kullanıyorsa vatandaşımızın başına da bu anlamda bekçi dikecek şeyimiz yok. Ama bu ilaçların bulunabilmesi, reçetesiz alınabilmesi konusunda bunlarla ilgili çalışmalar ve tedbirler var. Ama bazen vatandaşımız, kontrol dışı uygulamalar da yapabiliyor” diye konuştu.

07 Mayıs 2014
Etiket; mehmet müezzinoğlu, hastaneden kovulan hasta Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


1 çay paralık belge varsa istifa ederim
Müezzinoğlu: Hastaneler kara liste yapamaz
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu İzmir'de
Müezzinoğlu'ndan duyarlılık çağrısı
Felçli Sinem için umut doğdu
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir