29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Başbakan'a "Sen kimsin ki" dedi



 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Koltuklarında oturup, Lozan'ı eleştiriyorlar. Onlara şunu söylemek isterim; bir tarafınıza Sevr Anlaşması'nı alın, bir tarafa Lozan'ı alın. İkisini kıyaslamadan, Lozan'ın değerini bilemezsiniz siz" dedi.

Kılıçdaroğlu, (Gezi Parkı eylemleri) "Herkesin eleştirdiği o gençler özgürlüğü, demokrasiyi savunuyorlar. 'Hayatımıza müdahale etmeyin' diyorlar. İktidar panik içinde kaldı" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Neymiş, elinde karanfille Gezi Parkı'na gidecekmiş. Beyefendinin izni ile Gezi Parkı açılacakmış. Sen kimsin ki, izin veriyorsun bu gençlere?" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Lozan Barış Konferansı ve Antlaşması'nın 90'ıncı yıldönümünde İnönü Vakfı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Adalar Belediyesi ve Adalar Vakfı işbirliğinde Heybeliada'daki İnönü Evi ve Müzesi'nde gerçekleştirilen törene katıldı.

BİR TARAFA SEVR ANLAŞMASI'NI, BİR TARAFA LOZAN'I ALIN

Törende konuşan Kılıçdaroğlu, "Dişimizle, tırnağımızla nasıl Kurtuluş Savaşı'nı verdiysek, yine dişimizle, tırnağımızla özgürlüğümüzü ve bağımsızlığımızı koruyacağız" diyerek, ulusal kurtuluş savaşı verenlerin ekonomi eğitimi görmediklerini, bilim insanı olmadıklarını, ancak onların inandığı tek şeyin bağımsılık ve özgürlük olduğunu belirtti. Tarihi koşulları bilmeden bugünle Kurtuluş Savaşı zamanını kıyaslayarak yola çıkanların yanılacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Tarihçilerin temel görevi, olayları tarihsel süreç içinde sağlıklı değerlendirmektir, o günün koşullarını bilerek konuşmaktır. O günün koşullarını bilmeden bugün rahat koltuklarında oturanlar, o günü yargılayamazlar. Önce o günü koşullarını bileceksin ki, bir düşüncen olsun ve ssağlam zemine oturabilsin. Lozan'ı eleştienler var. Koltuklarında oturup, Lozan'ı eleştiriyorlar. Onlara şunu söylemek isterim; bir tarafınıza Sevr Anlaşması'nı alın, bir tarafa Lozan'ı alın. İkisini kıyaslamadan, Lozan'ın değerini bilemezsiniz siz. Sevr Anlaşması, bir ulusun tutsaklığıdır. Lozan Anlaşması, bir ulusun bağımsızlığı ve özgürlüğüdür. Birisi esarettir, birisi özgürlüktür. Birisinde bağımsızlık kurgusu var, öbüründe teslimiyet var. Lozan'ı eleştirenlere sormak isterim; siz hangisinden yanasınız? Tutsaklıktan mı, bağımsızlıktan mı yanasınız? Biz, bağımsızlıktan yanayız" dedi.

ÜLKENİN BAĞIMSIZLIĞI VE ONURU KORUNACAKTIR

Gezi Parkı eylemlerine de değinen Kılıçdaroğlu, "Son Gezi Parkı'na kadar pek çok aydınımız yazardı;

"Bu gençler Türkiye'nin gerçeklerinden koptular. Türkiye'nin gerçeklerini bilmiyorlar. Bunlar oturuyorlar bilgisayarın başına, ne yaptıklarını kimsenin bildiği yok' diye. Ama onlar bir sel olup tüm Türkiye'ye aktılar. Bütün dünyaya ders verdiler. Emin olun Türkiye'nin onurunu korudular. Herkesin eleştirdiği o gençler özgürlüğü, demokrasiyi savunuyorlar. 'Hayatımıza müdahale etmeyin' diyorlar. İktidar panik içinde kaldı. Şimdi cadı avı başlattı. Ne yaparlarsa yapsınlar. Polisin copuna direndiler mi? Direndiler. Kurşununa direndiler mi? Direndiler. TOMA'sına direndiler mi? Direndiler. Sopasına direndiler mi? Direndiler. Geri dönüş yok. Ülkenin bağımsızlığı ve onuru korunacaktır" diye konuştu. Konuşması "Her yer Taksim, her yer direniş" sloganlarıyla kesilen Kılıçdaroğlu, sözlerine "Lozan'ın değerini ve anlamını bileceğiz. Lozan Türkiye'nin tapu senedidir. O tapu senedine hepimiz sahip çıkacağız. Onlar mücadele vererek bize güzel bir Türkiye'yi miras olarak bıraktılar. Eğer biz çocuklarımıza güzel bir Türkiye’yi miras olarak bırakamazsak bunun altından kalkamayız" diyerek devam etti.

BEYEFENDİNİN İZNİ İLE GEZİ PARKI AÇILACAKMIŞ

Kılıçdaroğlu, bilimi, özgürlüğü ve bağımsızlığı savunacaklarını vurgulayarak, "Hapse düşen gencecik çocuklar var. Elinde pala olana dokunmuyorsun, ama TOMA'nın karşısına çıkıp göğsünü geren kişiyi hapse atmaya kalkıyorsun. Bu korkudan kaynaklanıyor. Neymiş, elinde karanfille Gezi Parkı'na gidecekmiş. Beyefendinin izni ile Gezi Parkı açılacakmış. Sen kimsin ki, izin veriyorsun bu gençlere" diye konuştu.

İsmet İnönü'nün kızı ve İnönü Vakfı Başkanı Özden Toker de, "Bugün Türkiye Cumhriyeti'nin bugün doğum günü. Biz şimdi Türkiye Cumhuriyeti'nin doğum gününü ve 90 yaşını kutluyoruz" dedi.

25 Temmuz 2013
Etiket; kılıçdaroğlu, sen kimsin, gezi parkı, lozan, inönü, sevr, özden, toker, başbakan Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Altay'a konsey dopingi
Organik kıyafetler görücüye çıktı
Başbakan'dan İzmir turu
CHP İzmir'de 3 değişiklik
Kılıçdaroğlu İzmir için ne vaat etti?
İzmirsporlu kızlar Üçüncü Lig'de
İzmir'i selamladı, Kocaoğlu'nu övdü
Kocaoğlu: Başbakanın sözlerine üzüldüm
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir