29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

''Başbakan susmasın''



CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Kandil’in açıklamalarını, "Bu projenin bütün ülkemizin umutlu beklediği barışın, kardeşliğin projesi değil; bitişin batışın projesi olduğu görülüyor. Başbakan susmamalıdır artık” sözleriyle değerlendirdi.

Öztrak, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Salı günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülecek olan yeni Sayıştay kanun teklifini eleştiren Öztrak, “Bir süredir hükümet Sayıştay ile uğraşıyor. Abdestinden şüphesi olmayan, bu kadar bu denetim kurumunun üstüne gitmez. Yapılmak istenen bu Meclis’in yurttaşlar adına hesap sormasının budanmasıdır” dedi.

Varlık barışı ile ilgili düzenlemeyi de eleştiren Öztrak, bunu “af” olarak nitelendirdi. Hükümetin 10 yılda 8 af getirdiğini belirten Öztrak, “Eğer hükümetin dediği gibi ekonomi başarılı olsa 8 defa af olur mu? Ekonomi iyi olsa dışarıda ki para kendiliğinden gelmez mi? Dışarıdan getir paranı yüzde 2’sini devlete ver paran aklansın. Şimdi soruyorum gelen bu para helal mi haram mı?” diye konuştu.

Öztrak, basın toplantısında soruları da yanıtladı. Kandil’de yapılan açıklamanın anımsatılması üzerine Öztrak, bu ülkede sosyal barışı en çok isteyen parti olduklarını söyledi.

Öztrak,  şöyle devam etti:

“Dün yapılan açıklamalar gerçekten çok ilginç. Hükümet Türkiye’de sizleri ve Meclis’te bizleri süreçte ne olduğu hangi mutabakata varıldığı konusunda terör örgütü bakar hale getiren Sayın Başbakan çıkıp konuşmalıdır. Başbakan susmamalıdır artık. Yani burada alışveriş var. Burada Başbakan ile terör örgütü başının kurdukları bir müzakere masası var.

Açıklamada sürekli mutabakata varıldı deniyor metnin her yerinde. Başbakan çıkıp bu metindeki hususlarda hiçbir mutabakatımız yok demediği sürece Kandil’dekini Başbakanın sözcüsü olarak kabul etmek zorunda kalacağız. Ulaşılan sonuçlar ifadesi geçiyor. Bilinen yollardan geçecekmiş terör örgütü bu ne demek? Güney Kürdistan’a gidecekmiş, Kuzey Kürdistan neresi?”

Yeni anayasa çalışmasının teröristlerin silahlarının ipoteği altında olduğunu söyleyen Öztrak, “Bunu Türkiye Cumhuriyeti’nin kabul etmesi mümkün değildir. Türkiye Cumhuriyetini bu hale sokmaya hiçbir hükümetin hakkı yoktur. Başbakan sürekli ‘müzakere yapmadım’ diyor. Bu projenin bütün ülkemizin umutlu beklediği barışın, kardeşliğin projesi değil; bitişin batışın projesi olduğu görülüyor. Tüm Türk aydınlarından şunu istirham ediyorum; dünkü açıklamayı satır satır analiz etsinler, bu mesaj İmralı’da varılan mutabakatı mı yansıtıyor yoksa sadece terör örgütünün özlemlerini yansıtıyor? Başbakan artık konuşmalıdır” dedi.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile arasında geçen tartışmanın anımsatılması üzerine Öztrak, “Artık süreç yaşanmış” demekle yetindi.

26 Nisan 2013
Etiket; Faik, Öztrak, . CHP Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Beşiktaşlılar Aysal'a çok kızdı
Kuran kursunda katalitik zehirlenmesi
Çeşme'nin yeni gözdesi Ovacık
Türk Futbolu'nu bekleyen büyük tehlike!
Siyasette palalı, ekonomide sopalı
Çeşme'de 2 milyon hedefi
Çeşme'de Bulgar konuklar
Çeşme'de satranç heyecanı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir