29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Balyoz'da Tahliyeler Başladı!



 

Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararının ardından, tahliye ve yeniden yargılama taleplerini değerlendirmek üzere toplanan İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, 230 sanığın tahliyesine karar verdi.

Anayasa Mahkemesi, Balyoz Davası'yla ilgili kararını bugün İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Hükümlü avukatlarının taleplerini alan mahkeme de savcıdan mütalaa istedi. Savcı Can Şükrü Gençkan, hükümlülerin infazının durdurulması ve yeniden yargılanmanın yapılması yönünde mütalaa verdi. Savcının mütalaasının ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. 230 hükümlü hakkında, infazın durdurularak tahliyelerine karar veren mahkeme, Balyoz yargılamasının da yeniden yapılmasına oybirliğiyle karar verdi. Mahkeme, haklarında yakalama kararı bulunan 6 hükümlü hakkındaki bu kararın da kaldırılmasına hükmetti. 

"YENİDEN YARGILAMA YAPILMASINA…"

Mahkemenin 4 sayfalık kararında, “Bir kısım hükümlülerin başvurusu üzerine, Anayasa'nın 36. maddesinde güvence altına alınan 'Adil yargılanma hakkı'nın ihlal edildiğine, ihlalin ve sonuçlarının ortadan kaldırılması için yeniden yargılama yapılmasına karar verdi. Mahkeme, sadece bir kısım hükümlünün Anayasa Mahkemesi'ne başvurduğunu, ancak Anayasa Mahkemesi'nce verilen kararın içeriği dikkate alındığında, ihlalin tüm hükümlüleri etkilemesi nedeniyle, ölmüş olan Murat Özenalp dışındaki bütün hükümlülerin yeniden yargılanmasına karar verdi. 

HÜKÜMLÜLERİN TAHLİYESİNE KARAR VERİLDİ

Mahkeme, “Anayasa Mahkemesi'nce verilen kararın içeriği, hükümlülerin tutuklulukta ve hükümlülükte geçirdikleri süre dikkate alındığında, infazın devamı bu aşamada hükümlülerin mağduriyetine neden olabileceğinden, infazların durdurulmasına ve cezaevinde bulunan hükümlülerin tahliyesine" karar verdi. 

KARARI ÜÇ KADIN HAKİM VERDİ

4. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti. “Anayasa Mahkemesi'nce verilen kararın içeriği dikkate alındığında, yargılamanın yenilenmesi için duruşma açılarak dosyanın yeniden esasa kaydedilmesine" de karar verdi. Kararı, Mahkeme Başkanı Özlem Karaçam ve üyeler Mübeccel Saraçoğlu ile Gülperi Güneş oy birliğiyle aldı.

İREM ÇİÇEK'İN TAHLİYE SEVİNCİ

Balyoz Davası'nda yaklaşık 5 yılı aşkın süredir tutuklu bulunan Albay Dursun Çiçek'in kızı İrem Çiçek tahliye kararı sonrası Silivri Cezaevi önünde açıklama yaptı. İrem Çiçek, "5 yıldır içinde bulunduğumuz süreçte ilk kez verilen hukuki bir karar daha önceki Anayasa Mahkemesi kararları ile birlikte" dedi. Çiçek, bundan sonraki süreçte hukukun işlediği bir yargılamanın içinde olmak istediklerini belirten Çiçek sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Bir kez daha bu acıların bu sıkıntıların yaşanmamasını umut ediyoruz. Bunun içinde bu davanın ve buradan çıkan kararların çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Gerçekten uzun soluklu bir mücadeleydi, 5 yıldır devam ediyor. Bugün artık 5 yılın sonunda hepimiz gibi arabalarına binecekler ve çok uzun zamandır hiç görmedikleri evlerini görecekler. Bunu düşünmek, hayal etmek şuan çok zor. Baştan başladığınızda bu kadar süreceğini bile tahmin etmiyorsunuz bu sürecin. Ama geldiğimiz nokta bir 5 yılı geride bıraktık diyoruz. Fakat asıl mücadele şimdi başlıyor. Ben Murat Ağabey'in kızı Duru'nun ablasıyım, eşinin artık kızıyım. Dolayısıyla onların yaşadığı sıkıntıyı asla unutamam. Bizim yaşadığımız 5 yılı, Ece Saygun'un yaşadığı yılları kimse unutamaz." 

"GERÇEK SAHTEKARLIKLARIN PARMAK İZLERİNİ ORTAYA ÇIKARACAĞIZ"

İrem Çiçek, "Biz yine mücadeleye devam edeceğiz ve babalarımıza bunu yapanların, bizlere bunu yaşatanların bir gün yargılandığını görmek için, asıl yargılamada, gerçek yargılamada, gerçek delillerin ve gerçek sahtekarlıkların parmak izlerini ortaya çıkaracağız" dedi. 

"ÖZGÜRLÜKLERİNE KAVUŞMALARINA ÇOK AZ KALDI"

Çiçek, babası Dursun Çiçek ile dün karar çıkmadan önce görüştüğünü belirterek, "Bir an önce kararı bekliyoruz ama bir türlü çıkmıyordu. Bende onlara az kaldığını ve sabretmeleri gerektiğini söylüyordum. Dünde birbirimize umut vererek en sonunda gülümsemeyi unutmadan ayrıldık. bekliyorlardı, her gün bekliyorlardı. Her pazartesi 'bugün karar çıkacak', her cuma 'neden çıkmadı' diyerek şaşırıyorlardı. Artık bu hafta karar çıktı ve özgürlüklerine kavuşmalarına çok az kaldı" dedi. 

Cem TURSUN-Bulut MÜLHİM-Yaşar KAÇMAZ / İstanbul DHA 

TAHLİYE KARARININ ARDINDAN HÜKÜMLÜ BULUNANLARIN YAKINLARI MAMAK ASKERİ CEZAEVİ'NE GELDİ

İSTANBUL Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 230 hükümlü hakkında infazın durdurularak, tahliye edilmesine karar verdi. Kararın ardından Mamak Askeri Cezaevi'nde hükümlü bulunanların yakınları cezaevi önüne geldi. Tahliyesi beklenenlerin yakınları Mamak Askeri Cezaevi'nde alındı.

Ümit KOZAN - Muhammet BAYRAM / ANKARA, (DHA) 


İSTANBUL'DA TAHLİYE SEVİNCİ 

Orgeneral Çetin Doğan'ın eşi Nilgün Doğan,
" 4 senedir bu mağduriyeti yaşıyor eşim ve cezaevine girmeden önce torunu dünyaya gelmişti. 4 senedir torununu görmüyor"

Dursun Çiçek'in eşi Gülşen Çiçek,
" Bize önce hırsızlık yaptılar, canımızı, sevdiğimizi elimizden aldılar, sonra da 'Pardon' deyip geri verdiler"

Balyoz Davası'nda tahliye kararı çıkmasının ardından, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan hükümlülerin yakınları cezaevine geldi. Dursun Çiçek'in eşi Gülşen Çiçek, "5 yıldır bize bu zulmü çektirenler, ilahi adalet onları gösterecek, hep beraber göreceğiz, bu 5 yılımızı nasıl geriye verecekler? Hırsız hırsızlık yapar, sonra malını sana teslim eder. Maalesef sistem böyle oldu. Bize önce hırsızlık yaptılar, canımızı, sevdiğimizi elimizden aldılar, sonra da 'Pardon' deyip geri verdiler. Bunun nasıl altından kalkacaklar, bilemiyorum. Evlatlarımıza nasıl bir eğitim vereceğiz, onu da bilemiyorum. Çünkü büyükler maalesef iyi bir eğitimi hak edecek, iyi bir eğitim verecek seviyede değiller. Yalan, dolan, iftira... Ülke böyle olmamalı, çocuklarımız bununla değişmemeli. Maalesef yeni doğmuş çocuklar, 4-5 yaşına gelmiş çocuklarımız, gelin olmuş çocuklarımız, damat olmuş evlatlarımız babasız oldu. Kızımla beraber hukuk mücadelesini verdik, ama bitmedi. Hainlik yapanları, ülkemizi karıştıranları bulacağız ve adalete teslim edeceğiz. Biz onlar gibi iftira değil, gerçek suçluları ortaya çıkaracağız. Dört gözle bekliyoruz, sımsıkı sarılacağız ve daha bırakmayacağız" dedi.

"BUNLARIN HESABINI SONUNA KADAR SORMAYA BEN KENDİ ADIMA YEMİN ETTİM"
Balyoz Davası'ndan tahliye olan emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın eşi Nilgün Doğan ise, bu davaların hukuki davalar olmadığına dikkat çekerek, şunları söyledi:
"Ancak mağduriyetin de bir haddi hududu vardır. Biz başında adalete ve mahkemelere çok inanmıştık, çok güvenmiştik. Maalesef bu tahliyeye rağmen, bizim adalete olan güvenimiz, inancımız hâlâ daha eski yerini bulmuş değil. Yarın bir gün ülkemizde yaşayan çocuklarımız, torunlarımız nelerle karşılaşacak, onun hesabını dahi yapamıyoruz. Bu çok acı bir şey. İçimiz acıyor ve inanın gereği gibi sevinemedik; yani sevinmesini bilemedik. 4 senedir bu mağduriyeti yaşıyor eşim ve cezaevine girmeden önce torunu dünyaya gelmişti. 4 senedir torununu görmüyor. Bu bizim yaşadığımız mağduriyetlerin binde biri. Bütün arkadaşlarımız hastalıklarla boğuştu, ölümlerle boğuştu, onur intiharları oldu. Bütün bunların hesabını sonuna kadar sormaya ben kendi adıma yemin ettim. Soracağım bunun hesabını ve veremeyecekler biliyorum. Sonuna kadar sürdüreceğim bu mücadeleyi."

ABDULKADİR ERYILMAZ'IN EŞİ GÜLDEN ERYILMAZ TATLI DAĞITTI

Tümgeneral Abdulkadir Eryılmaz'ın eşi Gülden Eryılmaz Silivri Cezaevi önünde tatlı dağıttı. Eryılmaz daha sonra kısa bir açıklama yaparak, "Hepsi haksızlığa uğradı ama bugün hepsi özgürlüğüne kavuşacak çok mutluyuz. Biz bugün sabırla bekliyorduk. Adalet yerini buldu zaten adalete güveniyorduk" dedi.

Emekli Koramiral Kadir Sağdıç'ın eşi Selver Sağdıç ise kararı çok beklediklerini belirterek, "Çok haksızlıklara uğradık. Her geçen gün moralimiz bozuldu. Bazı yargı kararları hiç hak etmediğimiz kararlar oldu. Anayasa Mahkemesi'nin bu kararı hepimizin adalete olan güvencini tazeledi. Bunun için şükrediyoruz" dedi.


Yaşar KAÇMAZ - Bulut MÜLHİM / İstanbul DHA

HASDAL'DA TAHLİYE HAREKETLİLİĞİ


İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Balyoz'da tüm tutuklu sanıklara tahliye kararını vermesinin ardından Hasdal Askeri Cezaevi'nde tahliye hareketliliği başladı.


Engin Alan cezaevinden çıktı
Engin Alan'dan yaptığı ilk açıklamada, 
"Bugüne kadar olan hiçbir şey yok sayılamaz. Eğer yoksayarsak hayatlarını, sağlıklarını kaybeden arkadaşlarımıza ihanet olur. Bu alçaklığı yapan, destekleyen ne kadar namussuz varsa, bunlar bu ülkenin adil yargıçlarının önüne oturup hakkettikleri cezayı alana kadar mücadelemiz devam edecek. Hiçkimse bugüne kadar olanların yanına kar kalacağını düşünmesin"
Engin Alan'dan Sert Sözler
Alan cezaevinden çıktıktan sonra yaptığı ilk açıklamada, 
"Bugüne kadar olan hiçbir şey yok sayılamaz. Eğer yoksayarsak hayatlarını, sağlıklarını kaybeden arkadaşlarımıza ihanet olur. Bu alçaklığı yapan, destekleyen ne kadar namussuz varsa, bunlar bu ülkenin adil yargıçlarının önüne oturup hakkettikleri cezayı alana kadar mücadelemiz devam edecek. Hiçkimse bugüne kadar olanların yanına kar kalacağını düşünmesin"

 

 

19 Haziran 2014
Etiket; balyoz tahliye, engin alan Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir