28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Başbakan açıkladı: Askerlik kısalıyor



Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde a Haberatv ortak yayınında gerçekleşen “Başbakan’la Gündem Özel” programına katıldı. A Haber Ankara Temsilcisi Murat Akgün moderatörlüğünde yapılan programda Başbakan Erdoğan, Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak ile Sabah Gazetesi Yazarları Mehmet Barlas ve Sevilay Yükselir’in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Başbakan adayı olması yada partinin bölünmesi gibi durumlar için ise "Aramızda yol ayrımına fırsat verecek bir kararın olmayacağına inanıyorum. Bunu aramızda da gerekirse gerekli istişaresini müzakeresini yaparız. Sayın Cumhurbaşkanımızın bulunduğu makam önemlidir ama partimizin kurucusu olarak kendisi de vardır, AK Parti onun için de önemlidir. Böyle bir sıkıntı olacağını sanmıyorum" diye konuştu.

Erdoğan Gezi Parkı olayları ile ilgili Gül'ün yaklaşımı için ise "Gençlerin talepleri noktasında farklı düşünmemiz mümkün değil" dedi.

Erdoğan, ATV-A HABER ortak yayınında şunları söyledi:

(2014 Senaryoları) Biz, kendi aramızda bu tür şeyler oturup konuşmadık. Ama vakti saati geldiğinde zaten partimizin yetkili kurulları da bizler de kendi aramızda konuşma imkanımız olabilir. Kimin olması ülkemiz için çok daha isabetli olur. (Cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili) bununla ilgili bir kararım kesin olarak yok. Bizim bir sistemimiz var. Bu sistem istişareye dayalıdır. Partim bu noktada hangi görevi bana yıkarsa, hangi görevi benden isterse ben onu yapmanın gayreti içerisinde olurum. Siyasi noktadaki terbiyem de 40 yıldır hep böyle geldi. Partimizin içinde bir bölünmeye asla fırsat vermek istemeyiz. Aramızda yol ayrımına fırsat verecek bir kararın olmayacağına inanıyorum. Bunu aramızda da gerekirse gerekli istişaresini müzakeresini yaparız, ona göre de adımı atarız. Şu anda partinin genel başkanıyım, Benim için partimiz ne kadar önemli ise,

Sayın Cumhurbaşkanımızın bulunduğu makam önemlidir ama partimizin kurucusu olarak kendisi de vardır, AK Parti onun için de önemlidir. Böyle bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. (Gül'ün Gezi olaylarına yaklaşımı) Gençlerin demokratik talepleri noktasında zaten bizim farklı düşünmemiz mümkün değil Bizim itirazımız çevre hassasiyetine değil, orada yapılan vandallığadır. "Seçimde başörtülü adayımız olacak" "Yerel seçimlerde başörtülü adayımız olacak. Sayısını ben şu anda veremem. Temayül yoklamalarına başlıyoruz"

Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin yerel seçimlerde başörtülü belediye başkanı adayı olacağını açıkladı. Erdoğan, şunları söyledi:

Yerel seçimlerde başörtülü adayımız olacak. Sayısını ben şu anda veremem, kaç tane olacak. Şu anda aday tespitleri 1 Ekime kadar devam edecek. Bu müracaatların içinden belirlenecek. Kamuoyu araştırmalarımız 81 vilayette 1. aşamayı yaptık. Şimdi temayül yoklamalarına başlıyoruz. Tekrar kamuoyu araştırmaları yapacağız ve peyderpey adaylarımızı açıklayacağız. Bizim yaptığımız ön seçimden daha iyi. Temayül yoklamasına il, ilçe, beldelerin yönetimleri, gençlik kolları, kadın kolları hepsi geliyor oy kullanıyor. Oylar kullanılacak. Heyetler alacaklar, mühürleyip getirecekler. TSK çalışanlarına, arkadan Emniyet teşkilatımızın mensuplarına ve hakim savcı, onlar istisnai olarak bunlar yasanın dışında. Kendileri istedikleri zaman istedikleri şekilde bunu yapabilirler. Önce direkt olarak aşabileceğimiz kamu dairelerindeki adımları atalım, buraları çözelim. Bu düzenleme çarşafın da önünü açar mı? Bizim bu yaptığımız düzenleme tamamıyla öğretmenlere yönelik veya memurlara yönelik bir düzenleme. Buralarda aşırılıklara kaçanlar, bu olumlu gelişmeleri suiistimal etmek olur. Bunu tahrik etmek olur.

Askerlik 12 aya iniyor

Başbakan Erdoğan askerliğin kısalacağı müjdesini verdi. Erdoğan, askerliğin kısaltılması noktasında Genelkurmay ve Milli Savunma Bakanlığı ile mutabık olduklarını vurgularken, "Bakanlığımızla mutabıkız. Süre düşecektir. Öyle zannediyorum uzun dönem askerlik 12 ay olacak. Kısa dönem aynen kalacak" diye konuştu. Erdoğan, füze savunma sisteminin Çin'in kazanmasının ardından gelen eleştirileri de değerlendirdi. "Öncelikle bir defa bu füzelerle ilgili olarak bir Çin, Fransa, İtalya birlikteliği ABD-Rusya, dört ayrı yarışa katılan oldu. Bunların arasında en düşük fiyatı Çin verdi" diyen Erdoğan, "Bunun yanında Çin ortak üretim teklifi verdi ama diğerleri ortak üretim teklifi vermedi. Bu bizim çok önemli. Bir de tabii üretimdeki süre çok önemli. Çin en erken süreyi verdi. Diğerleriyle % 50 süre fark vardı. Belli puanlamalar yapılıyor ve bu puanlamalar sonucunda değerlendirme yapılıyor ve karar veriliyor" dedi.

SEÇİM SİSTEMİ HAYIRLI OLACAK

Biz tartışılmak üzere 3 teklif ileri sürdük. Biri zaten mevcut durum. Bu mevcut durumu da biz geldiğimizde kucağımızda bulduk. Bizden önce hazırlanmış olan bir seçim şekliydi. Yüzde 10 seçim barajı vardı. O seçim barajıyla parlamentoya adım attık Biz onunla seçime girdik? Ne gibi karşı öneri teklif gelir onları bekleyeceğiz. Ondan sonra bir değerlendirme yapıp adımımızı atmayı düşünüyoruz. Kamuoyu araştırmalarını buna göre yapacağız. Hangisi çıkarsa adımımızı atarız.

İDARİ DEĞİŞİM BAYRAMA BİTER

Seçim barajları yasal düzenleme gerektiriyor. Yasal düzenleme gerektiği için bayrama yetişmesi mümkün değil. Şu olabilir: Bizim şimdi idari tasarruflarımız olan maddeler var. Hedefimiz onları bayrama kadar yetiştirmek. Onlar çünkü tamamıyla Bakanlar Kurulu kararıyla yönetmelikle süratle çıkarabileceğimiz düzenlemelerdir. Bunu bayramdan önce çıkartıp halkımıza ilk müjdeyi vermek istiyoruz. Ama bayram sonrası o süreci başlatmak istiyoruz.

PAKETE DESTEK YÜZDE 60 İLE 70

Anketler destek noktasında ne durumda?) Demokrasi paketine destek kamuoyundaki birkaç ankete göre yüzde 60 ile 70 arasında değişiyor. Paket Kürt toplumuna karşı daha ileri adımlar içeremez miydi?) Bunu eğer lokalize edersek yanlış tespit yapmış oluruz. Bizim çıkardığımız veya çıkaracağımız yasal düzenlemeler, idari düzenlemelerin belli bir bölgeyle hiçbir alakası yok. Ülkemizin genelini kapsıyor.

RUHBAN OKULU MESELESİNİ ÇÖZERİZ

Ruhban Okulu meselesini çözeriz. Biz bu konuyu Atina'yla çok konuştuk. Onlara Atina'da Fethiye Camisi ile birlikte 2 caminin bulunduğunu ve bunların harabe halinde olduğunu söyledim. 'İzin verin bu camileri restore edelim' dedim. Ama onlar ipe un seriyorlar. hiç kimsenin şüphesi olmasın Herkesin Başbakanı olduğu mesajını veren Erdoğan, "Ben herkesin Başbakanıyım. Bundan şüpheniz olmasın. Herkesin Başbakanı olmasam, Hakkari'deki Şırnak'taki kardeşimi vatandaşımı düşünmez, böyle gelmiş böyle gider derdim" diye konuştu.

04 Ekim 2013
Etiket; başbakan erdoğan, askerlik kısalacakmı, başbakan askerlik açıkladı, başbakan atv yayını, Recep Tayyip Erdoğan Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Erdoğan: Timsah Gözyaşı Dökenler Nerede?
ABD: Bizim için PYD ile PKK eş değil
Erdoğan 'koridor' talebine karşı çıktı
Erdoğan ölümlerden HDP ve CHP'yi sorumlu tuttu
Cumhurbaşkanlığı bütçesinde yüzde 97'lik artış
Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na: Ey çırak başbakan...
Erdoğan: Hükümetimizle hiçbir zaman aykırı olmayacağım
Erdoğan: Polis de asker de gereğini yapacak
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir