29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Barış Selçuk ödülleri sahiplerini buldu



İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 14.’sünü düzenlediği Barış Selçuk Gazetecilik Ödülleri törenle sahiplerini buldu. 1994 yılında göreve giderken geçirdiği trafik kazası sonucu yaşama veda eden gazeteci Barış Selçuk’un anısını yaşatmak ve genç gazetecileri teşvik etmek amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 14.’sünü düzenlediği Barış Selçuk Gazetecilik Ödülleri, İzmir Sanat’ta sahiplerini buldu. Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş, İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel ile Barış Selçuk’un ailesi, jüri üyeleri ve çok sayıda gazeteci katıldı.

Barış Selçuk Gazetecilik Ödülleri’nin her geçen gün daha büyük bir katılıma sahne olduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ödül kazanan gazetecileri kutladı.

Törende konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bir bakanımız geçtiğimiz günlerde ‘basın en özgür dönemini yaşıyor’ dedi. Bu özgür dönemden neyi anladığımızı ben pek anlamadım. Her meslekte olduğu gibi maddi ve manevi çıkarlar için eğilen, bükülen gazeteciler de var. Toplumlar, meslekler, ülkeler, devletler eğilip bükülenlerle ayakta kalmıyor. Bir davaya inanmış inancını giderek bilimle pekiştirmiş ve o davanın insanı olanlarla yürüyor ve başarı elde ediliyor. Ne mutlu ki bizim ülkemizde her zaman dava insanları olmuştur. Bugün de vardır. Yarın çoğalarak olacaktır. Bu gri günler, olumsuz günler nihayete erecektir. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak refaha, özgürlüğe, insan haklarına ve adalete kavuşacağız. Barış Selçuk’un duruşu yolumuzu aydınlatacaktır” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği yarışmayla her yıl Barış Selçuk’un anısını yaşattığını belirten İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel ise Barış Selçuk’un gazetecilik duruşunun genç meslektaşlarına örnek olmasını söyledi.

4 ayrı kategoride ödüller dağıtıldı

Konuşmaların ardından “Ulusal Haber”, “İzmir Kent TV Haberi”, “Haber Fotoğrafı”, “İzmir Kent Haberi” olmak üzere 4 ayrı kategoride ödül alan gazetecilere ödülleri verildi. “İzmir Kent Haberi” dalında birinci olan Doğan Haber Ajansı Muhabiri Mustafa Oğuz ödülünü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun elinden aldı.

Bu dalda “Hande Mumcu Özendirme Ödülü”nü kazanan Haber Türk Muhabiri Mert Neşet Muslu’ya ödülünü CHP Milletvekili Alaattin Yüksel verdi. “İzmir Kent TV Haberi Dalı”ndaki birincilik ödülünü Doğan Haber Ajansı muhabiri Elif Demirci ve Doğan Haber Ajansı kameramanı Hakan Güngördü, CHP Milletvekili Mustafa Moroğlu’dan aldı. Bu dalda “Hande Mumcu Özendirme Ödülü”nü Doğan Haber Ajansı Muhabiri Taylan Yıldırım ve Doğan Haber Ajansı Kameramanı Cihan Durak’a İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş verdi. “Haber Fotoğrafı” dalında birincilik ödülünü Doğan Haber Ajansı Muhabiri Taylan Yıldırım’a Barış Selçuk’un annesi Ece ile ağabeyi Savaş Selçuk birlikte verdi. “Hande Mumcu Özendirme Ödülü”nü kazanan 9 Eylül Gazetesi muhabiri Aydın Çetinkaya ödülünü, İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel’den aldı. “Ulusal Haber Dalı”nda birincilik ödülünü kazanan Radikal Gazetesi Muhabiri Serkan Ocak’a ödülünü ise İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci verdi. Bu dalda Hande Mumcu Özendirme Ödülü’nü kazanan Cumhuriyet Gazetesi Muhabiri Ozan Yayman’ın ödülünü ise Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur verdi.

24 Eylül 2013
Etiket; Barış Selçuk ödülleri, İzmir sanat ödüller, Hande Mumcu ödül, Aziz Kocaoğlu gazetecilik, Atilla Sertel ödül Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir