19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Binali Yıldırım hayırlı olsun



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın adaylık ihtimalinin artması ve kendi adaylığıyla ilgili sorulara, "Binali Bey için hayırlısı olsun. Kendisi açıklarsa adaylığıyla ilgili değerlendirme yaparız. Ben süreci izliyorum. Vakti saati gelince değerlendireceğim" dedi.

Basmane'deki tarihi Ayavukla Kilisesi'nde yapılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödül Töreni’ne katılan Başkan Aziz Kocaoğlu, tören öncesinde basın mensuplarının EXPO ve yeniden Büyükşehir’e adaylık süreci ile ilgili sorularını yanıtladı.

EXPO adaylığı için İzmir’in şansının oldukça yüksek olduğunu dile getiren Kocaoğlu, şunları söyledi:

ÜÇÜNCÜ TURDA İPİ GÖĞÜSLERİZ

"Paris’te hava çok iyiydi. Görev dağılımı içinde ilgili devletlerin büyükelçileriyle, müsteşarlarıyla görüşerek kulis yaptık. Pazar günü yine gideceğiz. Giderek de netleşiyor. Bizim tahminimiz eğer büyük bir anormallik olmazsa, birinci turda değil ama ikinci turda da değil, üçüncü turda ipi göğüsleyeceğimiz noktasında. Şansımızı kesinlikle yüksek görüyoruz. EXPO’nun bir felsefesi var. Dünya insanlığa faydası olması gerekiyor. 'Bu 4 ilden hangisinde yapılırsa EXPO amacına ulaşır?' sorusunun cevabını bulup ona göre oy kullanılması gerektiğine inanıyoruz. İzmir’in artıları, özellikle, Sağlık Kampusu çok ilgilerini çekiyor. Sadece bir EXPO yapmıyoruz. EXPO alanının iki katı Sağlık Kampusu yapıyoruz. İnsanlara şifa dağıtacağız. Yerimiz çok güzel. İzmir hem iklimi, ham tarihi, hem güvenirliliği ile öne çıkıyor. Türkiye ve Ege öne çıkıyor. Normal şartlar altında İzmir’in ipi göğüslemesi lazım. Normal olmayan şartlara aklımız ermiyor."

VAKTİ SAATİ GELİNCE DEĞERLENDİRECEĞİM

AK Parti anketinden ön sırada çıkmasından sonra adı İzmir Büyükşehir adaylığı için geçen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’la ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine Kocaoğlu, "Binali Bey için hayırlısı olsun ama önce Binali Bey bir açıklama yapsın, ondan sonra değerlendiririz. Binali Bey’i kutluyoruz. Ben süreci izliyorum. Vakti saati gelince değerlendireceğim" diye konuştu.

İZMİR’İ HAM YAPMAK İSTEYENLERE BİRLİKTE DİRENELİM

İzmir’dekikentteki tarihi yapıların korunmasını teşvik amacıyla bu yıl 11. kez düzenlediği 'Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödül Töreni'nde de konuşma yapan Kocaoğlu, İzmir’de her geçen gün kamu arazilerinin satıldığını, planlarının değiştirildiğini, AVM’ye dönüştürüldüğünü söyledi. Kocaoğu, "Biz belediyeler, meslek odaları olarak hukuk yoluyla mücadelemizi veriyoruz. Ancak İzmir’i 'ham' yapmak isteyenlere karşı birlikte direnmemiz lazım" dedi. Yargıdaki yolların da yakında tıkanacağını belirten Kocaoğlu, mücadelenin kitlesel olarak, halk olarak, güç olarak verilmesi gerektiğini söyledi. Kocaoğlu, "Gelecek kuşakların değerlerinin ham yapılmaması için de Tarihi Koruma Ödülleri’nin katkısı olacağına inanıyoruz" dedi.

TARIK DURSUN K.’YA ÖDÜL

Tarihi Koruma Ödülleri’nde İzmirli ünlü edebiyatçı Tarık Dursun K.’ya 'İzmir’e Katkı Özel Ödülü' verildi. Başkan Kocaoğlu’nun ödülünü verdiği Tarık Dursan K. duygulandı. İzmirli edebiyaçı yaptığı konuşmada herkesi okumayı tavsiye etti, okuyan insanın çevresiyle ilişki kurduğunu, düşünmeye başladığını, baktığını ve gördüğünü söyledi.

Ünlü yazara, ödülü İzmir’in tarihi değerlerini edebiyat yoluyla ölümsüzleştirerek yaşatması, kent kültürüne koyduğu katkı, kent tarihine dönük hazırlanan pek çok yayın, belgesel film ve belgesel fotoğraf çalışmalarına esin kaynağı oluşturması nedeniyle verildi.

-------

ÖDÜL KAZANANLAR

Tarihi Yapıda Yaşam Ödülü: Müşerref Özçolak Evi (Basmane), Çetin - Sevil Özgül Evi (Urla), Halise Tellalbilir Evi (Varyant).

Özgün İşlevin Korunduğu Esaslı Onarım Ödülü: Aliğa Belediyesi “Aliağa Merkez Camii” (Mimar Müellif: Cem Bilginperk. Yüklenici: Efe Sevtekin - Kordon Restorasyon Ltd. Şti) Özgün İşlevin Değiştirildiği Esaslı Onarım Ödülü Bornova Belediyesi “Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi” (Mimari Müellif: Cem Bilginperk. Yüklenici Firma:Mehmet Meçin - Piramit Dek.İnş. Elk. Taah. San. Tic. Ltd. Şti.) Bornova Charnaud Köşkü / “Villa Levante Butik Otel Cafe Restaurant” (Mimari Müellif: Salih Seymen Yükleniciler: İsmail Akçura - Salih Seymen Yapı Sahibi: İsmail Akçura)

Tarihi Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma Dalında Katkı Ödülü: “Foto Cemal” - Tarihsel Fotoğraf Araştırmaları, sergi-söyleşi- fotoğraf sunumları” ile Kerem Saltuk (Fotoğraf Sanatçısı) “Dünden Bugüne İzmir Sefarad Düğünleri” belgesel filmi ile Selim Bonfil- Sarit Bonfil- Aksel Bonfil (İzmir Sefarad Sergi Merkezi Proje Grubu) “İzmir'de Hoşgörü” belgesel fotoğraf projesi ile A.Beyhan Özdemir (İFOD Yönetim Kurulu Başkanı/ DEÜ GSF Fotoğraf Bölüm Başkanı), Selim Bonfil (Fotoğraf sanatçısı), Ali Işık (Fotoğraf sanatçısı) Torbalı Belediyesi “Torbalı Kent Arşivi ve Tanıtım Merkezi” (Burçak Madran- Kreatör) Seferihisar Belediyesi “Seferihisar'ın Çınarları-1” isimli kitabı ile Saadet Erciyas (Editör, Gazeteci, Yazar) Kitabı yayına hazırlayanlar Kıvanç Ege ve Hüseyin Erciyas. Fotoğraflar: Saadet Erciyas, Hüseyin Erciyas, Halil Bor, Cansın Soyer, Mehmet Yıldıztekin, Şevki Soyer.

Katkıda bulunanlar: Ayten Özlem Ulus, Kıvanç Ege ve Nur Özgül Yayınevi: Kırk Yayınevi / Kırmızı Kedi Yayınevi, “Sadece Adı Kaldı Elimizde: KORTEJOLAR” belgesel filmi ile Nitsa Çukurel Kapancıoğulları, Raşel Meseri. Tarihi ve Kültürel Miras Konulu Okul Projeleri Teşvik Ödülü: Dokuz Eylül Üniversitesi Özel 75. Yıl Ortaokulu, “Tarihi ve Kültürü ile Kentim İZMİR” öğrenci projesi. Özel Karşıyaka Piri Reis Ortaokulu “İzmir Efsaneleri Müzesi”öğrenci projesi. Yaratıcı Çocuklar Derneği İzmir Temsilciliği “Çarşım Kemeraltım” eğitici projesi, Ekin Koleji “Yükle ve Yürekle Dolu Trenler Kalkar Basmane’den” öğrenci projesi.

22 Kasım 2013
Etiket; aziz Kocaoğlu, Binali Yıldırım, İzmir adaylık Binali, Ak parti izmir, binali yıldırım izmir Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Çeşme'ye 250 milyon lira
İzmir'in suyunda tehlike yok
İzmir-Gdansk rekabeti
Karşıyaka'da tramvaylı günler
Altın kız madalyasıyla geldi
Kocaoğlu'ndan önemli açıklamalar
Agora-Kadifekale-Kemeraltı mercek altında
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir