19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Bornova 'Ağaçlı Yol' un satışına tepki büyüyor



 İzmir'de mühendis ve mimarlar, Bornova ağaçlı yolda Karayolları 2'nci Bölge Müdürlüğü’nün yeraldığı 54 bin dönümlük alanın AVM, recidence veya otel yapılmak üzere satışına karşı eylem yaptı. Eyleme katılan Bornova Belediye Başkanı CHP’li Kamil Okyay Sındır, "Plan değişikliğine karşı var olan davaları dikkate almadan satışa çıkardılar. Kentin ihtiyacı yeşil alanın, özel sektöre devredilmesine veya başka amaçlarla kullanılmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

İzmir’de Özelleştirme İdaresi’nin imar planını AVM, otel, recidence yapılmasına olanak sağlayacak şekilde değiştirildikten sonra satışa çıkardığı Bornova ağaçlı yol yakınlarındaki Karayolları 2'nci Bölge Müdürlüğü bina ve şantiyesinin olduğu 54 dönümlük alanın satışına karşı tepkiler her geçen gün artamaya başladı. 'Diren ağaçlı yol' eylemleriyle başlayan tepkilere, bugün Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu eklendi. 

PANKARTLAR AÇILDI, SLOGANLAR ATILDI

Ağaçlı yolda toplanan grupta TMMOB’a bağlı meslek odalarının İzmir Şube Başkanları yerini aldı. Meslek odalarına Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, meclis üyesi Olgun Atilla, Konak Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Akınbingöl de destek verdi. Mühendis ve mimarlar üzerinde 'AVM’li yol değil ağaçlı yol istiyoruz' yazılı pankart taşıdı. Sık sık 'Ağaçlı yol halkındır satılamaz', 'Mühendisler mimarlar susmayacak', 'Rant için değil halk için plan' sloganı atarak, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü önünden Karayolları 2'nci Bölge Müdürlüğü önüne kadar yürüdü.

Satışa çıkarılan alan önünde ortak açıklamayı Dönem Sözcüsü Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Ferdan Çiftçi yaptı. Çiftçi, Karayolları’ndan sonra DSİ ve Zeytincilik Enstitüsü’ne ait alanların da satılmasının sözkonusu olabileceğini belirterek, "Bu üç kuruluşun yer aldığı 70 hektarlık alan 1/25000 ölçekli İzmir Çevre Düzeni planında 'Büyük Kentsel Yeşil Alan' olarak tanımlanmıştır. Plan hedefleri gerçekleştiğinde, İzmir kenti Kültürpark alanının iki katına yakın büyüklükte bir kent parkı kazanmış olacaktı" dedi. 

SATIŞ KENT SUÇUDUR

Buna karşın üst ölçekli planlara aykırı, İzmirlilerin belleğinde 'Ağaçlı yolla' birlikte zaman içinde oluşan yeşil dokusu ile bütünleşen kamuya ait bir alandan vazgeçildiğini belirten Çiftçi, "Bu alanın Kentsel ve Bölgesel İş Merkezi alanına (ticaret, konut, AVM, rezidans) dönüştürülmesi, hatta iptal edilmesi kaçınılmaz olan plan değişikliği esas alınarak 19 Eylül’de yapılacak ihale ile satışa çıkarılmasının bir kent suçudur" diye konuştu.

SATIŞ İLANINDA DAVADAN BİLGİ YOK

Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır da, İzmir’in bu uygulamayla yeşil alan ve belediye hizmet alanından mağdur bırakılmak istendiğini söyledi. Bornova Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve Şehir Plancıları Odası’nın, satışa çıkarılan arazinin imar plan değişikliğinin iptali için Danıştay’da yürütmeyi durdurma istemli iptal davası açtığına dikkat çeken Sındır şöyle konuştu:

"Ancak ne yazık ki 19 Eylül’de satış ihalesinin yapılacığını duyurulduğu ilanda bile, planın davalık olduğu bilgisi verilmemiş. Davanın varlığı duyurulmamış. İhale yapılmadan yürütmeyi durdurmayla ilgili kararın verilmesi için Danıştay’a dilekçe verdik. Davalı idare görüş vermediği için mahkeme bu konuda henüz kararını vermedi. Hukukun üstünlüğüne olan inancımızla bekliyoruz. Ancak, kentin ihtiyacı olan yeşil ve belediye hizmet alanının ne özel sektöre verilmesine, ne de başka amaçlarla kullanılmasına izin vermeyeceğiz. Bunun için mücadele edeceğiz."

Mühendis ve mimarlar alkışlarla eylemlerini sona erdirdi.


11 Eylül 2013
Etiket; bornova, ağaçlı, yol, eylem, Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
HİSSELİ HARİKALAR MUĞLA'DAN GEÇTİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir