28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Bu beldede açlık grevi var



Kütahya'nın Simav İlçesi'ne bağlı Kuşu Beldesi'nde yaşayan, aralarında belediye meclis üyesi Veli Gündoğdu’nun da bulunduğu 6 kişinin Yerel Yönetimler Yasası kapsamında beldelerinin köy statüsüne dönüştürülmesine tepki amaçlı başlattığı açlık grevi dördüncü gününü doldurdu.

61 yıllık Kuşu Beldesi'nin 2011 TUİK kayıtlarına bakılarak nüfusu 2 binin altına düştüğü için Yerel Yönetimler Yasası kapsamında köye dönüştürülecek olmasını bir türlü içlerine sindiremediklerini belirten Adem Yıldırım, Nurullah Akın, Mahmut Göksu, Nurullah Duman, Ramazan Gültekin ve Belediye Meclis Üyesi Veli Gündoğdu, geçen 18 Aralık’ta Kuşu Spor Kulübü lokalinde bir araya gelen açlık grevine başladı. Üzerinde, 'Beldem için açlık grevi' yazılı yelek giyen 6 kişi, eylemlerini Kuşu’nun belde olarak kalacağının müjdesini alana kadar sürdüreceklerini bildirdi. Ancak, açlık grevinin dördüncü gününde diyabet hastası 75 yaşındaki Mahmut Göksu ile 64 yaşındaki Ramazan Gültekin sağlık sorunları nedeniyle grevi bugün sonlandırmak zorunda kaldı. Yerlerine 41 yaşındaki Şükrü Gürakan ile AK Parti Kuşu Belde Başkanı 40 yaşındaki Ayhan Gündoğan da açlık grevine katıldı.

'GEREKİRSE AÇLIK GREVİNİ İZMİR’E TAŞIRIZ'

İzmir’de faaliyet gösteren ve bin üyenin kayıtlı bulunduğu Kuşulular Derneği Başkanı Hikmet Kaya greve destek vermek amacıyla beldeye geldi. Kaya yaptığı açıklamada, İzmir’de 10 bin civarında Kuşulunun yaşadığını bildirdi. Yerel Yönetimler Yasası kapsamında beldelerinin köye dönüşmemesi için gerekirse grevi İzmir’e de taşıyabileceklerini ifade etti, “Kuşu köy olmayı hak etmiyor. Mevcut potansiyeli ile ilçe olmayı hak ediyor” dedi. Grev sözcüsü 42 yaşındaki Veli Gündoğdu greve katılanların her gün 10.00 ile 11.00 saatleri arasında Kuşu Spor Lokali’nde bir araya gelerek durum değerlendirmesinde bulunduklarını bildirdi. Daha sonra grevcilerin evlerine giderek istirahat ettiklerini anlatan Gündoğdu 6 kişiden ikisinin sağlık sorunları yüzünden grevi sonlandırdığını ancak bunların yerine yenilerinin eklendiğini kaydetti. Kuşu’nun belde olarak kaldığı yöndeki müjdeyi alıncaya kadar grevi sürdürmeye kararlı olduklarını ifade eden Gündoğdu, Kuşuluların çoluk çoluk kendilerine destek vermesinin ileriye dönük umutlarını artırdığını söyledi. Köy halkından 67 yaşındaki Mustafa Aktay, 66 yaşındaki Emin Yılmaz, 68 yaşındaki Hamdi Aktan da eyleme katılmak istediklerini ancak sağlık durumları yüzünden yakınlarının izin vermediğini söyledi.

EŞİ VAZGEÇİRDİ

Mahmut Göksu’nun eşi Fadime Göksu, “Eşim diyabet hastası. Günde 4 kez insülün alması gerekiyor. Lakin beni dinlemiyor. Beldesi için greve katıldı. 4 gündür bir şey yiyip, içmiyor. İnsülün de yapmıyor. Bu yüzden geçen gün bayıldı. 'Öldü' sanıp, çenesini bile çektiler. Şimdi kendisini ikna ettim. Grevi sonlandırdık” dedi. Grevci Adem Yıldırım’ın eşi Emine Yıldırım da “Eşim Kuşu Spor Lokali'ni çalıştırıyor. Grev yüzünden işine de gidemiyor. Evde istirahat ediyor. 4 günlük açlık grevi yüzünden iyice zayıfladı. Bir şeyler yedirip, içiremiyorum. Böyle giderse ben de greve başlayacağım” diye konuştu.

21 Aralık 2013
Etiket; kuşu beldesi simav, simav kuşu açlık grevi, veli gündoğdu kuşu, kütahya simav kuşu Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir