29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Bombacıya iki kez ağırlaştırılmış müebbet



İzmir'de 5 yıl önce, park halindeki otomobile yerleştirdikleri bombayı uzaktan kumandayla patlatarak 1 askerin şehit olmasına, biri albay 24 kişinin yaralanmasına neden olmaktan tutuklu yargılanan bir numaralı sanık Bünyamin Sürme, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 509 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 21 Ağustos 2008 tarihinde, Yağhaneler semtinde meydana geldi. Yeşillik Caddesi Elka Durağı yakınlarında park halindeki bir otomobile yerleştirilen bombanın patlatılmasıyla, yoldan geçen askeri araçtaki Er Hüseyin Arısoy şehit olurken, 1 albay, 2 er, 8 polis memuru ve 13 sivil yaralandı. Olayın ardından harekete geçen İzmir polisince eylemi gerçekleştirdikleri iddiasıyla yakalanan 'Ahmed’ kod adlı Bünyamin Sürme ile Zeki Bulut, Gökhan Dönmez ve kendilerine yardımcı oldukları iddia edilen Takyeddin Sürme, Ramazan Tezcan, Halil Şimşek, Mehmet Sürme ve Yılmaz Şimşek tutuklandı, diğer bazı şüpheliler ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İzmir 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada Cumhuriyet savcısı tutuklu 8 sanık hakkında, er Hüseyin Arısoy’u kasten öldürme ve aralarında yaralanan albay ile polislerin de bulunduğu 24 kişiyi kasten öldürmeye teşebbüs, devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak suçlarından 25’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis, ayrıca patlayıcı madde bulundurmaktan da 8’er yıl hapis cezası istedi. Ayrıca sanıklardan Yılmaz Şimşek ve Mehmet Sürme’nin terör örgütü üyesi olmak suçundan 10’ar yıl, tutuksuz sanıklar R.S., A.S., C.S., A.Ö., O.T., R.T., V.T., R.Y., H.Ş., A.N., R.B. ve L.S.’nin de 'terör örgütü üyesi olmak suçundan 10’ar yıl hapis cezasıyla cezalandırılmalarını istedi. Geçen 20 Eylül'deki karar duruşmasında, tutuklu sanıklar Gökhan Dönmez, Zeki Bulut, Mehmet Sürme ve Takyeddin Sürme, 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve ayrıca toplam 496 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme ayrıca diğer sanıklar Recep Sürme, Halil Şimşek, Ahmet Sürme, Cüneyt Sürme’yi 13'er yıl 6 ay, Hasip Şimşek, Leyla Sürme ve Abdurrezzak Öztep’i de 3'er yıl 1’er ay hapis cezasına çarptırdı. Recep Sürme, Ahmet Sürme ve Cüneyt Sürme hakkında yakalama ve tutuklama kararı verdi. Bünyamin Sürme'nin dosyası ise avukatı karar duruşmasında değiştiği için ayrıldı.

SAVUNMA YAPMADI

Bünyamin Sürme’nin ayrılan davasının karar duruşması İzmir 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Duruşmaya, tutuklu sanık Bünyamin Sürme ile avukatları Nergiz Tuğba Aslan ve Ömür Candan katıldı.

Sürme'nin avukatı Nergiz Tuğba Aslan, “Müvekkilimin aynı soy isimli akrabaları ile ilgili yapılan yargılama sonucunda, yapılan savunmalara rağmen yüksek cezalar verildi. Gelinen aşama itibariyle müvekkilim Bünyamin Sürme açısından savunma yapacak olsak bile sonucun değişmeyeceğini bildiğimiz için savunma yapmak gereği ve ihtiyacını duymuyoruz. Zaten müvekkil ile yaptığımız görüşmede kendisi de aynı kanaatte olup savunma yapmayacağını söyledi” dedi. Mahkeme Başkanı Hakim Ali Sayın, davanın bitirileceğini belirterek sanık Bünyamin Sürme'ye son olarak söyleyeciği bir şey olup olmadığını sordu. Sürme, Kürtçe “Söyleyeceğim bir şey yok” diye cevap verdi.

Mahkeme heyeti, verilen aranın ardından sanık Bünyamin Sürme'yi asker Hüseyin Arısoy'un öldürülmesi ile devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti. Ayrıca, 24 kişinin yaralanmasından dolayı da önce 24 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi, ardından bu cezalar toplam 509 yıl 4 ay hapis cezasına indirildi.

Üye hakim Cemil Uzun 24 kişi ile ilgili karar konusunda karşı oy kullandı. Uzun, “Açığa bırakılmış bombanın patlatılmasının doğal sonucu, birilerinin ölmesi, birilerinin yaralanması olup, netice ihtimalidir. Sanık da ihmali neticeyi bilmek ve istemektedir. Bu durumda kast neticeye göre tayin edilmelidir. Buna göre 24 mağdur ve müştekilere karşı gerçekleştirilen eylemden dolayı sanığın silahla yaralama suçundan cezalandırılması gerektiği kanatinde olduğumdan, aksi yöndeki çoğunluk görüşüne katılmıyorum” dedi. Sanık avukatı Nergiz Tuğba Aslan kararın temyizi için Yargıtay’a başvuracaklarını söyledi.

29 Kasım 2013
Etiket; izmir yağhaneler bombalama, bünyamin sürme, izmir bombacısı, nergiz tuğba aslan, hakim ali sayın Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İzmir'i kana bulayanlara cez yağdı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
112 ekibine silahlı tehdit
Şiddeti 7,0
Başörtülü genç kıza saldırı
Vahşet, işkence, taciz, tecavüz
Ölmedi, öldürüldü...
Seri katil Buca'da görüldü
Patron olayım derken, paranızdan olmayın
İzmir'de korsan otoparkçılara hapis istemi
'Medya kriz planı' hazırlanmalı
Direnişten anladıkları masumları öldürmek
"Bunu yapan insan olamaz!"
İzmir'de üniversite bahçesine bomba atıldı
İzmir'de konsomatris operasyonu
O bildiriye imza atan hocaya destek yok
İzmir Metro'da faciadan dönüldü
Buca zabıtasından 'pazar' mesaisi
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de askeri araç kaza yaptı, 12 yaralı var
İTO da "kardeşlik" yürüyüşüne katılacak
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir