28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Başbakana kefenli uğurlama



Trabzon Havalima'nında, ‘Dik dur eğilme, Trabzon seninle’ sloganları ile karşılanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Hiç endişeniz olmasın. Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz. Bir olacağız, diri olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız” dedi.

AK Parti Çarşıbaşı İlçesi Gençlik kolları üyesi  15 kişinin, üzerlerinde sembolik beyaz örtü ile geldikleri havalimanında, ‘Kefenimizle geldik, ölümüne seninleyiz’ pankartı açması dikat çekti. Başbakan Erdoğan’dan önce alana gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da, vatandaşların yoğun sevgi gösterileri ile karşılandı.

Erdoğan'ın, “Bütün bu kirli oyunlara, bu kirli tuzakları Trabzon, hep birlikte bozmaya var mıyız?” sözleri üzerine, ‘Evet’ yanıtını alınca da, "Yeter. Bu zaten gerekli olan yerlere ulaşmıştır. Yeter. Söz sizin, karar sizin ve burada görüldüğü kadarıyla fazla bir zaman yok. 30 Mart'ta sandıkta en güzel cevabı vereceksiniz. Trabzonlu kardeşlerim, büyükşehir vatandaşları olarak inşallah Türkiye’ye Karadeniz’den en güzel cevabı verecek" diye konuştu.

AHLAK SINIRLARINI AŞMIŞ TİPLER TÜREDİ

“Artık ahlak sınırlarını aşmış tipler türedi bu ülkede” diyen Başbakan Erdoğan şöyle konuştu:
“Devletin içerisinde paralel yapılaşmaya gayret edenler türedi. Bu çete ve örgütler, nasıl mafyayı çökerttiysek, bu çeteleri de çökertmiştik ama bunların şekli farklı. Şimdi bunlara sıra geldi, bunları da çökerteceğiz. Artık nereden gelirse gelsin, rengi ne olursa olsun asla bu konularda taviz yok. Şunu herkesin bilmesi gerekir; Anayasanın çizdiği sınırlar içerisinde yasama nasıl görevini yapıyorsa yürütmede öyle yapacak, yargıda öyle yapacak. Yalnız bir erk, bir kuvvet görevini yerine getirirken bir diğerinin onun üzerinde baskı oluşturma gayreti içerisine girmesi, girdiği taktirde yasamadaki gücümüzü de kullanırız, yürütmedeki gücümüzü de kullanırız. Bunu sadece hakkın ve halkın talebi için kullanırız. Şunu iyi bilmemiz lazım; biz 11 yıllık mücadelemizde sadece bir tercih ortaya koyduk. Milletin iradesine saygı dedik. Milletin iradesine saygı yolunda her seçimde sizler bize hep destek oldunuz. Sürekli bize verdiğiniz destekle yüzde 34’le başlayan süreci yüzde 50’ye tırmandırdınız. Ama demek ki bunlar yüzde 50’nin dilinden de anlamıyor. İnanıyorum ki 30 Mart’ta bu çok daha farklı olacak. Unun adını milletim koyacak. 30 Mart’a kadar durmak yok yola devam.”


240 milyar dolar milli gelirle yol çıktıklarını ve şu anda bu rakamın 800 milyar dolara ulaştığını anlatan Başbakan Erdoğan, “Yolsuzlukların olduğu bir iktidarda siz bunu yapabilir miydiniz?” diye sordu.
BUNLARIN BU VATANI, MİLLETİ SEVDİKLERİNE İNANMIYORUM
Başbakan Erdoğan, Merkez Bankası’nın 27.5 milyar doları varken bu rakamı rekor kırarak 136 milyar dolara çıkardıklarını belirtti. Konuşmasında geçmiş dönem iktidarlarını eleştiren Erdoğan şöyle devam etti:

“Yolsuzlukların olduğu bir ülkede bir taraftan IMF’yi sıfırlayacaksın, bir taraftan Merkez Bankası’nı bu kadar güçlü hale getireceksin. Bir taraftan son çeyrekte 4.4’lük bir büyüme ile toplamında yüzde 4’lük bir büyümeyi yakalayacaksın. Dünyanın ilk 5’inin içerisine gireceksin. Utanmadan, sıkılmadan yolsuzluktan bahsedeceksin. Biz geçmişteki CHP iktidarlarına da benzemeyiz, MHP iktidarlarına da benzemeyiz. MHP konuşuyor. Sen ne konuşuyorsun bir defa? Sana millet 5 yıllığa iktidar verdi, 3.5 yılda bırakıp kaçtın. Niye, yönetecek mecalleri kalmadı. Çünkü Ziraat ve Halk Bankası’nı batırdılar, görev zararı yazdılar. Rakam 46 milyar dolara ulaştı. Bütün bunlar aşıldı. İki bankada en karlı bankalar içerisine girdi. Böyle bir noktadayız. Şimdi halk Bankası’nı yıkmaya çalışıyorlar. Bu oyunun içerisinde yargı ve yürütmede var. Biz buna evet diyebilir miyiz? Eğer bireysel cezalar varsa bunu yaparsınız. Ama Halk Bankamızı yıkmak için böyle bir yola başvurmak hiç kimsenin haddine değildir. Bunların bu milleti, bu vatanı sevdiklerine inanmıyorum. Çünkü Nisan 2013’de ABD’de Halk Bankası’na yönelik bir operasyonun projeleri hazırlandı, planları yapıldı. Bunu kongreye getirmek istediler. Halk Bankası’nın uluslararası piyasalardaki çalışmalarına ket vurmak istediler. Bunu engelleyince rahatsız oldular. Bu oyuna gelmedik, gelmiyoruz ve Halk bankasını da yedirmeyeceğiz. Kusura bakmasınlar."


BİZ MÜSLÜMANIN HİDAYETİNİN ARTMASI İÇİN DUA EDERİZ, LANETİ İÇİN DEĞİL


Konuşması sırasında sözleri ‘Dik dur eğilme, beddualar gelse de’ sloganları ile kesilen Erdoğan, “Biz Müslüman’a lanetle emrolunmuş bir topluluk değiliz. Biz Müslüman’ın hidayetinin artması için dua ederiz, laneti için değil. Lanet Müslümanlar arasında öyle berbat bir tezgahtır ki bumerang gibi döner, onu yapana gider. Bu bakımdan çok hassas ve dikkatli olmamız lazım. Bin düşünüp bir konuşmak var ya, öyle yapmamız lazım. Bu makamlar gelip geçicidir. Hangi makamda olursak olalım yarın anıldığımızda hayırla yad edilmek çok önemli. Bu milletin bölünmesi var ya, bu çok tehlikeli. Milletimizin bölünmesine vesile olanlar iflah etmez. Onun için çok düşünmeleri lazım. Kardeş olacağız dedim. Birileri havaalanlarının çıkışlarında bilboardlara yazmışlar; ‘Kardeş olacağız’. Bir tarafa geziciyi koymuş, bir tarafa polisimizi; ‘kardeş olacağız.’ İyi, güzel, kardeş olacaksın da bu nasıl kardeşlik ki öbür taraftan kardeşinizi lanetleyeceksin, beddua edeceksin? Bu nasıl iş? Sizin kardeşliğiniz elinde molotof kokteyli ile dolaşanlara karşı mı? Sizin kardeşliğiniz benim esnafımın camını çerçevesini indirenlere karşı mı? Sizin kardeşliğiniz bizim polisimize karşı her türlü saldırıyı yapan, aracını, gerecini, milli servetini yakıp yıkanlara karşı mı? Kardeşlerim, ama biz sabrediyoruz, sabredeceğiz. Ancak devletin içerisindeki çeteleşmeye de müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Başbakan Erdoğan daha sonra uçakla Pakistan'a hareket etti.

22 Aralık 2013
Etiket; başbakan kefen çarşıbaşı, başbakan trabzon havaalanı, başbakan trabzon pakistan Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir