28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Bu cehennem azabına son vermek lazım



 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Çözümcüler bir yandan, 63’lükler diğer yandan varlığımızı, birliğimizi ve kardeşliğimizi kemirme ve biçme ısrarındadır. Bu cehennem azabına son vermek lazımdır" dedi.
MHP Genel Başkanı Bahçeli, Ankara’nın Polatlı ilçesinde düzenlenen "Belediye Başkanı Aday Takdim Toplantısı"nda yaptığı konuşmada gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 24 Ocak 2013 günü Söğüt’ten başladıkları Mahalli İdareler Seçim çalışmasının önemli noktalarından birisinde, Polatlı’da olduklarını belirten Bahçeli, "Söğüt kuruluşumuzun hatırası, Polatlı kurtuluşumuzun havzasıdır. Söğüt ilk yudumun anısı, Polatlı son yurdumuzun aynasıdır" diye konuştu.
Bahçeli, 2014’te yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri, 28 Ağustos 2014 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri, 2015 yılının Haziran ayındaki Milletvekilliği Genel Seçimleri’nin Türkiye’nin önündeki üç kritik siyasal dönemeç olduğuna işaret etti. "Bu üç seçim akıbetimizi netleştirecektir" diyen Bahçeli, "10 yılı aşkın süredir iktidarda bulunan AKP zihniyeti mutlaka bu seçimlerde uyarılmalı ve haddi bildirilmelidir. Bildiğiniz gibi, 14 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri hızla yaklaşmaktadır. Yakın tarihimizin en ağır tehditleri ile karşı karşıya kalan Türkiye’miz için kurtuluş ümidiyle dolu bir seçim ufuktadır. Önümüzdeki yıl yapılacak bu demokratik mücadele önemlidir" ifadelerini kullandı. Bahçeli,"Sakarya kıyılarında durdurulan zalimler, vatanımızdan kovulan kanlı emeller şimdilerde tekrar dirilmişler, yeniden bellerini doğrultmuşlardır. Bu defa kalıcı sonuç almak istemektedirler. Bu defa yarım kalan işlerini bitirmek arayışındadırlar. İşbirlikçilerin yardımıyla son vuruşun peşine düşmüşlerdir. AKP hükümeti bunlara kucak açmış, hatta sırtına almıştır. Tehditler alenileşmiş, tehlikeler anormal boyutlar kazanmıştır. Polatlı’nın üzülmesi ve kahrolması için tüm karanlık yüzler sıraya girmiştir. Son yurdumuzun mahcup ve mahpus olması için tüm vicdansızlar heyecana kapılmıştır. Bölücüler bir yandan, teröristler diğer yandan Türkiye’nin altını oymaktadır. Hainler bir yandan, yabancı dostları diğer yandan Türk milletinin kardeşliğini sarsmaktadır.
Çözümcüler bir yandan, 63’lükler diğer yandan varlığımızı, birliğimizi ve kardeşliğimizi kemirme ve biçme ısrarındadır. Bu cehennem azabına son vermek lazımdır" dedi.
"Polatlılı yiğitlerim AKP’nin foyasını ortaya çıkaracaktır" diyen Bahçeli, "Polatlı’nın milliyetçi-vatanseverleri AKP’nin başını çektiği yolsuzluk, işsizlik, fakirlik ve bölücülük kervanına son verecekler, bıçak sırtındaki milli kimliğimizi, milli dirliğimizi tekrar layık olduğu mevkie ulaştıracaklardır. Polatlı’ya kadar gelen işgalciler nasıl püskürtülmüşse, inanıyorum ki, terör pazarlamacısı, bölünme pazarlıkçısı AKP’yi de sandıkta benzer muameleye tabi tutacaksınız ve mutlaka cezasını keseceksiniz" şeklinde konuştu.
"PKK TERÖR ÖRGÜTÜ SİLAHLA BAŞARAMADIKLARINI MÜZAKEREYLE ALMAKTADIR"
29 yıldır Türkiye’nin başına musalla olan kanlı örgütle açıkça pazarlıklar yapıldığını öne süren Bahçeli, "Çözüm süreci ihaneti gereğince Türkiye PKK’ya altın tepsi içinde ikram edilmektedir. Aziz şehitlerimizin katilleriyle barış konuşulmaktadır. Vatanımızın bir numaralı hasımlarından çözüm beklenmektedir. Başbakan Erdoğan barış ve çözüm satıcılığı yapmaktadır. Analarımızın gözyaşlarını istismar etmekte, huzur ve istikrar yalanlarıyla milletimizi avutmaktadır. Başbakan için teröre teslim olmak, İmralı canisini aklayıp temize çıkarmak çözümdür, süreçtir ve barışın gereğidir. Başbakan için PKK’nın gönlünü almak, teröristlerin güvenli şekilde sınır ötesindeki kamplara bir gün tekrar dönmeleri için gidişini sağlamak umuttur, güzel gelişmedir. Başbakan için bölücüleri övmek, BDP’yle anayasa yapma hazırlığına girişmek tek çaredir, tek çıkıştır ve tek seçenektir. PKK terör örgütü silahla başaramadıklarını müzakereyle almaktadır. İmralı canisi yattığı yerden Başbakan ve hükümetini parmağında oynatmaktadır. Çözüm süreci denilen ihanet, siyasi iktidarı rehin almış, gözünü boyamış, kafasına çökmüştür.
Terör örgütünün Kandil ayağı hükümeti adeta köşeye sıkıştırmış ve hareketsiz bırakmıştır. Başbakan Erdoğan PKK’nın kapanına kısılmış, ağına yakalanmış, tuzağına düşmüştür. Oslo ve İmralı’da yapılan pazarlıklarla şuurunu kaybetmiş, kendinden geçmiştir. Ne var ki Başbakan pazarlıkları kabullenmemekte, yalan olduğunu iddia etmektedir. Biz Başbakan Erdoğan’ın sicilini iyi biliyoruz. Sözlerinden nasıl döndüğünü, yeminlerini nasıl bozduğunu, kendisiyle çelişkiye nasıl düştüğünü de neredeyse ezbere biliyoruz. Başbakan kandırmada ustadır. Yalan ve dolanda maharetlidir. Yufka yüreklileri ters köşeye yatırmada beceriklidir" ifadelerini kullandı. 
Bahçeli, konuşmasının sonunda, partisinin Polatlı Belediye Başkan adayını tanıttı. "Polatlı Belediye Başkan adaylığına Mürsel Yıldızkaya’yı ilan ediyor ve hepinizin desteğini bekliyorum" diyen Bahçeli, Polatlılılardan, Polatlı Belediyesi’ni Mürsel Yıldızkaya’ya teslim etmelerini istedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bizim için vatan evlatlarının canı her şeyin üzerinde ve önündedir. Ve hiçbir pazarlığın konusu, hiçbir tartışmanın ana gündemi yapılamayacaktır" dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerin startını Ankara’nın Polatlı ilçesinde verdi. 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara’nın Polatlı İlçesi’ndeki Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingle halk hitap ederek, belediye başkan adayını açıkladı. Partinin üst düzey yöneticileriyle birlikte tam kadro ile Polatlı’ya gelen Bahçeli’ye vatandaşlar yoğun sevgi gösterisinde bulundu. Elindeki Türk Bayrağı ve partinin bayrakları ile meydanı dolduran vatandaşlar, Ankara Seymen Kulübü’nün gösterileriyle coştu. Seymenlerin gösterilerine eşlik eden vatandaşlar attıkları sloganlarla da dikkat çektiler. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı mitingde halka hitap eden Bahçeli’nin hedefinde ise AK Parti hükümeti ve Akil İnsan Heyeti vardı.
Mürsel Yıldızkaya’yı Polatlı’nın belediye başkan adayı olarak gösterildiğini açıklayan Bahçeli, miting sonunda vatandaşlarla da bir süre sohbet etti. Meydanın dolması üzerine birçok vatandaş balkonlardan mitingi izlemeyi tercih etti. Bazı kadın vatandaşlarında ay yıldızlı elbiseleri dikkat çekti. Havanın güneşli olması dolayısıyla mitinge katılan milletvekillerinin bulunduğu bölüme şemsiyeler getirildi.
Vatandaşların tek tek aranarak alana alındığı mitingde yoğun güvenlik önlemi alındı. Bahçeli, halka hitabının ardından miting alanından ayrılarak karayolu ile İstanbul’a gitti.
"ŞEHİTLERİN GELMESİNİ İSTİYORMUŞUZ GİBİ İFTİRALAR ÜRETMEKTELER"
"Müebbet terör suçlusu bir katille sözde çözüm ve barış sakızı çiğnemek pazarlık değil midir" diye soran Bahçeli, “PKK’nın pazarlıklardan aldığı güçle iyice şımardığını ve özgüven tazelediğini” savundu.
"AKP’nin içinde bulunduğu bölücü koro, ’aylardır şehit haberinin gelmemesi kötü bir şey midir’ diyerek bizi hedef almaktadır" diye konuşan Bahçeli, "Bunlar, Allah korusun, şehitlerin gelmesini istiyormuşuz gibi asılsız sözler ve iftiralar üretmektedirler. Vatan evlatlarının şehit olmaması, hepimiz için vazgeçilmez önemdedir. Doğal ve olması gereken de zaten budur. Kim ölümlerden dolayı seviniyorsa, kim kayıplardan dolayı nemalanıyorsa insanlığından şüphe edilmelidir. Bizim için vatan evlatlarının canı her şeyin üzerinde ve önündedir. Ve hiçbir pazarlığın konusu, hiçbir tartışmanın ana gündemi yapılamayacaktır" ifadelerini kullandı.
Ağrı Dağı’nın turizme açılması ve Korhan Yaylası’nda düzenlenen Bahar Şenlikleri sırasında, Bayraktepe mevkinde devriye gezen güvenlik güçlerinden Jandarma Er Mustafa Altan ile Jandarma Er İbrahim Özkıdır mayın patlaması sonucunda şehit olduklarını hatırlatan Bahçeli, "Ne var ki, bu müessif olayın tereddüt ve endişelere yol açtığı; saldırı ve sabotaj gibi ihtimalleri de beraberinde getirdiği dikkatlerden uzak tutulmamalıdır. Elbette meselenin iç yüzü tüm yön ve boyutlarıyla araştırılmalı, sizlerin doğru bilgiye vakıf olması amacıyla, hükümet hassasiyet ve sorumluluk içinde hareket etmelidir" dedi.
"HİÇ KİMSEYE TEMAS ETMEYEN MAYININ DEVRİYE GEZEN MEHMETÇİKLERİMİZİ BULMASI MANİDARDIR"
Yaşanan olayı, "PKK terör örgütünün uzaktan kumandalı mayın saldırısı, hunhar eylem sicilinin en kabarık ve iğrenç taraflarından birisi" olarak niteleyen Bahçeli, "Bu nedenle Korhan Yaylası’ndaki vahim hadisede PKK parmağı mutlaka hesaba katılmalı, ezbere dayalı beyanlarla bu ihtimalin üzeri kapatılmamalıdır. Korhan Yaylası’nda eğer daha önceden mayın var idiyse, bunun bölgedeki çobanlara ve hayvan sürülerine tesadüf etmesi içten bile olmayacaktır. Kaldı ki, can ve mal kaybına neden olan bu tip talihsiz ve üzücü olaylara da geçmişte rastlanıldığı yetkililer tarafından yapılan açıklamalarla ortadadır. Bu durumda, hiç kimseye temas etmeyen mayının devriye gezen Mehmetçiklerimizi bulması ve canından etmesi oldukça manidardır" diye konuştu.
‘Silahlarıyla sınır ötesindeki kamplarına gitme kararı alan örgütün, giderken arkalarında mayınlar bırakıp bırakmadıkları, tekrar dönüp terör saldırılarına dayanak yapıp yapmayacaklarının’ detaylı şekilde incelenmesi ve tespit edilmesi gerektiğine dikkat çeken Bahçeli, "AKP hükümeti PKK’nın kanlı geçmişini örtbas etmektense, tavizsiz biçimde mayın patlamasının üzerine gitmeli, iddiaları saptırmamalı, şüpheleri hafife almamalı ve Türk milletini dürüstçe bilgilendirmelidir. Bizim ve Polatlılı kardeşlerimin şimdilik bu konuda en acil beklentisi bunlardan ibarettir. Bilinmelidir ki, mayın patlamasında PKK izi bulunur ve bu da tam olarak ifşa edilirse ne Başbakan, ne BDP, ne de sürece kol kanat geren bereketsiz yüzler bunun hesabını asla veremeyeceklerdir" değerlendirmesinde bulundu.
"KREDİ EKİP BORÇ BİÇMEKTESİNİZ"
Konuşmasında, Türkiye’deki ekonomik gelişmeleri de değerlendiren Bahçeli, 10 yılda mazotun yüzde 200, gübrenin yüzde 150, elektriği ise yüzde 187 pahalandığını söyledi. "Deyim yerindeyse kredi ekip borç biçmektesiniz" diyen Bahçeli, "Faiz ekip haciz hasat etmektesiniz. Alın teriyle geçinen Polatlılı kardeşim banka baskısı altındadır" ifadelerini kullandı.
AKİL İNSANLARA SERT ELEŞTİRİ
Akil İnsanlar Komisyonu’nun çalışmalarına da değinen Bahçeli, "63 akılsız fellik fellik PKK’nın hain taleplerini taşıyacaklarına, gelsinler de çiftçilerimizin sorunlarını dinlesinler, sonra da bunu Başbakanlarına bir zahmet anlatmayı denesinler. 2002 yılında çiftçimiz 3,5 kilogram buğdaya 1 litre mazot alabilirken bugün bir litre mazotu yaklaşık 6,5 kilogram buğdayla güç bela alabilmektedir. Mazot desteği çiftçimize yetmemektedir. 10 yılda tarımsal kredi borcu 530 milyon liradan 30 milyar liraya çıkmıştır. Maalesef sizlerin borçları 10 yılda 6 kat yükselmiştir. Tarım arazileri 10 yılda 24 milyon hektardan 20 milyon 500 bin hektara düşmüştür. Şu garabete bakınız ki, AKP sayesinde saman bile ithal edilir olmuştur. Bu iktidar tarımı çökertmiş, çiftçimizi yalnızlığın ve hayat pahalılığının içine gömmüştür. Yürekten inanıyorum ki, sizlerde AKP’yi seve seve sandığa gömeceksiniz. İşte bunun ilk durağı da 30 Mart 2013 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleridir" açıklamasında bulundu.

MHP, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerin startını Ankara’nın Polatlı ilçesinde verdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara’nın Polatlı İlçesi’ndeki Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingle halk hitap ederek, belediye başkan adayını açıkladı. 

Bahçeli, "Çözümcüler bir yandan, 63’lükler diğer yandan varlığımızı, birliğimizi ve kardeşliğimizi kemirme ve biçme ısrarındadır. Bu cehennem azabına son vermek lazımdır" dedi.

24 Ocak 2013 günü Söğüt’ten başladıkları Mahalli İdareler Seçim çalışmasının önemli noktalarından birisinde, Polatlı’da olduklarını belirten Bahçeli, "Söğüt kuruluşumuzun hatırası, Polatlı kurtuluşumuzun havzasıdır. Söğüt ilk yudumun anısı, Polatlı son yurdumuzun aynasıdır" diye konuştu.

Bahçeli, 2014’te yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri, 28 Ağustos 2014 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri, 2015 yılının Haziran ayındaki Milletvekilliği Genel Seçimleri’nin Türkiye’nin önündeki üç kritik siyasal dönemeç olduğuna işaret etti. "Bu üç seçim akıbetimizi netleştirecektir" diyen Bahçeli, "10 yılı aşkın süredir iktidarda bulunan AKP zihniyeti mutlaka bu seçimlerde uyarılmalı ve haddi bildirilmelidir. Bildiğiniz gibi, 14 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri hızla yaklaşmaktadır. Yakın tarihimizin en ağır tehditleri ile karşı karşıya kalan Türkiye’miz için kurtuluş ümidiyle dolu bir seçim ufuktadır. Önümüzdeki yıl yapılacak bu demokratik mücadele önemlidir" ifadelerini kullandı.

Bahçeli,"Sakarya kıyılarında durdurulan zalimler, vatanımızdan kovulan kanlı emeller şimdilerde tekrar dirilmişler, yeniden bellerini doğrultmuşlardır. Bu defa kalıcı sonuç almak istemektedirler. Bu defa yarım kalan işlerini bitirmek arayışındadırlar. İşbirlikçilerin yardımıyla son vuruşun peşine düşmüşlerdir. AKP hükümeti bunlara kucak açmış, hatta sırtına almıştır. Tehditler alenileşmiş, tehlikeler anormal boyutlar kazanmıştır. Polatlı’nın üzülmesi ve kahrolması için tüm karanlık yüzler sıraya girmiştir. Son yurdumuzun mahcup ve mahpus olması için tüm vicdansızlar heyecana kapılmıştır. Bölücüler bir yandan, teröristler diğer yandan Türkiye’nin altını oymaktadır.

Hainler bir yandan, yabancı dostları diğer yandan Türk milletinin kardeşliğini sarsmaktadır. Çözümcüler bir yandan, 63’lükler diğer yandan varlığımızı, birliğimizi ve kardeşliğimizi kemirme ve biçme ısrarındadır. Bu cehennem azabına son vermek lazımdır" dedi.

"Polatlılı yiğitlerim AKP’nin foyasını ortaya çıkaracaktır" diyen Bahçeli, "Polatlı’nın milliyetçi-vatanseverleri AKP’nin başını çektiği yolsuzluk, işsizlik, fakirlik ve bölücülük kervanına son verecekler, bıçak sırtındaki milli kimliğimizi, milli dirliğimizi tekrar layık olduğu mevkie ulaştıracaklardır. Polatlı’ya kadar gelen işgalciler nasıl püskürtülmüşse, inanıyorum ki, terör pazarlamacısı, bölünme pazarlıkçısı AKP’yi de sandıkta benzer muameleye tabi tutacaksınız ve mutlaka cezasını keseceksiniz" şeklinde konuştu.


"PKK TERÖR ÖRGÜTÜ SİLAHLA BAŞARAMADIKLARINI MÜZAKEREYLE ALMAKTADIR"

29 yıldır Türkiye’nin başına musalla olan kanlı örgütle açıkça pazarlıklar yapıldığını öne süren Bahçeli,  şöyle devam etti:

"Çözüm süreci ihaneti gereğince Türkiye PKK’ya altın tepsi içinde ikram edilmektedir. Aziz şehitlerimizin katilleriyle barış konuşulmaktadır. Vatanımızın bir numaralı hasımlarından çözüm beklenmektedir. Başbakan Erdoğan barış ve çözüm satıcılığı yapmaktadır. Analarımızın gözyaşlarını istismar etmekte, huzur ve istikrar yalanlarıyla milletimizi avutmaktadır.

Başbakan için teröre teslim olmak, İmralı canisini aklayıp temize çıkarmak çözümdür, süreçtir ve barışın gereğidir. Başbakan için PKK’nın gönlünü almak, teröristlerin güvenli şekilde sınır ötesindeki kamplara bir gün tekrar dönmeleri için gidişini sağlamak umuttur, güzel gelişmedir. Başbakan için bölücüleri övmek, BDP’yle anayasa yapma hazırlığına girişmek tek çaredir, tek çıkıştır ve tek seçenektir.

PKK terör örgütü silahla başaramadıklarını müzakereyle almaktadır. İmralı canisi yattığı yerden Başbakan ve hükümetini parmağında oynatmaktadır. Çözüm süreci denilen ihanet, siyasi iktidarı rehin almış, gözünü boyamış, kafasına çökmüştür.Terör örgütünün Kandil ayağı hükümeti adeta köşeye sıkıştırmış ve hareketsiz bırakmıştır. Başbakan Erdoğan PKK’nın kapanına kısılmış, ağına yakalanmış, tuzağına düşmüştür.

Oslo ve İmralı’da yapılan pazarlıklarla şuurunu kaybetmiş, kendinden geçmiştir. Ne var ki Başbakan pazarlıkları kabullenmemekte, yalan olduğunu iddia etmektedir. Biz Başbakan Erdoğan’ın sicilini iyi biliyoruz. Sözlerinden nasıl döndüğünü, yeminlerini nasıl bozduğunu, kendisiyle çelişkiye nasıl düştüğünü de neredeyse ezbere biliyoruz. Başbakan kandırmada ustadır. Yalan ve dolanda maharetlidir.Yufka yüreklileri ters köşeye yatırmada beceriklidir"

 Bahçeli, konuşmasının sonunda, partisinin Polatlı Belediye Başkan adayını tanıttı. "Polatlı Belediye Başkan adaylığına Mürsel Yıldızkaya’yı ilan ediyor ve hepinizin desteğini bekliyorum" diyen Bahçeli, Polatlılılardan, Polatlı Belediyesi’ni Mürsel Yıldızkaya’ya teslim etmelerini istedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bizim için vatan evlatlarının canı her şeyin üzerinde ve önündedir. Ve hiçbir pazarlığın konusu, hiçbir tartışmanın ana gündemi yapılamayacaktır" dedi.

Bahçeli’ye vatandaşlar yoğun sevgi gösterisinde bulundu. Elindeki Türk Bayrağı ve partinin bayrakları ile meydanı dolduran vatandaşlar, Ankara Seymen Kulübü’nün gösterileriyle coştu. Seymenlerin gösterilerine eşlik eden vatandaşlar attıkları sloganlarla da dikkat çektiler.

"ŞEHİTLERİN GELMESİNİ İSTİYORMUŞUZ GİBİ İFTİRALAR ÜRETMEKTELER"

"Müebbet terör suçlusu bir katille sözde çözüm ve barış sakızı çiğnemek pazarlık değil midir" diye soran Bahçeli, “PKK’nın pazarlıklardan aldığı güçle iyice şımardığını ve özgüven tazelediğini” savundu.

"AKP’nin içinde bulunduğu bölücü koro, ’aylardır şehit haberinin gelmemesi kötü bir şey midir’ diyerek bizi hedef almaktadır" diye konuşan Bahçeli, "Bunlar, Allah korusun, şehitlerin gelmesini istiyormuşuz gibi asılsız sözler ve iftiralar üretmektedirler. Vatan evlatlarının şehit olmaması, hepimiz için vazgeçilmez önemdedir. Doğal ve olması gereken de zaten budur. Kim ölümlerden dolayı seviniyorsa, kim kayıplardan dolayı nemalanıyorsa insanlığından şüphe edilmelidir. Bizim için vatan evlatlarının canı her şeyin üzerinde ve önündedir. Ve hiçbir pazarlığın konusu, hiçbir tartışmanın ana gündemi yapılamayacaktır" ifadelerini kullandı.

Ağrı Dağı’nın turizme açılması ve Korhan Yaylası’nda düzenlenen Bahar Şenlikleri sırasında, Bayraktepe mevkinde devriye gezen güvenlik güçlerinden Jandarma Er Mustafa Altan ile Jandarma Er İbrahim Özkıdır mayın patlaması sonucunda şehit olduklarını hatırlatan Bahçeli, "Ne var ki, bu müessif olayın tereddüt ve endişelere yol açtığı; saldırı ve sabotaj gibi ihtimalleri de beraberinde getirdiği dikkatlerden uzak tutulmamalıdır. Elbette meselenin iç yüzü tüm yön ve boyutlarıyla araştırılmalı, sizlerin doğru bilgiye vakıf olması amacıyla, hükümet hassasiyet ve sorumluluk içinde hareket etmelidir" dedi.

"HİÇ KİMSEYE TEMAS ETMEYEN MAYININ DEVRİYE GEZEN MEHMETÇİKLERİMİZİ BULMASI MANİDARDIR"

Yaşanan olayı, "PKK terör örgütünün uzaktan kumandalı mayın saldırısı, hunhar eylem sicilinin en kabarık ve iğrenç taraflarından birisi" olarak niteleyen Bahçeli, "Bu nedenle Korhan Yaylası’ndaki vahim hadisede PKK parmağı mutlaka hesaba katılmalı, ezbere dayalı beyanlarla bu ihtimalin üzeri kapatılmamalıdır.

Korhan Yaylası’nda eğer daha önceden mayın var idiyse, bunun bölgedeki çobanlara ve hayvan sürülerine tesadüf etmesi içten bile olmayacaktır. Kaldı ki, can ve mal kaybına neden olan bu tip talihsiz ve üzücü olaylara da geçmişte rastlanıldığı yetkililer tarafından yapılan açıklamalarla ortadadır. Bu durumda, hiç kimseye temas etmeyen mayının devriye gezen Mehmetçiklerimizi bulması ve canından etmesi oldukça manidardır" diye konuştu.

‘Silahlarıyla sınır ötesindeki kamplarına gitme kararı alan örgütün, giderken arkalarında mayınlar bırakıp bırakmadıkları, tekrar dönüp terör saldırılarına dayanak yapıp yapmayacaklarının’ detaylı şekilde incelenmesi ve tespit edilmesi gerektiğine dikkat çeken Bahçeli, "AKP hükümeti PKK’nın kanlı geçmişini örtbas etmektense, tavizsiz biçimde mayın patlamasının üzerine gitmeli, iddiaları saptırmamalı, şüpheleri hafife almamalı ve Türk milletini dürüstçe bilgilendirmelidir. Bizim ve Polatlılı kardeşlerimin şimdilik bu konuda en acil beklentisi bunlardan ibarettir. Bilinmelidir ki, mayın patlamasında PKK izi bulunur ve bu da tam olarak ifşa edilirse ne Başbakan, ne BDP, ne de sürece kol kanat geren bereketsiz yüzler bunun hesabını asla veremeyeceklerdir" değerlendirmesinde bulundu.

"KREDİ EKİP BORÇ BİÇMEKTESİNİZ"

Konuşmasında, Türkiye’deki ekonomik gelişmeleri de değerlendiren Bahçeli, 10 yılda mazotun yüzde 200, gübrenin yüzde 150, elektriği ise yüzde 187 pahalandığını söyledi. "Deyim yerindeyse kredi ekip borç biçmektesiniz" diyen Bahçeli, "Faiz ekip haciz hasat etmektesiniz. Alın teriyle geçinen Polatlılı kardeşim banka baskısı altındadır" ifadelerini kullandı.

AKİL İNSANLARA SERT ELEŞTİRİ

Akil İnsanlar Komisyonu’nun çalışmalarına da değinen Bahçeli, "63 akılsız fellik fellik PKK’nın hain taleplerini taşıyacaklarına, gelsinler de çiftçilerimizin sorunlarını dinlesinler, sonra da bunu Başbakanlarına bir zahmet anlatmayı denesinler. 2002 yılında çiftçimiz 3,5 kilogram buğdaya 1 litre mazot alabilirken bugün bir litre mazotu yaklaşık 6,5 kilogram buğdayla güç bela alabilmektedir. Mazot desteği çiftçimize yetmemektedir. 10 yılda tarımsal kredi borcu 530 milyon liradan 30 milyar liraya çıkmıştır. Maalesef sizlerin borçları 10 yılda 6 kat yükselmiştir. Tarım arazileri 10 yılda 24 milyon hektardan 20 milyon 500 bin hektara düşmüştür. Şu garabete bakınız ki, AKP sayesinde saman bile ithal edilir olmuştur. Bu iktidar tarımı çökertmiş, çiftçimizi yalnızlığın ve hayat pahalılığının içine gömmüştür. Yürekten inanıyorum ki , sizle rde AKP’yi seve seve sandığa gömeceksiniz. İşte bunun ilk durağı da 30 Mart 2013 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleridir" açıklamasında bulundu.

 

04 Mayıs 2013
Etiket; Bahçeli, PKK, Terör, Sert, Başbakan, Erdoğan Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İçmimarlık öğrencileri Japonya'da
Kapalı gişe Münakaşa
Vahşet, işkence, taciz, tecavüz
Kandil'deki iğrençliklerin belgesi
Direnişten anladıkları masumları öldürmek
I'm an Albatroaz'a imza atan Türk
O bildiriye imza atan hocaya destek yok
İzmir'de terör operasyonu
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir