29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Başbakanın Eski Koruması Gözaltında



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, çalışma ofisine dinleme cihazı konulmasıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Ankara, Diyarbakır, İstanbul, Karabük, Yozgat ve Erzurum'da bazı adreslerde arama yapıldı. Soruşturma kapsamında Başbakan Erdoğan'ın eski koruma müdürü olan 1. Sınıf Emniyet Müdürü Zeki Bulut'un da aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

Bu arada, çalışma ofisine dinleme cihazı konulmasıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmayla ilgili konuşan Başbakan Erdoğan, "Konuyla ilgili, ilgili birimler yargıyla müşterek olarak şu anda çalışmalarını sürdürüyorlar. Tabii neticeyle ilgili henüz bana ulaşan bir bilgi yok. Fakat bugün ben de 12 ayrı noktada televizyonlardan böyle bir çalışmanın yürütüldüğünü öğrendim. Zannediyorum çalışmalar bittikten sonra gerekli bilgileri alacağım" diye konuştu. "Gözaltına alınanlardan biri 5 yıldır yanınızda olan bir isimdi, nasıl değerlendirmek lazım" sorusunu Başbakan Erdoğan, "Şimdi değerlendirmesini yapmayalım. Sonra yapalım" diye cevapladı.

ZEKİ BULUT, EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NE GÖTÜRÜLDÜ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, çalışma ofisine dinleme cihazı konulmasıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürüyütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Başbakan Erdoğan'ın eski koruma müdürü olan 1. Sınıf Emniyet Müdürü Zeki Bulut sağlık kontrolünün ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü

ERZURUM'DA 'BÖCEK OPERASYONU'

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın makam otomobili ile çalışma ofisinde bulunan dinleme cihazlarıyla ilgili soruşturmayı sürdüren Savcı Duran Çetin'in talimatı üzerine Erzurum'da üst düzey bir emniyet görevlisi için operasyon yapıldı. Talimat doğrultusunda Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nde görevli üst düzey yönetici için casusluk şüphesiyle operasyon yapıldı. Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, şöyle dedi; "Ankara'nın operasyonu. Bize talimat yazısı gönderildi. Bizden bir kişinin evraklarının gönderilimesi istendi. Biz de gerekli operasyonu yaptık ve belgeleri Ankara'ya gönderdik. Emniyette yönetici, rütbeli kadrosunda. Kendisi şu an geçici görevle şehir dışında. Görevli makamlara yerini bildirdik, orada gözaltına alınacak."

YOZGAT'TA BÖCEK OPERASYONU: 2 GÖZALTI

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışma ofisine dinleme cihazı konulması ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 4'üncü Sınıf Emniyet Müdürü Sedat Zavar ile polis memuru Seyit Saydam, memleketi Yozgat’ta gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından bu sabah saat 06.00’da Ankara, Diyarbakır, İstanbul, Karabük ile birlikte Yozgat'ta eş zamanlı operasyon yapıldı. Dinlemelerin yapıldığı dönemde İstihbarat Dairesi Başkanlığı'nda çalışan ve şu anda Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan 4. Sınıf Emniyet Müdürü Sedat Zavar, memleketi Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesi'nde, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğünde görev yapan polis Memuru Seyit Saydam ise, Memleketi Yozgat’ın Sorgun ilçesinde gözaltına alınarak Ankara’ya götürüldü.

BAŞBAKAN'IN DİNLENMESİYLE İLGİLİ DİYARBAKIR'DA 1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

DİYARBAKIR Cumhuriyet Başsavcılığı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dinlenmesin ilişkin soruşturmada kamu görevlisi 1 kişinin gözaltına alındığını ve evinde arama yapıldığını açıkladı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kulandı:"Başbakanlık resmi konutu ile Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ikametgahındaki çalışma ofisine dinleme cihazı yerleştirme olayı ile ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ilimizde görev yapan kamu görevlisi bir kişi 17/06/2014 tarihinde gözaltına alınmış ve ikamet adresinde arama yapılmıştır. Soruşturma işlemlerinin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile yürütüldüğü hususu, kamuoyuna saygıyla duyurulur. "

17 Haziran 2014
Etiket; başbakan böcek soruşturması Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
112 ekibine silahlı tehdit
Şiddeti 7,0
Başörtülü genç kıza saldırı
Vahşet, işkence, taciz, tecavüz
Ölmedi, öldürüldü...
Seri katil Buca'da görüldü
Patron olayım derken, paranızdan olmayın
İzmir'de korsan otoparkçılara hapis istemi
'Medya kriz planı' hazırlanmalı
Direnişten anladıkları masumları öldürmek
"Bunu yapan insan olamaz!"
İzmir'de üniversite bahçesine bomba atıldı
İzmir'de konsomatris operasyonu
O bildiriye imza atan hocaya destek yok
İzmir Metro'da faciadan dönüldü
Buca zabıtasından 'pazar' mesaisi
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de askeri araç kaza yaptı, 12 yaralı var
İTO da "kardeşlik" yürüyüşüne katılacak
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir