28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Başbakan CHP’nin refleksini anlamıyor



CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, 77.’ci Uluslararası Bergama Kermesi’ne katıldı. Mustafa Kemal Atatürk’ün 1934 yılında yaptığı Bergama ziyareti sırasında tavsiyeleri ile düzenlenen Türkiye’nin en eski ve aralıksız olarak yapılan festivali olma özelliğindeki Bergama Kermesi’nde konuşan CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Başbakanın CHP’nin refleksini anlamadığını söyledi.

"BU ÜLKEDE HER ŞEYİ YÖNETEN, DENETLEYEN BİR BAŞBAKAN VAR"

‘Her Yer Taksim Her Direniş’ sloganları atan dinleyicileri alkışlayarak ve coşkulu kalabalığı selamlayarak sözlerine başlayan İnce, “Eğer bugün ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk Bergama’ya gelseydi burada bir konuşma yapsaydı şunu derdi, manzara-i umumiyeyi şöyle özetlerdi: ‘Bu ülkenin harbiyesi, adliyesi, maliyesi, zaptiyesi, rüştiyesi teslim alınmış’ derdi. Bu ülkenin bütün kurumları çökertildi, Türk ordusu dağıtıldı. Bu ülkenin gemilerini yüzdürecek kaptanları, uçaklarını uçuracak pilotları yok artık. Bu ülkede özgür üniversite yok, bu ülkede kuşatılmış bir sivil toplum var. Bu ülkede hiç kimsenin kredi kartının, banka cüzdanının, cep telefonunun, ev telefonunun, mal varlığının, canının güvencesi yok. Çünkü bu ülkede her şeyi bilen her şeyi yöneten her şeyi denetleyen her şeyden kendine nema çıkartmak isteyen bir başbakan var” dedi.

"BAŞBAKAN CHP’NİN REFLEKSİNİ ANLAMIYOR"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Halk Partisi’nin refleksini anlamıyor diyerek sözlerine devam eden İnce, “Çünkü Türkiye’de bir farklı parti var değerli arkadaşlar. Otel lobilerinde kurulmamış, savaş meydanlarında kurulmuş. Dilekçenin üzerine damga pulunu koyarak İçişleri Bakanlığı’na giderek müracaat edilme sonucunda kurulmuş bir parti değil bu. Tayyip Erdoğan CHP’nin refleksini anlayamıyor. Herkesi diz çöktüreceğini zannediyor, herkesin ona boyun eğeceğini zannediyor, Tayyip Erdoğan’ın yanıldığı yer burası işte. Biz kurum olarak diz çökmedik çökmeyeceğiz. Ama Tayyip Erdoğan’ın anlayamadığı bir şey daha şey var. Tayyip Erdoğan, bu ülkenin gençlerini anlayamadı, bundan 80 yıl 90 yıl önce bu gençleri Atatürk anladı o 2013’de hale anlayamadı” diye konuştu.

"ÖLÜNÜN SÜNNİSİ ALEVİSİ OLUR MU?"

Sözlerini Başbakan Erdoğan’ı eleştirerek sürdüren İnce, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Geldiğimiz nokta da ülkeyi ayrıştıran, kamplaştıran, kutuplaştıran ve bundan nemalanmak isteyen bir başbakan ile karşı karşıyayız. Okullarımız ayrıldı, dershanelerimiz ayrıldı, bankalarımız ayrıldı, sigorta şirketlerimiz ayrıldı, marketlerimiz ayrıldı artık her şeyimiz ayrıldı. Gönüllerimizi ayırdık birbirimizden en sonunda da ölüleri ayırdık. Bir başbakan düşününki Reyhanlı’da 53 Sünni vatandaşımız şehit oldu diyor. Be vicdansız be insafsız ölünün Sünnisi, Alevisi olur mu? Biz bu topraklarda binlerce yıldır beraber yaşıyoruz. Kimimiz Kafkasya’dan gelmişiz, kimimiz Rumeli’nden, kimimiz Hicaz’dan kimimiz daha uzak diyarlardan. Kimimiz Türk kökenliyiz, Kürt kökenliyiz, Boşnak kökenliyiz, Arnavut Kökenliyiz, Arap kökenliyiz, Gürcü kökenliyiz, Laz kökenliyiz. Kimimiz şafiyiz, sünniyiz, kimimiz aleviyiz.

Ama hepimiz Türk milletinin parçasıyız. Birgül hoca ulus kavramının ne demek olduğunu Meclis kürsüsünde güzelce anlattı da anlamak istemeyen bazı insanlar oradan farklı anlamlar çıkardı. Yani Kürt milliyetiyle Türk ulusu eşit değildir ama Türk milliyeti ile Türk ulusu da eşit değildir. Türk ulusunu hepsini kapsayacak şekilde anlatırız biz. Türk ulusu kavramı bir şemsiyedir, herkesi kapsar. Türk ulusu tanımı bir ırk, kan, kafatası tanımı değildir. Türk ulusu tanımı bir bilinç tanımıdır, bir siyasi birlikteliktir, bir kültürel birlikteliktir, beraber yaşama inancıdır” dedi.

“BİZ İZMİR’DE EKSİĞİZ”

Panelin açılış konuşmasını yapan Güler, “Grup Başkanvekilimiz Muharrem İnce burada. Bergama Kermesi’nin mutluluğunu bizimle paylaştığı için mutluyuz. O buradayken söylemek gerekir. Biz İzmir’de eksiğiz, İzmir’de Mustafa Balbay iki yıldan bu yana millet ona mazbatasını vermesine rağmen aramızda yok. Onu için yapmamız gereken çok şey var, Bergama’dan Mustafa Balbay’a sevgilerimizi gönderiyoruz” dedi. Güler’in Balbay’a gönderdiği selam paneli dinlemek için gelenler tarafından yoğun alkış aldı. Güler, “Tutuklu milletvekillerimiz için üstümüze düşeni yapmak zorunda olduğumuzu düşünüyoruz, biz Bergama’da bunun için elimizden ne geliyorsa hazırız grup başkan vekilimize burada bunu söylüyoruz” diye konuştu. İnce ve Güler’i dinlemek için Gülpark’a gelen binlerce kişi konuşmalar öncesinde ‘Her Yer Taksim Her Yer Direniş’ sloganlarıyla Gezi Parkı protestolarına destek oldu.

20 Haziran 2013
Etiket; ayman, güler, chp, başbakan, muharrem, ince Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


En iyi yatırım İzmir'den ev almak
Gayrimenkulcüler eylülü bekliyor
CHP darbeyi biliyordu
Parkinson kırsalı seviyor
İzmir'den Simav'a dostluk köprüsü
Bahri Yalaz yeniden başkan
Başbakan'dan İzmir turu
CHP İzmir'de 3 değişiklik
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir