28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Başbakan yardımcısından hükümet eleştirisi



Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'da esnaf ve sanatkarlarla düzenlenen bayramlaşmada yaptığı konuşmada AVM'lerle ilgili düzenlemenin gecikmesiyle ilgili kendilerini eleştirdi. Bu konuda yılbaşına kadar düzenleme yapacaklarını açıklayan Arınç, "Sokak içlerine kadar süpermarket olur mu? 'Bakkal amca nasıl devam edecek?' dedik. 'Sen meclis başkanısın bunları söyledin ama yapmadılar' denildi. En kötüsü Başbakan Yardımcısıyım 5 senedir söylüyorum yapmıyorlar. Şimdi zamanı geldi" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bugün seçim bölgesi Bursa'ya geldi. Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (BESOB) tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Arınç, yaptığı konuşmada AVM'lerle ilgili yapılması beklenen düzenleme hakkında konuştu.

Ülkenin omurgasını teşkil eden, dürüst, namuslu ve vatansever esnafın, ihmal edilmemesi gerektiğini söyleyen Arınç, şöyle konuştu:

"Esnaf ve sanatkarın gönlünü yapıp, onları beklenti içinde bırakmamak lazım. Esnaf, işini doğru yapmaktadır. Helal ve haramı bilmektedir. Esnaf ve sanatkar ayaktaysa bir ülke ayaktadır. Bursa'yı da Türkiye'yi de ayakta tutan sizsiniz. Türkiye'de sosyal patlama olmuyorsa, bereket denen bir şeye sadakat, çalışkanlık denilen şeye sahip olmamız lazım. Bu yüzden esnafla birlikte olmalı onların isteklerini yerine getirmeliyiz. Dünyadaki ekonomik gelişmelerin olumsuz anlamda yansıması da mümkün. Ama krediler, yeni imkanların oluşması ve yaptığımız işler olumlu. Siyasette istikrar olduğu gibi ekonomide de istikrar sürüyor."

Süpermarketlerin ülkenin bir ucundan diğer ucuna yayıldığını ve yan yana kurulmaya başladığını belirten Bülent Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yasada geciktik. 'Batıda nasılsa ona göre yasa çıkaralım' dedik. Madem Avrupa Birliği'ne giriyoruz, normları var, biz de öyle yapalım. Sokak içlerine kadar süpermarket olur mu? 'Bakkal amca nasıl devam edecek?' dedik. 'Sen meclis başkanısın bunları söyledin ama yapmadılar' denildi. En kötüsü Başbakan Yardımcısıyım ve 5 senedir söylüyorum yapmıyorlar. Şimdi zamanı geldi. Zamanı gelmedi mi çiçek bile açmıyor. Biz böyle konuştuğumuz zaman Maliye Bakanı para sever. 'Ben kolay para alıyorum' diyor. Marketler benim için kayıtlı bir iştir. Kayıta tabidir, aldığı sattığı bellidir. Kayıp kaçak yoktur' diyor. Gene olsun. Dünyanın geldiği noktada AVM'lere gözlerimizi kapayacak değiliz. O kadar yan yana geldiler ki vahşi kapitalizm gibi büyüdüler. Şimdi birbirlerini boğuyorlar. 300 milyon yatırımla bu yerler yapılmış. Şimdi içi boş. 'Birisi devralsa da kurtulsak' diye bakıyorlar. Bu böyle devam edemez. Bir taslak hazırladık ama muvaffak olamadık. Bütçenin bir dengesi var. Bu denge içinde benzin ve akaryakıt fiyatları, Bursa içinde fazla ise yüzde 60'tan fazlası vergi ise burdan aldığımız vergilerle de bir takım dengeleri koruyoruz' dediler. Onlar benden daha iyi biliyor. Ama bunların büyük kısmı batmamaya başlayınca şimdi yeni bir hazırlık yapılıyor. Yılbaşına kadar yeni bir düzenleme yapılacak, AVM'lere karşı değiliz ama esnafı boğmasına izin veremeyiz. AVM'nin bir standartı olmalı. Bunun takipçisi olacağız. Başarabilirsek faydalı olacak. Bu kadar denizleri geçtik küçük bir denizde boğulmaya niyetimiz yok."

Esnaf ve sanatkarların artık isteklerini daha iyi dile getirdiklerini söyleyen Arınç, TESK'in hükümetin karşısına dimdik çıkıp 'Şunu istiyorum' diyebildiğini kaydetti.

16 Ekim 2013
Etiket; Başbakan Yardımcısı Arınç, Bülent arınç, AVM yasası, esnaf sanatkar arınç, süpermarket yasası Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Bülent Arınç açıkladı: Polisin yetkileri artırılıyor
Ortaöğretimde başörtüsü artık serbest
Bakanlar Kurulunda Neler Oldu?
Arınç: Ben Sayı Verenlerden Değilim!
Bakanlar Kurulu Toplantısının Ardından...
Sezen Aksu: Kibir Zehirlenmesi, Arınç: Başbakan da Üzüldü
Şevket Kazan: Yazıklar olsun Bülent Arınç
Çıt çıt çıt tweeti geldi
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir