19 Mart 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Başbakan: BOP diye birşey kalmadı



Partisinin Grup toplantısında konuyan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin eleştirdiği ’Büyük Ortadoğu Projesi’nin (BOP) ABD eski Başkanı Bush döneminde başladığını fakat şimdi böyle birşey olmadığını belirterek, "Zaten BOP diye birşey kalmadı. Başlamasıyla bitmesi bir olmuştur" dedi.

-TAKSİM'E İZİN YOK-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yarın kutlanacak olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün Taksim Meydanı’nda kutlanamayacağını belirterek, "Her türlü tedbiri alacağız ve kesinlikle alana böyle bir girişin yapılmasına, alanda böyle bir kutlamanın yapılmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

KAMER GENÇ'E; ''MÜSVEDDE''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bir müsvedde tarafından genel kurulda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza, bakan sıfatından daha önce bir hanımefendiye, bir eşe, bir anneye ağza alınmayacak ifadelerle saldırı düzenlendi. Bu saldırıyı, bu edepsizliği şiddetle kınadığımızı ifade etmek istiyorum” dedi.

TBMM’de partisinin grup toplantısındaki konuşmasına “Sporda başarı gösteren 2 ilimizi tebrik etmek istiyorum. Çaykur Rizespor ve Kayseri Erciyesspor şuan itibariyle matematiksel olarak Süper Lig’e çıkmayı garantiler. Rize ve Kayseri’ye selamlarımı gönderiyor, her iki takımada Süper Ligde başarılar diliyorum” diyerek başlayan Başbakan Erdoğan, konuşmasının devamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile sözle tartışma yaşayan Kamer Genç’i kınadı.

TBMM’nin 93. kuruluş yıldönümünün kutlandığını hatırlatarak kuruluş yıldönümünün idrak edildiği hafta içinde yaşanan olayı hatırlatan Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

“Bu meclis çatısı altında bırakınız 23 Nisan 1920 ruhunu, meclisin saygınlığına, güven ve itibarına gölge düşürecek çok vahim bir hadise yaşandı. Benim dilim o şahsa milletvekili ya da adam demeye varmıyor. Bir müsvedde tarafından genel kurulda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza, bakan sıfatından daha önce bir hanımefendiye, bir eşe, bir anneye ağza alınmayacak ifadelerle saldırı düzenlendi.

Bu saldırıyı, bu edepsizliği şiddetle kınadığımızı ifade etmek istiyorum. Bul saldırıyı düzenleyen edepsiz özür dileyeceği yerde, yüzü kızaracağı yerde TBMM Başkanı’nı da hedef almak suretiyle nasıl bir seviyesizliğin, nasıl bir çukurun içinde olduğunu bir kere daha gösterdi. Hadisenin üzerinden günler geçmesine rağmen ne CHP’den, ne CHP Genel Başkanı’ndan ne de CHP’li kadın milletvekillerinden bu talihsiz hadiseye ilişin tek bir dişe dokunur samimi bir açıklama gelmedi. Ağzına dürüstlük kelimesine her ağzına aldığında CHP Genel Başkanı’na işte bu edepsizi hatırlatacağız.

CHP kadın hakları dediğinde, kadınların hak mücadelesi dediğinde, eşitlik dediğinde onlara üyelerinin bu densizliğini hatırlatacağız. Sayın Kılıçdaroğlu’na tek bir hususu hatırlatmayı da vazife addediyorum. Hafta sonunda gittiği yerlerde ‘yalancıdan Başbakan olmaz’ demiş, dedim ya, Kılıçdaroğlu haklı, yalancıdan Başbakan olmaz. Onun için de milletin bu ülkede Kılıçdaroğlu’nu bu ülkede Başbakan yapmıyor ve yapmaz. Sadece yalancıdan değil, edepsizi meclis çatısı atlına taşıyandan, saygısız insanları koruyup kollayanlardan da Başbakan olmaz. Kadınlara saldıracak kadar aklını kaybet birisine kol kanat gerenden de Başbakan olmaz.” 

-Sürecek-

30 Nisan 2013
Etiket; BOP, Başbakan, Taksim, Kamer Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Başbakan'dan İzmir turu
Kocaoğlu: Başbakanın sözlerine üzüldüm
Cumhurbaşkanlığı bütçesinde yüzde 97'lik artış
Kılıçdaroğlu: Davutoğlu'nun önce kişiliğini kanıtlaması lazım
TGS Ege TV'ye yapılan saldırıyı kınadı
Babacan: Siyaseti bırakmam kendi irademle olmayacak
Kılıçdaroğlu Bank Asya konusunda Davutoğlu'nu uyardı
Yargıtay'dan Necdet Özel için soruşturma talebi
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir