29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Balbay yazdığı oyunu izleyemedi



Cezaevinden tahliye edildikten sonra eşi ve iki çocuğuyla geldiği Aydın'ın Nazilli İlçesi'ndeki baba evinde anne ve babasıyla hasret gideren CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, ailesiyle birlikte, Nazilli ADD tarafından davet edildiği ve kendi yazdığı Yargıtatör isimli kara mizah içerikli tiyatro oyununu izledi. Mehmet Yüzüğüler Kültür Merkezi tiyatro salonunda sergilenen müziğini Zülfi Livaneli'nin, yönetmenliğini ise Önder Özponar'ın yaptığı kara mizah türü oyunun ikinci yarısı başladıktan sonra gelen Balbay, salona girmeyerek gençlerle sohbet etti. Balbay, oyunun bitmesini beklerken fotoğraf çektirdi. Yargıtatör isimli kitabını alan bir gencin isteğini de kırmayan Balbay, kitabı imzaladı. Balbay'ın kitaba "özgürlük anısına" diye bir not düştüğü görüldü. Ardından Baybay, gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

"CEZAEVİNDEN ÇOK SEY ALDIM"

Cezaevinde yazdığı tiyatro oyunuyla Dil derneğinin düzenlediği Kerim Avşar Ödülünü aldığına dikkat çeken Mustafa Balbay, cezaevinin kendisini tiyatro yazarı yaptığını belirterek, "Sanatın gücünü kullanarak mücadelemizi güçlendirebiliriz diye düşündüm. Biz demir parmaklıklar arkasında kalsak bile bu oyunla Anadolu'nun dört bir yanından bu duvarları yıkabiliriz diye düşündüm. Anadolu'nun dört bir yanında sergilenen bu oyunla bugün de burada bu gerçekleşti. Cezaevi benden çok şeyler almış olabilir ama Ben cezaevinden daha fazla şey aldım. Çünkü beni oyun yazarı yaptı, kendime her yıl bir tane oyun yazmak için söz verdim. 2014'ün konusu da hazır ama konusu hakkında bir açıklama yapmayacağım. Ben hiçbir zaman için bu topluluktan umudumu kesmedim, demir parmaklıkların ardında en acı günlerde bile bir yerlerde bir şeyler yükselecek diye düşündüm. Ben cezaevinden ne zaman çıkacağımı bilmiyordum ama ne şekilde çıkacağımı biliyordum. Halkın gözünde ve gönlünde bir yer ederek çıkacağımı biliyordum. Bunu başarmış olmanın mutluluğu içindeyim" dedi. 

"İLK BALKON KONUŞMAMI NAZİLLİ'DE YAPTIM"

Cezaevinden çıktıktan sonra ilk balkon konuşmasını Nazilli'de yaptığını vurgulayan Mustafa Balbay, "Nazilli'nin benim siyasi yaşamımda çok önemli bir yeri var. Çünkü ilk konuşmamı burada CHP ilçe binası balkonunda gerçekleştirdim. Belki yıllar sonra bunu güzel bir anı olarak paylaşabiliriz. Alanlarda dışarlarda belki konuşmuş olabilirim ama ben siyasette ilk balkon konuşmamı Nazilli'de yapmış oldum. İstasyon Meydanı'nda bulunan Parti binamızın balkonundan Nazillilere seslendim. Onlarla düşüncelerimi paylaştım. Ama bugün daha çok sanatı konuşalım. Sanat ne kadar güçlenirse toplumsal yaşam ve Türkiye'nin geleceğine yönelik umutlar o kadar daha çok güçlenir diye düşünüyorum" dedi.
Kızı Yağmur'un ilk olarak kendisinden önce Kayseri'de oyunu izlediğini ve çok beğendiğini söylediğini belirten Balbay, "Ne tesadüftür ki, Anayasa Mahkemesi'nin kararı görüştüğü gün öğleden sonra eşim ve kızım açık görüşe ziyarete gelmişti. Yağmur oyunu beğendiğini bana orada söyledi. Benim bu oyunda büyük bir maharetim yok. Ben sadece olanı yazdım. Daha doğrusu gördüklerimi kağıda geçirdim. Bu oyunu yazarken de halkın çoğunluğuna kendimizi anlatabileceğimizi düşündüm. Tabi o zamanlar bu gezi parkı olayları gündemde değildi" diye konuştu.

ALKIŞLARLA SALONA GİRDİ

Oyun bittikten sonra alkışlar eşliğinde salona giren Mustafa Balbay izleyicileri selamladı. Sahneye çıkan Balbay, sanatçıları öperek kutladı. Nazilli ADD başkanı Kamil Aktamur'un elinden çiçek alan Balbay seyircilere, "Bugün ailemle birlikteydim annemin ve babamın elini öptüm, dostlarımla sohbet ettim. Bu yüzden de geç kaldım. Yarıda gelerek oyunu bölmek istemedim bu nedenle de dışarda oyunun bitmesini bekledim yoksa sizlere saygısızlık olurdu. Ancak Ocak ayında yine buradayım ve oyunu izlemeye de mutlaka geleceğim. Buna inanın ki sanat her şeyi yenecek. Sanatla her şey daha güzel olacak zaten bu yüzden sanattan bu kadar korkuyorlar ben de o Silivri'de o kapalı kapılar ardımda kendi kendime dedim ki, Balbay sen üret bir gün kazanan aydınlık olacak dedim. Yine gerçekten bu inançtayım. Ben Sincan Cezaevi'nden çıkarken, bir sporcu gibi kendimi bir başlama vuruşu yapmış olarak hissettim. Ben bu duygularla koşacağım. Bu duygularla birlikte sizlerle birlikte olacağım ve kazanan biz olacağız arkadaşlar. Bu duygularla yola çıktım. Ben bu oyunu yazarken şöyle hayal etmiştim. Büyük kentlerde belki oynayanlar olabilir demiştim. Asıl içimden geçen yürekli bir tiyatro grubu çıksa ve Anadolu'yu karış karış dolaşsa demiştim ve inanın ki arkadaşlar her şeye rağmen bu oyunu sergileyen yürekli arkadaşlar olarak kendilerini kutluyorum, Anadolu'da sanatın ışığını yaydılar" dedi.
İlçeden ayrılan Balbay, istirahat etmek üzere bugün (cumartesi) programının olduğu İzmir'e hareket etti.

14 Aralık 2013
Etiket; chp milletvekili balbay, yargıtatör oyunu nazilli, nazilli add, mustafa balbay, yağmur balbay Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İzmir'de Kılıçdaroğlu izdihamı
Mustafa Balbay'ın avukatı dilekçeyi verdi
Flaş, Balbay'ın itirazı kabul edildi
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir