20 Nisan 2024, Cumartesi Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Bornova'ya 10 bin kişilik stat



Bornova Belediyesi’nin projesini hazırladığı Doğanlar Stadyumu’nun ihalesi yapıldı. Teknik standartları ve ulaşım kolaylığı bakımından İzmir’in en önemli spor alanlarından biri olacak olan Doğanlar Stadyumu 550 günde tamamlanacak İzmir’in futbolda hak ettiği yere gelmesi için altyapı olanaklarının artırılması ve yeni stadyum yapılmasıyla ilgili tartışmalar ve değerlendirmeler sürerken, Bornova Belediyesi UEFA standartlarındaki Doğanlar Stadyumu’nun yapımı için düğmeye bastı.

Bornova Belediyesi, Ankara Caddesi Naldöken Kavşağı’ndan kolaylıkla ulaşılabilen 10 bin seyirci kapasiteli yeni stadın ihalesini gerçekleştirdi. İhalenin önümüzdeki bir ay içinde sonuçlanması bekleniyor. Doğanlar Hurdacılar Sitesi’nin karşısındaki 1410, 1412 ve 1607 sokaklar arasında kalan 21 bin 658 metrekare alanda yapılacak UEFA standartlarındaki Doğanlar Stadyumu’nda 186 araçlık otopark da bulunacak. 4 adet sporcu soyunma odası, 2 hakem odası, 4 antrenör odası, 2 ilkyardım odası, saha amiri odası, gözlemci odası, doping kontrol noktası, idari ofisler, personel soyunma odası bulunacak. Ayrıca temizlik ve malzeme odaları, seyirci tuvaletleri, seyirci fuayesi ve kafeteryası, basın fuayesi, basın toplantısı salonu, televizyon ve radyo anlatım odaları da yer alacak.

Doğanlar Stadyumu’nda engellilerin spor karşılaşmalarını izleyebilmesi için de altyapı düzenlemeleri yapılacak. İhale şartnamasine göre 550 günde tamamlanması planlanan stadyumun yüzde 10’u 2013’de yüzde 80’i 2014’te kalan yüzde 10’luk bölümü de 2015 yılında tamamlanacak.

Spor altyapısına yatırım

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, 4.5 yıldır ilçede amatör ve profesyonel spor dallarına verdikleri desteklerin karşılığını şampiyonluklar ve madalyalarla aldıklarını söyledi. Her yıl binlerce Bornovalıya spor imkanları sunarak vatandaşların sağlıklı bir yaşam sürmelerine de katkıda bulunmaya amaçladıklarını söyleyen Başkan Sındır, “İzmir’in en önemli ihtiyaçlarından birisi de yeni ve modern bir futbol stadyumu idi. İzmir’in yeni stadyumunun Bornova’da olması gerektiğine karar verdik ve harekete geçtik. Ulaşım bakımından en kolay olacak noktayı seçip alanımızı belirledikten sonra proje çalışmalarını tamamladık. Bugün yeni stadyumumuzun ihalesi yapmış olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Futbol Türkiye’de ilk kez Bornova’da oynandı

Tarihçiler, Türkiye'de ilk futbol maçının Bornova çayırlarında oynandığını belirtiyor. Osmanlı İmparatorluğu'nun belli başlı ticaret limanlarındaki kentlere yerleşen İngilizler futbolu ülkemize getiren kişiler olmuş. Osmanlı topraklarında ilk futbol maçının 1875'te Selanik'te oynandığı biliniyor. 1877 yılında ise İzmir'in Bornova çayırlarında futbol maçlarının yapıldığı tarih kayıtlarında yer alıyor. Bornova semtine yerleşmiş ve pek çoğu tütün ve pamuk ticaretiyle uğraşan İngiliz aileleri arasında Bornova çayırlarında futbol oynanmaya başlamış. Bu ünlü aileler arasında Lafontaine'ler, Giraud'lar, Whittall'ler ve Charnuad'lar ön planda yer alıyor. Daha sonra futbol İngiliz ailelerin İstanbul'a taşınması üzerine 1895'te Kadıköy ve Moda'da oynanmaya devam etmiş.

11 Eylül 2013
Etiket; bornova, stat, ihale, uefa, standart, kamil, okyay, sındır Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Bornova Becker güç kazandı
TSYD'den Uslu'ya hoşgeldin ziyareti
Trafik kazaları azaldı
Kocaoğlu'ndan önemli açıklamalar
Buca-Bornova 10 dakika
Evka 3 böyle olacak
Bornova-Buca arasına yeni yol
Karşıyaka ve Göztepe statları durdu!
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir