19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Bakanlar Kurulunun ardından...



 

Bakanlar, yılın son, kendilerinin ise ilk Bakanlar Kurulu toplantısına ellerinde dosyalarla katıldı. 
Özellikle İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın el yazısıyla yazılmış not defterini dikkatle incelediği görüldü

Bakanlar, yılın son, kendilerinin ise ilk Bakanlar Kurulu toplantısına ellerinde dosyalarla katıldı. 
Özellikle İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın el yazısıyla yazılmış not defterini dikkatle incelediği görüldü.

 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında basın açıklaması yaparak gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

HSYK HATA YAPMIŞTIR TBMM'DE YASAL ÇALIŞMA YAPILACAK

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'nu (HSYK) sert bir dille eleştiren Arınç, "HSYK mahkemelere talimat vermek ve kendi görevini çiğnemek suretiyle büyük bir hata yapmıştır. Bu hukuk dışılıkları dikkate alan hükümetimizin elbette bazı yasal çalışmalar için gerekeni yapacağından hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bir kanun, anayasa değişikliği gerekli olacaksa, bunun merkezi TBMM'dir" dedi.

"HSYK'NIN TAVRINI HEPİMİZ HAYRETLE VE ÜZÜNTÜYLE KARŞILADIK"

Adli kolluk yönetmeliğinin değiştirilmesine ilişkin bir soruya Arınç, "Hukuki bir konu Danıştay konuyu inceleyecek, yasalara uygunluğunu denetleyecek. Vereceği karara hepimiz saygı duyacaktık. Ancak beklenmeyen bir durum oldu. HSYK karardan bir gün önce bir tavır ortaya koydu. Belli sayıdaki üyenin yaptığı açıklamayı Hepimiz hayretle ve üzüntüyle karşıladık. 12 Eylül 2010 Referandumu ile yeniden hayata bulan HSYK'nın kanununa baktığımız zaman başında adalet bakanının bulunduğu bir kurul, böyle bir karar alamaz. Böyle bir kararı da açıklayamaz anayasa normu var. Görülmekte olan bir dava konusunda hiçbir kurum, kuruluş, kişi açıklama yapamaz. Yargıyı baskı altına alamaz" şeklinde yanıt verdi.

"HSYK ZAMANINDA MİLİTAN YARGIÇLARI DESTEKLEDİ"

HSYK'yı sert bir dille eleştiren Arınç, "5 kişilik HSYK zamanında militan yargıçları desteklediği, al gülüm ver gülüm şeklinde Yargıtay üyesi olarak seçtikleri insanların kendilerini HSYK üyesi yapmaları karşılığında antidemokratik hangi uygulamaları yaptığının adeta çetelesi. Bundan kurtulduğumuzu, demokratik bir yapıya kavuştuğumuzu zannediyorduk bu bildiri yayınlanıncaya kadar. Gündem konusunda Adalet Bakanının da bilgisi olmalıdır. Basına bir bildirinin sızdırılması 13 kişinin katıldığı, 5 üyenin de katılmadığı bir bildiri ile karşı karşıya kaldık. Bunu tartışabilirdik, tartıştık Ama ertesi gün, durumdan vazife çıkaran Danıştay'ın ilgili dairesi 4 üyeye karşılık bir üyenin muhalefeti ile yürütmeyi durdurma arkasından esas kararı vermek suretiyle iptal noktasına gelecekti. Bu beklenen bir gelişmeydi. İki şekilde karara vereceklerdi. Talebi ret edeceklerdi veya kabul edeceklerdi. HSYK'nın görevini kötüye kullanmak suretiyle bir yönlendirme yapmasına direnmeleri gerekirdi. Korsan bir şekilde toplantını yapılması Adalet Bakanı tarafından yapılacak işlerin baypas edilmek suretiyle ortaya farklı açılardan eleştirilebilecek karar çıkması tekrara eski günlerin özlemini çekenlere oh dedirtmiş olabilir. HSYK'nın kendi kanununu ihmal ederek değil, bilerek görmezden gelerek yaptığı bu çalışmanın mutlaka bir karşılığı olması gerekir" diye konuştu.

"HSYK HATA YAPMIŞTIR YASAL ÇALIŞMA YAPILACAK"

TBMM'de HSYK ile ilgili yasal çalışmanın yapılabileceğini belirten Arınç, "Görevini kötüye kullanan bir HSYK üyesi hakkında ne yapabilirsiniz? Hiçbir şey yapılamaz. HSYK mahkemelere talimat vermek ve kendi görevini çiğnemek suretiyle büyük bir hata yapmıştır. Bu hukuk dışılıkları dikkate alan hükümetimizin elbette bazı yasal çalışmalar için gerekeni yapacağından hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Gerekeni yapmak bizim sadece bir hazırlığımızdır. Şüphesiz Yasama Meclisi yapacaktır. Bir kanun, anayasa değişikliği gerekli olacaksa, bunun merkezi TBMM'dir. Onun iradesi bütün iradenin üstündedir. Üzeri mühürlü dosyalar olmasına rağmen bunların içindekileri dışarıya servis etmeye çalışanların elbette Türkiye'yi karşı karşıya bırakmak istedikleri kaos tehlikesine karşı görevini kötüye kullananlarla ilgili yargısal ve yasal ne yapılacaksa bütün bunları en kısa zamanda yerine getirecektir " diye konuştu.

"YENİDEN YARGILAMA HUSUSLARININ DEĞİŞTİRİLMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL"

Yeniden yargılamalara ilişkin bir soru üzerine Arınç şöyle konuştu: "Akdoğan'ın yaptığı bu açıklama üzerine bir kelime bile ilave etmeye gerek yok. Bu konu tartışılmadı tartışılmaya değer görülmedi. Bugünkü yapısal ve yeniden yargılama hususlarının değiştirilmesi söz konusu değildir. Buna yönelik Adalet bakanımızın bir çalışması yoktur."

"ADALET BAKANLIĞI MÜSTEŞARI GÖREVİNİN BAŞINDA"

Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem'in görevden alındığı iddialarına yanıt veren Arınç, "Adalet Bakanlığı Müsteşarı'nın görevinin başında olduğunu belirtti. Ancak Arınç, bu konudaki tasarrufun Bakanın uhdesinde olduğunu da belirtti. Haksızlığa uğradığını iddia edenler yargıya başvurabilir" dedi. Arınç, Asgari Ücret ile ilgili olarak yarın açıklama yapabileceğini söyledi.

30 Aralık 2013
Etiket; bülent arınç, bakanlar kurulu Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Bülent Arınç açıkladı: Polisin yetkileri artırılıyor
Ortaöğretimde başörtüsü artık serbest
Davutoğlu yeni kabineyi açıkladı
Bakanlar Kurulunda Neler Oldu?
Arınç: Ben Sayı Verenlerden Değilim!
Bakanlar Kurulu Toplantısının Ardından...
Arınç: Pabuç Kadar Dilleri İle...
Sezen Aksu: Kibir Zehirlenmesi, Arınç: Başbakan da Üzüldü
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir