29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

'Beyaz Fil'in satışında 'yandaş' iddiası



CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, 30 milyon 450 bin liraya Teksan Brode Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye satılan Beyaz Fil binasıyla ilgili açıklama yaparak, "Burada bir yandaş teması olduğu noktasında bir takım duyumlar geliyor. Buranın bir 'First Leydi'nin ilgisini çeken bir bina olduğunu ve o First Leydi'nin yakın olduğu şirket tarafından değerlendirildiğini duyuyoruz. Bu konuda somut bilgilere ulaşmaya çalışıyoruz" dedi.

Manisa'nın simgesi haline gelen ve satışa çıkarıldığı günden beri tartışmalara konu olan Sosyal Güvenlik Kurumu Manisa İl Müdürlüğü'nün hizmet verdiği tarihi Beyaz Fil binası, 30 milyon 450 bin liraya İstanbul'un Fatih İlçesi'nde faaliyet gösteren Teksan Brode Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye satıldı. Satışın ardından Manisa'daki siyasiler, sivil toplum kuruluşları ve bölge esnafı satışa tepki gösterdi.

Beyaz Fil önünde açıklama yapan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa'nın AK Partili milletvekillerini eleştirerek "Biz bu filmi daha önce görmüştük. Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce kamuoyunun tepkisini önlemek için AKP milletvekilleri ihale tarihini ertelettiler. Ama Manisa'nın gözbebeği Beyaz Fil'i gözümüzün içine baka baka sattılar. Bundan sonra satışın iptali noktasında hukuken yapılacak bir şey varsa çaba sarf edeceğiz. AKP milletvekillerinin amaçları Manisa'yı rahatlatmak değil, seçimi atlatmak olmuştur. Paranın Manisa'ya harcanacak olması kente teselli ikramiyesi, sus payıdır. Eğer devletseniz ihtiyaç varsa hizmet binalarını kazandırmak boynunuzun borcudur" diye konuştu.

CHP'li Özel, satışın iptali için sivil itaatsizlik eylemleri yapmayı düşündüklerini belirterek şöyle konuştu: "Burada bir yandaş teması olduğu noktasında bir takım duyumlar geliyor. Buranın bir First Leydi'nin ilgisini çeken bir bina olduğunu ve o First Leydi'nin yakın olduğu şirket tarafından değerlendirildiğini duyuyoruz. Bu konuda somut bilgilere ulaşmaya çalışıyoruz. Bunun üzerinden satışın iptali olmak üzere sivil itaatsizlik eylemlerini yapacağız."

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz de Beyaz Fil binası önüne gelerek Özel'e destek verdi.

"AMACIMIZ BU BİNAYI YIKTIRMAMAK"

Satış ihalesinin ortaya çıkmasından bu yana Beyaz Fil binası önünde satışın iptali için imza kampanyası başlatan Akademik Odalar Birliği 5 bini aşkın imza topladı. Akademik Odalar Birliği Genel Sekreteri Abidin Yatkın, satışın kendilerini üzdüğünü ve bundan sonra yapılacaklarla ilgili yol haritasını belirleyeceklerini açıkladı. Yatkın, "Biz Manisa'da bilinç oluşturduk, ihale tarihi ertelendi. Ancak daha sonrasında binanın satışı yapıldı. Bundan sonraki amacımız bu binanın yıkılmasını engellemek olacaktır. Bu tescilli bir yapıdır. Buranın yıkılmadan, misyonunu koruyarak değerlendirilmesini istiyoruz" dedi.

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter de satıştan dolayı bölgede faaliyet gösteren esnafın zarar görmesinden endişe ettiklerini dile getirdi. Konunun siyaset üstü bir durum olduğunu kaydeden Geriter, "Gönül isterdi ki hiç satılmasın. Ancak satışın gerçekleştiğini duyduk. Bu siyaset üstü bir durumdur. Siyasi malzeme yapılmadan tüm Manisalıların kabulleneceği bir yapıyla devam etmelidir. Özellikle binanın çevresinde bulunan esnaf ve sanatkarların da bu nedenle sıkıntı yaşaması kabul edilebilir bir durum değildir. Böyle bir durum oluştuğu takdirde esnaf temsilcisi olarak üzerimize düşen görevi yaparız" dedi.

Ayrıca MHP'li Manisa Belediyesi Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, binanın tescilli olduğuna dikkat çekerek binanın yıkılmasının zor olduğuna vurgu yaptı. Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız da Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı, SGK Müdürlüğü ile satışla ilgili görüştüğünü ancak net bilgiler alamadığını ifade etti. Balkız satışa itiraz edilip edilmeyeceği konusundaki değerlendirmenin satışın detaylı incelenmesinin ardından yapılacağını duyurdu.

21 Ağustos 2014
Etiket; Manisa, Beyaz Fil, bina, satış, haberegeli, haberegeli.com Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Manisa'ya dev proje
Şekeri düşürür, yağı yakar
İZBAN Torbalı'ya uzuyor
İşte iyi futbolcular
Yangınlar azaldı, masrafları çoğaldı
Manisa'da facia: 15 ölü
İzmir'de konut satışları arttı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir